دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۷
کد خبر: 195037

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات تاکید و اعلام می‌کند: سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد. عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تكایا و هیات‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به وی‍‍ژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد و از هموطنان می‌خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.

شماره ۱۹۰ برای شکایت از نذری غیر بهداشتی

سلامت نیوز: مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات تاکید و اعلام می‌کند: سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد. عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تكایا و هیات‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به وی‍‍ژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد و از هموطنان می‌خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان، در حالی که نذری دادن در روز‌های تاسوعا و عاشورا در شهر‌های مختلف کشور به اوج خود می‌رسد، روز گذشته از طرفی هزینه‌ای که ایرانیان در دهه اول محرم برای نذری پرداخت می‌کنند مورد توجه قرار گرفت و از طرف دیگر، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت توصیه‌هایی درباره سلامت و بهداشت نذری‌ها ارائه داد. به گفته رئیس شورای فضای مجازی کشور، بر‌اساس آمارها هزینه‌ای که برای دادن نذری در دهه اول محرم می‌شود، دو هزار میلیارد تومان، یعنی دو برابر بودجه بهزیستی در یک سال است. این در حالی است که موضوع رعایت بهداشت نذری‌ها همواره مورد توجه بوده است و وزارت بهداشت اعلام کرده با کسانی که بهداشت نذری‌ها را رعایت نمی‌کنند برخورد خواهد شد.

رئیس شورای فضای مجازی کشور می‌گوید: بر اساس آمارها هزینه‌ای که برای دادن نذری در دهه اول محرم می‌شود ۲هزار میلیارد تومان، یعنی دو برابر بودجه بهزیستی در یک سال است. ابوالحسن فیروزآبادی در همایش محرم و خیرجمعی اعلام می‌کند: از مشکلات امروز احصای دقیق کارهای خیر در کشور است که این امکان وجود ندارد. او می‌افزاید: امیدواریم بهزیستی بتواند در زمینه امور خیر به عدد و رقمی مناسب برسد. برای طراحان امورخیریه می‌تواند این تجمع راهگشا باشد؛ چون این رقم نذری بخش کمی از واقعیت در جامعه است. فیروزآبادی بیان می‌کند: در طول سال حرکت‌های عظیمی می‌شود که باید احصا شود، هرچند کار سختی است. به گزارش فارس، او با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های خالی در زمینه خیرات، خاطرنشان می‌کند: با نگاه پیشگیرانه می‌توانیم سازمان‌های بیمه گر را به صحنه بیاوریم تا به خود هم کمک کنند. سرمایه‌های اجتماعی بزرگی داریم که باید درعزاداری‌ها از آن استفاده کنیم.

سامانه ۱۹۰ دیده بان نذورات

مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات تاکید و اعلام می‌کند: سامانه ۱۹۰ به صورت شبانه روزی شکایات مردمی در این خصوص را رسیدگی خواهد کرد. عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در مراسم عزاداری، مساجد، تكایا و هیات‌ها می‌تواند احتمال بروز بیماری‌های مرتبط با غذا به وی‍‍ژه بیماری‌های عفونی روده‌ای را افزایش دهد و از هموطنان می‌خواهیم با رعایت موازین بهداشتی، سلامت خود و جامعه را تضمین کنند. بر اساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار هرگونه پخت و پز باید در مكان‌هایی با شرایط بهداشتی صورت پذیرد. تمامی افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا باید دارای كارت بهداشت معتبر بوده و رعایت بهداشت فردی در هنگام ارائه خدمت، ضروری است. مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و توصیه می‌شود از مواد غذایی مشمول بسته بندی و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده شود. فراورده‌های خام دامی با كشتار مجاز و یا بسته‌بندی‌شده كه مورد تایید وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكی است، مدنظر باشد. بر اساس تاکید وزارت بهداشت در تهیه و پخت غذا، برنج و برای مصرف روی سفره‌ها باید از نمك‌های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو و در تهیه غذا نیز از روغن‌های دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین و نیز از ظروف مناسب در آشپزی استفاده شود. مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه در هنگام توزیع غذا، از راه رفتن افراد توزیع كننده غذا بر روی سفره‌ها باید خودداری شود، بیان می‌کند: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی،خودداری شود و در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتیگراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتیگراد، نگهداری شود تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه، نرسد.

همچنین در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته‌بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود. بر اساس اعلام این مرکز استفاده از آب آشامیدنی سالم و شست‌وشو و گندزدایی مستمر ظروف چندبار مصرف كه برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده می‌شود، ضروری است و ترجیحا از ظروف یكبارمصرف گیاهی، کاغذی، سلولزی و آلومینیومی استفاده شود. با نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات و جمع‌آوری زیر سیگاری‌ها، از استعمال مواد دخانی در محل‌های مسقف خودداری شود و پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمع‌آوری، انتقال و دفع شود. بر اساس تاکید وزارت بهداشت توزیع آب، شربت و یا شیر در بین دسته‌های عزاداری و یا در مراسم، با لیوان یكبار مصرف صورت گیرد، از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی كه آب و شربت داخل آن است، جلوگیری و در نهایت احشام مورد استفاده برای ذبح و قربانی نیز از مراكز مجاز مورد تایید دامپزشكی تهیه شود. در ضمن با توجه به اهمیت موضوع و حفظ سلامت مصرف‌كنندگان جهت توزیع موادغذایی و نوشیدنی به ویژه موادغذایی و نوشیدنی گرم و داغ توصیه می‌شود كه از ظروف یكبار مصرف پلاستیكی استفاده نشود. به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از هموطنان خواسته است در صورت مشاهده موارد مغایر با موازین بهداشتی اعلام‌شده، مراتب را به صورت شبانه روزی به سامانه بهداشت ۱۹۰ با شماره تلفن‌های ۱۴۹۰ و ۱۹۰ در میان بگذارند.

به صرفه‌جویی در کنار بهداشت توجه شود

یک عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره جنبه‌های بهداشت نذورات در ماه محرم می‌گوید: مساله بهداشت نذورات از چند جهت قابل بحث است. یکی اینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف در این ماه افزایش می‌یابد و با وجود راحت شدن توزیع غذاها و نذورات در این ماه، به دلیل تجزیه ناپذیر بودن بخش اعظم این ظروف، باید از استفاده از آنها تا حد امکان اجتناب کرد. همچنین می‌توان از نوع گیاهی و تجزیه پذیر این ظروف به عنوان جایگزین نوع پلاستیکی استفاده کرد. جنبه دیگر بهداشت نذورات، قربانی کردن احشام است که باید در انتخاب آنها دقت کرد و این مساله مورد تایید دامپزشکی باشد. سهل انگاری در این مورد می‌تواند تعداد زیادی از افراد را تهدید کند. استفاده از افزودنی‌ها در نذورات خطرناک است و مردم باید از اضافه کردن این مواد به نذورات بپرهیزند. سید مرتضی خاتمی با اشاره به اسراف در نذورات، بیان می‌کند: مساله صرفه‌جویی باید در کنار بهداشت نذورات مدنظر قرار گیرد و نذورات طوری تدارک دیده شود که به مصرف واقعی و کامل برسد. بسیاری از افراد در جامعه نیازمند این غذاها هستند. توصیه می‌شود نذورات در جاهایی توزیع شود که نیازمند آن هستند و این امر، مستلزم شناسایی مناطق نیازمند است. او با اشاره به فراموش شدن مسائل بهداشتی در میان شور این ماه، می‌افزاید: وسایل ارتباط جمعی مثل روزنامه‌ها و تلویزیون باید قبل از شروع و یا در روزهای اول محرم باید به این مسائل بپردازند و بهداشت نذورات را به مردم، طی برنامه ریزی‌های مناسبی گوشزد کنند. خاتمی با اشاره به تعداد بالای تکایا و هیات‌های عزاداری، اذعان می‌کند: هیات‌ها و تکایا، سال به سال افزایش می‌یابند و به تبع این موضوع، نذورات نیز در کشور زیاد می‌شود. نظارت عمودی دانشگاه‌ها و معاونت‌های بهداشتی که در این زمینه انجام می‌شود، کافی نیست. اگر مردم قبل از آغاز این ماه، پیام‌های بهداشتی را دریافت کنند، خودشان می‌توانند بهداشت نذورات را به درستی رعایت کنند. توصیه می‌شود مردم از توزیع غذاهای آماده در این ماه پرهیز کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha