پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران موفق به تولید پارچه‌های پنبه‌ای شدند که در برابر نور آفتاب خودتمیزشونده ،ضدباکتری و مقاوم در برابر شعله است.

موفقیت محققان ایرانی در تولید پارچه‌های پنبه‌ای خودتمیزشونده

سلامت نیوز: پژوهشگران دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران موفق به تولید پارچه‌های پنبه‌ای شدند که در برابر نور آفتاب خودتمیزشونده ،ضدباکتری و مقاوم در برابر شعله است.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایرنا،تاکنون کوشش‌های متعددی به‌منظور تولید منسوجات با خواص ویژه از جمله حفاظت از تابش اشعه UV، خود تمیزشوندگی، مقاومت در برابر شعله، ضد باکتری، دفع آب و نفت و هدایت الکتریکی انجام شده است.


به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری،اهمیت این تحقیقات را می‌توان به مهم بودن عملکرد محصول نهایی از مواد چندمنظوره ارتباط داد. کالای پنبه‌ای نیز مصارف زیادی دارد که با انجام تکمیل چندمنظوره روی آن می‌توان سبب افزایش کاربرد و ارزش افزوده‌ آن شد.


آتوسا معظمی محقق دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران در خصوص هدف دنبال شده در این طرح گفت: در این تحقیق، روشی جدید برای تولید پارچه پنبه‌ای با ویژگی‌های چندمنظوره‌ ضد باکتری، تأخیر شعله و خود تمیز شوندگی ارائه شده است. نانوذرات اکسید زیرکونیوم (ZrO2) به همراه ماده‌ CTAB، اوره، مالئیک اسید و سدیم هیپو فسفیت برای حصول این ویژگی‌ها استفاده شده است.


معظمی در ادامه به کاربرد نمونه پارچه‌های ساخته شده اشاره کرد و افزود: با توجه به غیرسمی بودن نانوذرات اکسید زیرکونیوم، این کالا می‌تواند در بیمارستان‌ها، پوشاک و نیز مکان‌هایی که امکان آتش‌سوزی وجود دارد، استفاده شود.


به گفته وی،بتازگی برای تولید مواد با کارایی زیاد از نانو ذرات دیگر به‌عنوان جزء دوم کامپوزیت (با نانو ذرات ZrO2) استفاده شده است که معمولاً در دمای خیلی زیاد تولید و در بیشتر موارد این روش‌ها سبب تجمع نانو ذرات می‌شوند. در این تحقیق با استفاده از روش ساده پارچه پنبه‌ای با ویژگی‌های عالی و با ثبات شستشویی خوب تهیه شده است.


معظمی تصریح کرد: نمونه‌های عمل شده با نانو ذرات ZrO2 تحت تابش نور خورشید، در برابر لکه‌ متیلن بلو خاصیت خود تمیز شوندگی از خود نشان دادند. از طرفی اوره به‌عنوان منبع نیتروژن، خواص تأخیر شعله و خود تمیز شوندگی نمونه‌های پارچه پوشش داده شده با نانو ذرات ZrO2 را افزایش داده است.


وی ادامه داد: همچنین حضور CTAB سبب افزایش خاصیت ضد باکتری آن شده است. در نهایت حضور اوره و CTAB سبب پوشش یکنواخت پارچه پنبه‌ای با نانو ذرات و جلوگیری از تجمع نانو ذرات روی سطح شده و خواص آن را بهبود بخشیده است.این ویژگی‌ها سبب افزایش ارزش افزوده‌ کالای پنبه‌ای می شود؛ ضمن اینکه استفاده از این مواد کاهش قابل توجهی در مقاومت لیف ایجاد نکرده است.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha