باورهای غلط افراد اهمال کار

سلامت نیوز-*فرزانه شهریاردوست: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که باید کار خاصی را انجام دهید اما ملزومات کار را دست‌کم می‌گیرید و از انجام کار اجتناب می‌کنید یا اینکه با خودتان فکر می کنید کمی تاخیر در انجام کار ضرری ندارد یا با انجام دادن یک کار باارزش به جای وظیفه مورد انتظار، خودتان را گول بزنید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، اگر این موارد درباره شما صدق می‌کند، لازم است با برخی از باورهای غلط افراد اهمال‌کار آشنا شوید:


*  منتظر بمانیم، خودش درست می‌شود!
افراد اهمال‌کار به غلط معتقدند که برخی امور خود به خود درست می‌شود. در حالی که در زندگی و کار، بهبود خود به خود نداریم!


*  این کار فعلا مهم نیست!
افراداهمال کار در زندگی برخی امور را مهم تلقی نمی‌کنند و به دلیل مهم ندانستن کار، در انجام آن تعلل می‌ورزند.


*  این کار دشوار است!
افراد اهمال‌کار معمولا انجام کارها را بسیار سخت جلوه می‌دهند. در حالی که انجام هر کاری دشواری خاص خودش را دارد.  حتما این جمله معروف را از زبان کسانی که می خواهند کار سختی را شروع کنند، شنیده اید: «از فردا!». فردایی که هیچ‌وقت نخواهد آمد.


*  انتظار بیش از حد از خود داشتن
افراد اهمال‌کار بیش از حد از خود انتظار دارند و گاهی دچار کمال‌گرایی منفی می‌شوند. این افراد انتظار دارند تمام شرایط مهیا شود تا آن گاه اقدام کنند! در حالی که معمولا شرایط ایده‌آل وجود ندارد و باید از شرایط و امکانات موجود استفاده کرد.


علل اهمال کاری
عوامل مؤثر بر اهمال‌کاری را می‌توان در دو طبقه کلی قرار داد:
عوامل فردی: یعنی آسیبها و نابهنجاری‌هایی که مربوط به خود فرد اهمال‌کار است مانند: ترس از شکست، احساس خودکم بینی، کمال گرایی وسواس‌گونه، پایین بودن آستانه تحمل در برابر مشکلات، توقع بیش از حد از خود، اضطراب، فقدان قاطعیت در انجام امور، بی‌حالی و بی رمقی و نداشتن تحرک و فقدان مهارت و دانش مورد نیاز برای انجام کار.


عوامل محیطی و سازمانی: یعنی آسیب‌هایی که هنگام ارتباط با دیگر اشخاص و یا محیط اطراف، خود را نشان می دهد مانند: نارضایتی از وضع موجود در محیط کار، سختی کار محوله، نگرش منفی درباره سیستم نظارتی و ساختار سازمانی، احساس نبود مسئولیت در برابر دیگران، لجبازی با دیگران، همنشینی های غیرضروری با همکاران، عوامل سرگرم‌کننده و  توقع بیش از حد از دیگران برای انجام امور. در مطلب آینده درباره راه‌های غلبه بر اهمال کاری سخن خواهیم گفت.

*روان شناس بالینی، دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبایی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha