از میان خوراکی های پاییزی، برخی خاصیت کاهش التهاب و درد ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید را دارند.

رژیم غذایی پاییزی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید

سلامت نیوز:از میان خوراکی های پاییزی، برخی خاصیت کاهش التهاب و درد ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید را دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از  آوای سلامت این ترکیب های موثر غذایی همچنین منجر به کاهش وزن موثر در مبتلایان به این بیماری التهابی نیز می شوند. از آنجا که افزایش وزن و فشار روی مفاصل خود عامل تشدید آرتریت روماتوئید است، کاهش وزن در این بیماران با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، اهمیت زیادی دارد:

کدو تنبل: سرشار از ویتامین های آ و ث، آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و املاح معدنی دیگری مانند آهن است. آنتی اکسیدان های موجود در کدو تنبل با تورم که خود عامل تشدید کننده آرتریت است، مبارزه می کند.

سیب: یک میوه غنی از فیبر است که خوردن آن منجر به احساس سیری طولانی مدت و جلوگیری از افزایش وزن می شود.

سیب زمینی شیرین: توصیه می شود که در برنامه غذایی تان به رنگ ها بیشتر توجه کنید. به دلیل این که رنگ میوه ها و سبزیجات ناشی از مواد مغذی به نام فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است، این مواد مغذی آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیبات مهمی در رژیم غذایی هستند که با التهاب می جنگند. ویتامین ث یکی دیگر از آنتی اکسیدان های مهمی است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود. میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان ها عبارتند از؛ بلوبری، سیب زمینی شیرین، هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، پرتقال، بروکلی و طالبی.

کلم پیچ: مانند سایر سبزیجات تیره رنگ، غنی از آنتی اکسیدان ها با خاصیت ضد التهابی و ویتامین های کا و ث است. کلم پیچ همچنین حاوی فیبر بالا برای احساس سیری طولانی مدت است.

آجیل: در میان آجیل ها، گردوی برزیلی مقادیر قابل توجهی سلنیوم دارد. مطالعات انجام شده در سال 2005، در دانشگاه كارولینای شمالی، نشان داد خطر ابتلا به آرتریت در كسانی كه میزان سلنیوم مصرفی آنان زیاد بود، در مقایسه با آن‌ هایی كه كمتر از این ماده دریافت كرده بودند، 40درصد كمتر بود. كمبود سلنیوم، ممكن است در بروز آرتریت روماتوئید موثر باشد. این ماده معدنی، به آنتی ‌اكسیدان‌ ها كمك می ‌كند تا رادیكال‌ های آزاد زیانبار را از بین ببرند.

زردچوبه: در میان ادویه به دلیل وجود کورکومین موجود در آن، مانند ایبوپروفن عمل می کند و خاصیت ضد التهابی دارد.

ماهی سالمون: ماهی ‌های روغنی (مثل سالمون و ساردین) یا هر ماده غذایی حاوی امگا 3 مانند گردو، دانه سویا، بذر كتان، روغن كانولا و دانه كدو حلوایی تولید مواد شیمیایی را كه التهاب را افزایش می ‌دهند، كم می ‌كند. به علاوه آنزیم‌ هایی را كه باعث بروز التهاب می ‌شوند مهار می ‌كند. ماهی ‌های روغنی علاوه بر امگا3 حاوی ویتامین دی هم هستند كه از تورم و درد مفاصل جلوگیری می‌ كند.

منبع:everydayhealth


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha