عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینكه فرد وسواسی در معرض افسردگی است، گفت: انواع اختلالات ناشی از اضطراب و مشکلات بین فردی از جمله مشکلاتی است که این افراد درگیر آن هستند.

«وسواس جبری» از سنین نوجوانی آغاز می شود

سلامت نیوز:عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینكه فرد وسواسی در معرض افسردگی است، گفت: انواع اختلالات ناشی از اضطراب و مشکلات بین فردی از جمله مشکلاتی است که این افراد درگیر آن هستند.

به گزارش سلامت نیوز دکتر نرگس بیرقی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با برنامه «مجله پزشکی» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: تکرار عادات و رفتار در بسیاری از افراد مشاهده می شود، اما نمی توان آن را وسواس به شمار آورد. به بیان دیگر، بسیاری از ما عادات خاصی در زندگی داریم که انجام آن باعث آرامش می شود و احساس خوبی نسبت به آن داریم.


وی ادامه داد: وسواس در حقیقت دو جنبه فکری و رفتاری دارد؛ بدین معنا که فکرها و تصاویری در زذهن فرد ایجاد می شود که قادر به کنترل آن نیست و زمان زیادی از روز ذهن فرد را درگیر می کند و متعاقب آن، رفتاری از فرد مشاهده می کنیم.


فلوشیپ بیماری های روان تنی و اعتیاد در ادامه بیان كرد: طیف علائم روان پزشکی در تمام افراد وجود دارد. همه ما غمگین می شویم، اما الزاما به معنای افسردگی نیست. تکرار عادات باید در حدی باشد که بر کیفیت زندگی تاثیر سوء داشته باشو و عملکرد وی را مختل نماید، وسواس بدان اطلاق می شود.


بیرقی تصریح کرد: بیماری وسواس، افت و خیزهایی در طول زندگی دارد و ماهیتا بیماری مزمنی است. وسواس جزء اختلالات بسیار شایع روانپزشکی نیست، اما شیوع نسبتا بالایی دارد.


این روانپزشک در ادامه گفت: وسواس جبری از سنین نوجوانی آغاز می شود. به طور کلی اختلالات روانشناسی در سنین جوانی شروع شده و هر اندازه سن کمتر باشد، شدت آن بیشتر است.


این فلوشیپ بیماری های روان تنی و اعتیاد در پایان اظهارداشت: بیمار مبتلا به وسواس از رفتارهایی حمایت می کند که ماهیتا خوب و درست هستند که می توان به رعایت نظم و پاکیزگی اشاره داشت. آلودگی از شایع ترین افکار وسواسی است که در ایران به صورت نجس و پاکی تعریف می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha