یکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
کد خبر: 203070

اگر زوجین به این نتیجه برسند که طرف مقابلشان را با وجود این مشکلات همچنان دوست داشته باشند و روی جنبه های مثبت او تمرکز کنند، به تدریج این دوران گذار ازدواج را طی می کنند و از آن به بعد، با وجود اختلاف های معمول، عمیقاً در صدد تغییر یکدیگر برنمی آیند و این، راز ازدواج های موفق است.

سر هر چیز کوچکی با همسرم مشاجره می کنیم

سلامت نیوز_*مصلح میرزایی:اگر زوجین به این نتیجه برسند که طرف مقابلشان را با وجود این مشکلات همچنان دوست داشته باشند و روی جنبه های مثبت او تمرکز کنند، به تدریج این دوران گذار ازدواج را طی می کنند و از آن به بعد، با وجود اختلاف های معمول، عمیقاً در صدد تغییر یکدیگر برنمی آیند و این، راز ازدواج های موفق است.

به گزارش سلامت نیوز،یکی از خوانندگان روزنامه خراسان نوشت: مردی هستم ٢٦ ساله که حدود ٢٢ ماه است ازدواج کرده ام. با همسرم که ٢٠ ساله است، اصلا سازش ندارم و سرهر چیز کوچکی بینمان مشاجره اتفاق می افتد و در جواب به من می گوید: «نامرد» که این کلمه خیلی من را به هم می ریزد. لطفا راهنمایی کنید تا کمتر مشاجره کنیم.


اوایل هر ازدواجی از یک منظر میتواند دوران اصطکاک و درگیری قلمداد شود. در این دوران، افراد سعی می کنند هر چه می توانند طرف مقابل را شبیه خود کنند، یا به خواسته های خود نزدیک کنند اما این تلاش در بیش از نیمی از موارد موفقیت آمیز نیست. یعنی فرد با هر کسی ازدواج کند، طرف مقابل در بیش از نیمی از موارد با وی اختلافات حل نشده خواهد داشت.

اگر زوجین به این نتیجه برسند که طرف مقابلشان را با وجود این مشکلات همچنان دوست داشته باشند و روی جنبه های مثبت او تمرکز کنند، به تدریج این دوران گذار ازدواج را طی می کنند و از آن به بعد، با وجود اختلاف های معمول، عمیقاً در صدد تغییر یکدیگر برنمی آیند و این، راز ازدواج های موفق است. درباره مسئله ای که مطرح کرده اید باید دید که مشکل اصلی و اساسی شما چیست که باعث مشاجره‌تان می شود؛ آن هم به قول شما سر هر چیز کوچکی! البته از نظر من آن ها چیزهای کوچکی نیستند، به هیچ وجه. و اگر فکر کنید آن ها اهمیت زیادی ندارند و از طرفی دیگر مثلاً همسرتان به آن مسائل خیلی حساس باشد این نقطه شروع حل نشدن مسئله است.

شاید همین که فرمودید از شنیدن کلمه نامرد خیلی به هم میریزید، مصداقی از این تفاوت دیدگاه باشد. یعنی از نظر شما گفتن این کلمه خیلی بد است؛ ولی از نظر همسرتان ممکن است فقط بیان یک دلخوری باشد. البته، گفتن این کلمه به شما درست نیست، به این دلیل که از نظر شما توهین آمیز است و مطمئناً شما هم در مقابل این رفتار واکنش نشان میدهید که معمولاً واکنش مردان در این مواقع یا خشم شدید و سرکوب کننده است یا بیاعتنایی به همسر و در لاک خود فرو رفتن که هر دو، مشکل را تداوم می بخشد و این مشاجرات نه پایانی دارد و نه نتیجهای مطلوب.

راه برون رفت از این مسئله، این است که نگذارید گفت و گوها با خشم زیاد شروع شود چون در این صورت در 86 درصد مواقع گفت و گو با خشم هم تمام میشود. علاوه بر این، اگر هم یک یا هر دو زوجین خشم و طغیان نشان دهند، طرف مقابل باید پرچم سفید را بالا ببرد و به قول برخی روانشناسان ترمز کند! یعنی طرف مقابل را در میانۀ خشم به هر وسیله ای آرام کند یا نشان دهد که نمی خواهد وضعیت بدتر از این شود. مخلص کلام این که یادگیری این رفتارها به آموزش تحت نظر مشاور زناشویی و تمرین و تکرار مداوم نیاز دارد.

* روانشناس بالینی از انستیتو روان‌پزشکی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha