دوشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۸۹ - ۱۱:۳۸
کد خبر: 19466

مطالعات جدید نشان می‌دهند؛ زبان انسان قادر به شناسایی مزه چربی است و افرادی که نسبت به این مزه حساس‌تر هستند، تمایل کمتری نسبت به مصرف غذاهای چرب دارند.

یافته‌های اخیر نشان می‌دهند؛ علاوه بر مزه‌های شیرین، ترش، شور، تلخ و غنی از پروتئین، زبان قادر به شناسایی مزه دیگری نیز است که این مزه، مزه چربی می‌باشد.

مطالعه اخیر در راستای مطالعات گذشته است که در آن مطالعات با استفاده از مدل‌های حیوانی سعی در کشف مزه چربی شده بود.

سرپرست تیم تحقیق کننده معتقد است: هر چه افراد به مزه چربی حساس‌تر باشند، کمتر به مصرف غذاهای چرب روی می‌آورند و کمتر از دیگران به اضافه وزن دچار می‌شوند. برای انجام مطالعه اخیر محققان با استفاده از روش غربالگری، حساسیت قدرت چشایی انسان‌ها را نسبت به طیف گسترده‌ای از اسیدهای چرب مورد مقایسه قرار دادند.

محققان دریافتند: آستانه قدرت چشایی افراد نسبت به مزه چربی با یکدیگر متفاوت است و برخی نسبت به این مزه حساس‌تر هستند.

محققان معتقدند: با بالا رفتن حجم چربی در رژیم روزمره انسان، حساسیت قدرت چشایی نسبت به مزه چربی کاهش پیدا کرده به همین دلیل برخی از افراد مستعد پرخوری غذاهای چرب شده‌اند.

محققان هنوز قادر به توضیح علت حساس‌تر بودن برخی افراد نسبت به مزه چربی نمی‌باشند ولی امیدوار هستند؛ کشف این علت از چاق شدن انسان‌ها جلوگیری کرده یا رژیم‌های غذایی جدیدی را با سطح چربی پایین‌تر بیابند. همچنین این یافته به پیشگیری و درمان بیماری فربگی کمک شایانی خواهد کرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha