یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱
کد خبر: 197450

یك جراح لثه گفت: حفره دهان محل ورود مواد غذایی به سیستم گوارشی بوده و از مجموعه‌ای از ارگان‌های مختلف تشکیل شده است؛ كه در این مجموعه از همه مهم‌تر، از نگاه عفونت، بیماری‌های نسوج نگهدارنده دندان است.

از حفره دهان مراقبت كنید

سلامت نیوز:یك جراح لثه گفت: حفره دهان محل ورود مواد غذایی به سیستم گوارشی بوده و از مجموعه‌ای از ارگان‌های مختلف تشکیل شده است؛ كه در این مجموعه از همه مهم‌تر، از نگاه عفونت، بیماری‌های نسوج نگهدارنده دندان است.


به گزارش سلامت نیوز ، دکتر بهزاد هوشمند، جراح لثه در گفتگو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه دندان‌ها با نسوج به استخوان فک متصل می‌شود، افزود: این نسوج اجازه می‌دهد دندان حرکت مختصری در جای خود داشته باشد. در نتیجه فرد می‌تواند با عمل جویدن، لقمه را از دهان وارد دستگاه گوارش کند.


وی ادامه داد: اما اگر بر اثر رعایت نکردن مناسب بهداشت، تغذیه و مصرف سیگار و عادات مضر بهداشتی شرایطی ایجاد شود که چسبندگی بافت لثه به بافت استخوان و بافت زیرین یعنی بافت حمایت‌کننده دندان از بین برود، لثه از دندان فاصله می‌گیرد و شیاری تشکیل می‌شود که می‌گویند پاکت پرودنتال یا پاکت لثه که در قدیم می‌گفتند، لثه پیوره گرفته است.


هوشمند در ادامه گفت: این کیسه شرایطی ایجاد می‌کند که مواد غذایی باقیمانده و بقایای میکروارگانیسم که در شرایط عادی بیماریزا نیستند، در محل ایجاد عفونت کند. در این کیسه عفونت‌های بی هوازی شکل می‌گیرد.


وی با بیان اینكه یکی از شایع‌ترین اپیدمی عفونی عموم بشر، در کنار پوسیدگی دندان، عفونت‌های لثه است که فراموش می‌شود، بیان كرد: در حقیقت حلقه گمشده در سلامت عمومی مردم به سلامت دهان و دندان مربوط است. دندان باید در جای سالمی قرار گیرد. به‌طور کلی، عفونت لثه را نباید ساده تلقی کرد؛ چون میکروارگانیسم‌های این ناحیه محصولاتی تولید می‌کنند که اثراتش را بر همه ارگان‌های بدن حتی ارگان‌های دور دست مانند قلب، مغز، کبد و مفاصل می‌گذارد.


جراح لثه در پاسخ به این پرسش كه سلامت لثه چه تاثیری بر سلامت عمومی دارد؟، گفت: عفونت‌های لثه یک فاکتور خطر واقعی برای بسیاری از بیماری‌های عمومی به حساب می‌آید. این بیماری‌ها شامل دیابت، عروق کرونر، گرفتگی عروق مغزی حتی روماتیسم مفصلی، انواع بیماری‌های روحی ـ روانی و افسردگی است.


 وی اظهاركرد: البته این اثر متقابل است. یعنی هم بیماری‌های عمومی بر سلامت لثه و بافت‌های نگهدارنده دندان اثر دارند و هم عفونت‌های لثه روی بیماری‌های عمومی و کنترل بیماری‌های تاثیر می‌گذارد. یعنی کنترل دیابت در شرایطی که فرد عفونت لثه دارد، سخت‌تر از زمانی است که فرد عفونت لثه ندارد و دیابت دارد، یعنی افراد باید عفونت لثه را مانند یک زخم باز تلقی کنند و آن را جدی بگیرند. فرد دیابتی که عفونت لثه دارد مثل این است که زخم در پا دارد و آن را پیگیری کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha