مرضيه وحيد دستجردي در همايش ارزيابي توسعه علوم كه صبح امروز در دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد گفت: هم اكنون 160 انجمن علمي در حوزه پزشكي در كشور فعال هستند كه اعضاي اين انجمنهاي علمي را اعضاي هيئت علمي و متخصصان كشور تشكيل ميدهند.
وي اظهار داشت: انجمنهاي علمي ظرفيتهاي فراواني دارند كه متأسفانه ما از اين ظرفيتهاي بالقوه نتوانستهايم استفاده بهينه كنيم.
وي افزود: انجمنهاي علمي در حوزه آموزش جامعه پزشكي نقش موثري داشتهاند و آموزش نيز يكي از پايههاي پيشرفت پزشكي در كشور است و همچنين اين انجمنها در حيطه ارتباطات بين الملل بسيار موثر بوده است و اگر سامانههاي توانمندتري را در اختيار آنها قرار دهيم، ميتواند موثرتر باشد.
وزير بهداشت گفت: ما از فعاليتهاي انجمنهاي علمي استفاده خوبي در تدوين اسناد راهبردي تخصصي كردهايم و اين اسناد قوام بيشتري گرفتند و همچنين در زمينههاي برنامهريزي آموزشي نميتوان نقش انجمن هاي علمي را ناديده گرفت و اين انجمنها در زمينه توليدات علمي و كرسيهاي نظريه پردازي ميتوانند نقش موثري داشته باشند.
وي افزود: نبايد پيشرفت علمي متناسب با زمان خودمان را به دست بياوريم و بايد انجمنهاي علمي پاي كار در صحنه باشند.
وحيد دستجردي با اشاره به اينكه نقش انجمن هاي علمي در حوزه پژوهش كم رنگ است جاي خالي انجمن هاي علمي در پژوهشهاي مرتبط در سلامت را حس ميكنيم و بايد اين انجمنها در اين حوزه فعالتر شوند.
وزير بهداشت با اشاره به اينكه نقشه جامع علمي كشور تدوين شده است گفت: اين نقشه مراحل نهايي تصويب خود را در شوراي عالي انقلاب فرهنگي طي ميكند و در همين راستا نيز ما نقشه جامعه نظام سلامت را در وزارت بهداشت تهيه ميكنيم و از انجمنها علمي كشور دعوت ميكنيم كه ما را در تدوين جامع نظام سلامت كشور كمك كنند.
وي افزود: انجمنهاي علمي يك شبكه از متخصصان و دانشمندان هستند كه اين شبكه ميتواند نقش اساسي و بزرگي را در كشور داشته باشد و با منسجم شدن اين شبكه بسياري از نگرانيهاي و دغدغههاي متخصصان برطرف خواهد شد.
وزير بهداشت با تاكيد بر همكاري انجمنهاي علمي با دستگاهها و وزارتخانههاي مختلف گفت: با كمك انجمنهاي علمي ميتوانيم تلاشهاي فردي را به دستاوردهاي علمي جامع و اجتماعي تبديل كنيم. انجمنهاي علمي در انجام مشاورههاي علمي نقش مهمي دارند كه اين مشاورهها را به دستگاهها و وزارتخانههاي اجرايي كشور ميدهند.