شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
کد خبر: 198594

کارشناس پروژه تغییرات آب و هوا در سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح عوارض و پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم در ایران و جهان، از خشک شدن 67 درصد از تالاب‌های دنیا در اثر پدیده تغییر اقلیم خبر داد و افزود: گزارش ملی تغییر اقلیم طی یک ماه آینده منتشر خواهد شد.

خشک شدن 67 درصد تالاب‌های جهان

سلامت نیوز: کارشناس پروژه تغییرات آب و هوا در سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تشریح عوارض و پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم در ایران و جهان، از خشک شدن 67 درصد از تالاب‌های دنیا در اثر پدیده تغییر اقلیم خبر داد و افزود: گزارش ملی تغییر اقلیم طی یک ماه آینده منتشر خواهد شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مهتاب صادقی حریری در کارگاه آموزشی تغییرات اقلیم با اشاره به اینکه نگاه‌های متفاوتی درباره تغییر اقلیم در جهان وجود دارد گفت: برخی معتقدند تغییر اقلیم موضوعی است که ساخته دست سیاستمداران است تا با ایجاد رعب و وحشت در بین مردم به مقاصد سیاسی خود دست پیدا کنند اما در این میان برخی نیز تغییر اقلیم را درست و واقعی پنداشته و معتقدند مسئولین باید برای تغییر وضعیت و متوقف شدن آسیب‌های ناشی از تغییر اقلیم اقداماتی انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه اصطلاحات اقلیم و آب و هوا با یکدیگر متفاوت هستند گفت: weather یا آب و هوا شرایطی است که در اتمسفر در مدت زمان کوتاه وجود دارد اما Climate یا اقلیم میانگین پارامترهای آب و هوایی در مدت زمان طولانی است که برای تعیین آن استانداردهای جهانی وجود دارد. برای مثال می‌گوییم اقلیم ایران خشک و نیمه خشک است.

صادقی با بیان اینکه عواملی که روی سیستم‌های تغییر اقلیم تاثیر می‌گذارند به دو دسته عوامل انسانی و عوامل طبیعی تقسیم می‌شود گفت: از جمله عوامل طبیعی گرمایش زمین و افزایش متوسط دمای کره زمین است. همچنین تغییر اقلیم تغییر در پارامترهایی مثل دما، رطوبت، بارش، باد و ... است که در دوره بلندمدت اتفاق می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه از جمله اثرات ناشی از تغییر اقلیم به هم ریختن اکوسیستم‌ها است افزود: تغییر اقلیم روی تنوع زیستی، زیستگاه‌ها، کشاورزی، آب آشامیدنی و مهاجرت تاثیر می‌گذارد. بیش از 67 درصد تالاب‌های جهان در اثر تغییر اقلیم خشک شده‌اند. دانش تغییر اقلیم نیز برای برنامه ریزی های بلند مدت و کوتاه مدت موثر خواهد بود. برای مثال در زمینه کشاورزی، کاشت محصولات می‌توانیم از دانش تغییر اقلیم استفاده کنیم.

در سال 2010 میزان انتشار CO2 76 درصد بود

این کارشناس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه با استفاده از دانش تغییر اقلیم می‌توان پدیده‌های شدید آب و هوایی چون سیل‌ها و طوفان‌ها را نیز پیش بینی کرد گفت: وقتی میزان گاز گلخانه‌ای افزایش می‌یابد گرمایش کره زمین اتفاق می‌افتد. در سال 2010 میزان انتشار CO2 76 درصد بوده است. میزان CO2 در حال حاضر از خط قرمز عبور کرده است. در سال جاری یعنی 2016 میزان CO2 از 400 PPM گذشته است. دانشمندان پیش بینی کرده بودند که اگر میزان CO2 به این حد برسد درجه حرارت دما دو درجه سانتی گراد بیشتر خواهد شد و همچنین 20 تا 30 درصد تنوع زیستی در معرض انقراض قرار خواهد گرفت که امروزه شاهد این رویدادها هستیم. هواشناسی جهانی نیز اخیرا اعلام کرده که دمای کره زمین از 0.8 درجه سلسیوس به 1.2 درجه سلسیوس افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیم بر بارش سالانه زمین نیز تاثیر منفی می‌گذارد گفت: این پدیده باعث می‌شود بارش در برخی نقاط افزایش و در برخی نقاط کاهش چشمگیر داشته باشد. همچنین افزایش سطح دریاها از دیگر عوارض تغییر اقلیم است. چهارچوب‌های سیاسی و حقوقی خاصی در حوزه بین المللی در زمینه تغییر اقلیم اجرایی شده است. کنوانسیون تغییر اقلیم در سازمان ملل در سال 1992 ایجاد و دو سال بعد اجرایی شد که 197 عضو داشت. ایران نیز در سال 75 به این کنوانسیون ملحق شد.

این کارشناس دفتر تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه تثبیت میزان گازهای گلخانه‌ای و کاهش اثرات آن بر زندگی انسان و حیوان هدف تشکیل این کنوانسیون است گفت: این کنوانسیون هر ساله برای بازبینی مسائل اجلاسی برگزار می‌کند که در سال گذشته طی کوپ 21 توافق پاریس ایجاد شد. از آنجا که میزان تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای در کشورهای مختلف متفاوت است کنوانسیون کشورها را به سه دسته کشورهای توسعه یافته، کشورهای بسیار توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه تقسیم بندی کرده است. این کشورها تعهدات مشترک و تعهدات ویژه و خاص دارند.

صادقی با بیان اینکه گزارش ملی تغییر اقلیم تا یک ماه آینده تهیه و تکمیل می‌شود، گفت: این گزارش سومی است که توسط کشور ما تدوین می‌شود که به دبیرخانه کنوانسیون تغییر آب و هوا ارائه خواهد شد. گزارش تغییر اقلیم در حوزه‌های مختلف کشور میزان انتشار آلاینده‌ها را نشان می‌دهد. برای مثال این گزارش میزان انتشار گازهای گلخانه‌ای در حوزه‌های کشاورزی، دامداری و میزان آسیب پذیری ناشی از این بخش‌ها را بررسی می‌کند. همچنین آسیب‌های اقتصادی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای از محورهای مورد بررسی گزارش ملی تغییر اقلیم است.

 کارگاه آموزشی تغییرات اقلیم توسط پروژه تغییرات آب و هوای سازمان حفاظت محیط زیست صبح امروز و همزمان با «نشست بین المللی بررسی تغییرات آب و هوا در مراکش» در محل اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران برگزار شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha