دكتر غلامرضا حيدري وضعيت عدم استعمال دخانيات را نسبت به ساليان گذشته مطلوبتر دانست و يادآور شد: اما هنوز در وضعيت ايدهآلي قرار نداريم.
وي با بيان اينكه زماني كشيدن سيگار نوعي تشخص به شمار ميرفت، گفت: اما تصويب قانون جامع مبارزه ملي با استعمال دخانيات از نقاط قوتي بود كه با ابلاغ آن از سوي دولت لازم الاجرا شد كه البته هنوز بسياري از كشورها از داشتن چنين قانوني محروم هستند.
رييس مركز تحقيقات پيشگيري و كنترل دخانيات دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، الصاق عكسهاي هشدار دهنده، ممنوعيت مصرف سيگار در اماكن سربسته، افزايش ماليات و اعمال جرايم نقدي را از موارد قانوني برشمرد و افزود: هرچند ايران در زمينه استعمال دخانيات در وضعيت ميانهاي قرار دارد اما بسياري از كشورها نظير نروژ، فنلاند، كانادا و استراليا در اين باره از ايران جلوتر هستند (به علت اجراي كامل قوانين)
دكتر حيدري با بيان اينكه در روند طبيعي مصرف سيگار در جامعه استعمال دخانيات از مردان آغاز ميشود و افزايش مييابد، گفت: پس از آن كه ميزان مصرف سيگار در مردان به حد ثابتي رسيد استعمال دخانيات در زنان آغاز و افزايش مييابد. اين در حالي است كه استعمال دخانيات در مردان كمتر ميشود. به عنوان مثال در كشور انگلستان كه در اين فاز قرار دارد 21 درصد زنان و 19 درصد مردان سيگاري هستند.
وي در پايان يادآور شد: هزينه پايين ترك استعمال دخانيات نسبت به هزينههاي خريد محصولات دخاني در كشور انگلستان سبب شده است تا افراد به سمت ترك استعمال دخانيات رو آورند.
به گفته وي هم اكنون در كشور خدمات ترك سيگار به طور رايگان ارايه ميشود.