در پی وقوع پدیده گرد و غبار در كشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی كه پیش‌تر نیز با اعلام اخبار و اطلاعیه‌ها، توصیه‌های بهداشتی را در این خصوص به هم‌وطنان ارائه داده است، مجدداً اقدامات احتیاطی در پیشگیری از اثرات سوء گرد و غبار بر سلامت افراد، به ویژه افراد آسیب‌پذیر را تشریح كرد.

تشریح اقدامات احتیاطی در پیشگیری از اثرات سوءگرد و غبار
به گزارش سلامت نیوز به نقل از وزارت بهداشت،ه با توجه به تاثیرات سوء گرد و غبار بر سلامت افراد به ویژه افراد آسیب‌پذیر مانند، نوزادان، كودكان و نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماریهای تنفسی و بیماران قلبی، اقدامات احتیاطی پیشگیرانه را در زمان بروز پدیده گرد و غبار تشریح كرد.
در این اطلاعیه به هم‌وطنان توصیه شده است كه در هنگام بروز پدیده گرد و غبار از فعالیت در خارج از منزل اجتناب كرده و در صورت الزام به فعالیت در هوای آزاد، زمان آن را به حداقل ممكن كاهش دهند. از ورزش سنگین به ویژه در صورتی كه دارای مشكلات تنفسی و آسم هستند، خودداری كرده و در منازل خود بمانند و درها و پنجره‌ها را بسته نگاه دارند.
در این اطلاعیه به افرادی كه دارای بیماری آسم یا نشانه‌هایی مانند كوتاهی تنفس، سرفه، خس‌خس كردن  و درد قفسه سینه هستند، توصیه شده است كه برنامه درمانی خود را دنبال كنند و در صورتی كه نشانه‌ها و علایم برطرف نشد، با پزشك خود مشورت كنند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این اطلاعیه همچنین به تشریح چگونگی رعایت ایمنی در شرایط بروز پدیده گرد و غبار در هنگام رانندگی پرداخته و با بیان این كه در زمان بروز پدیده گرد و غبار، میزان دید به سرعت كاهش می‌یابد، خاطرنشان كرده است: اگر هم‌وطنان در چنین شرایطی در جاده هستند، آهسته‌تر رانندگی كنند و در صورت لزوم با توجه كامل به علایم راهنمایی و رانندگی تا برطرف شدن شرایط حاد، اتومبیل خود را در نقطه امنی متوقف نمایند و اگر اتومبیل دارای سیستم تهویه مطبوع است آن را در وضعیت چرخش مجدد هوا قرار داده تا گرد و غبار ورودی به اتومبیل كاهش یابد.
در ادامه این اطلاعیه به سایر اثرات جانبی پدیده گرد و غبار اشاره شده و آمده است: برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف ضروری است و لازم است مواد غذایی قبل از نگهداری در یخچال از ذرات گرد وغبار زدوده شوند وهمچنین  برای كاهش تماس با گرد وغبار در محیط زندگی، نظافت روزانه توصیه ‌شده‌است.
پدیده گرد و غبار رویدادی طبیعی است و در بخش‌هایی از جهان كه دارای مناطق خشك و بیابانی وسیع هستند، ایجاد می‌شود. وجود بیابان‌های وسیع در كشور عربستان، عراق، سوریه و ایران، نمونه‌هایی از این مناطق هستند. دوره‌های خشكسالی طولانی می‌تواند احتمال بروز این پدیده را افزایش داده، این پدیده كیفیت هوا را كاهش می‌دهد، عمق دید را به حدود 5 متر كاهش می‌دهد و ممكن است اثرات سویی بر سلامت انسان به خصوص افراد دارای مشكلات تنفسی ایجاد كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha