پزشكی كه این موضوع را در CDهای مختلف مطرح كرده است غیرقابل تأیید است و مقامات نظام‌پزشكی باید این CD را جمع كنند تا از انحراف مردم جلوگیری شود.

تیغ‌زدن پشت گوش برای درمان زردی نوزادان خرافات است
سلامت نیوز: رئیس جامعه متخصصان داخلی گفت: متأسفانه در یكی از سی‌دی‌هایی كه به صورت عمده بین مردم پخش شده است عنوان می‌شود برای درمان زردی نوزادان پشت گوش نوزادان تیغ بزنند كه این كار علمی نیست و خرافات است.

ایرج خسرونیا در گفت‌وگو با  فارس، اظهار داشت: در مورد زردی نوزادان باید گفت نوزادان دو نوع زردی دارند كه نوع اول پس از 2 یا 3 روز خود به خود خوب می‌شود و اگر بیشتر طول كشید تابیدن اشعه بر روی نوزاد موجب افزایش مقاومت سلول‌های خونی فرد و بهبود وی می‌شود اما نوعی از زردی نوزاد هم هست كه بر اثر اختلالات خونی ایجاد می‌شود كه در بیشتر اوقات موجب مرگ نوزاد می‌شود.

خسرونیا در پاسخ به این پرسش كه آیا تیغ زدن پشت گوش نوزاد موجب درمان زردی می‌شود یا نه خاطرنشان كرد: پزشكی كه این موضوع را در CDهای مختلف مطرح كرده است غیرقابل تأیید است و مقامات نظام‌پزشكی باید این CD را جمع كنند تا از انحراف مردم جلوگیری شود.

وی گفت: بیماری زردی نوزاد اگر به موقع درمان شود و والدین بخواهند با این جور مطالب خرافی نوزاد را درمان كنند باید در آینده منتظر كاهش ضریب هوشی نوزادان خود باشند.

علی ربانی، رئیس مركز طبی كودكان نیز پیش از این  گفته بود: بیماری زردی در برخی از نوزادان طی هفته اول بعد از تولد دیده می‌شود كه این زردی " زردی فیزیولوژیك " نام دارد.

وی گفت: تقریباً در تمام این نوزادان هیچ بیماری زمینه‌ای وجود ندارد و علت بروز آن تنها این است كه كبد و دستگاه گوارش كودك در حال تطابق یافتن با زندگی خارج رحمی است.

رئیس مركز طبی كودكان افزود: زردی در یك كودك سالم زمانی بروز پیدا می‌كند كه سطح بیلی روبین در خون بالا رفته باشد. بیلی روبین ماده شیمیایی است كه بر اثر تخریب گلبول‌های قرمز خون تولید می‌شود. نوزادان سطح بیلی روبین بالاتری دارند چون تعداد گلبول‌های قرمز در آنها زیادتر است و كبد آنها نمی‌تواند بیلی روبین اضافی را دفع كند.

ربانی اضافه كرد: هر چه سطح بیلی روبین بالاتر می‌رود زردی از سر به پایین به سمت گردن و سپس قفسه سینه پیش می‌رود تا اینكه در موارد شدید به دست و پا می‌رسد.

رئیس مركز طبی كودكان اضافه كرد: در صورت عدم درمان زردی كودكان، بیلی روبین به صورت غیر مسیتقیم در سلول‌های خاكستری مغز رسوب می‌كند و عوارض مغزی در كودك بروز پیدا می‌كند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha