سه‌شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۳
کد خبر: 205654

دلایل شما برای انجام عمل جراحی زیبایی چه کافی باشد، چه نباشد، لطفا پیش از اقدام برای چنین عملی به مواردی که در ادامه این نوشتار آمده است حتما توجه کنید تا سلامت و زیبایی شما به خطر نیفتد.

۱۳ راهنمای ضروری، پیش از انجام عمل جراحی زیبایی

سلامت نیوز: دلایل شما برای انجام عمل جراحی زیبایی چه کافی باشد، چه نباشد، لطفا پیش از اقدام برای چنین عملی به مواردی که در ادامه این نوشتار آمده است حتما توجه کنید تا سلامت و زیبایی شما به خطر نیفتد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند، اگر قصد دارید عمل جراحی زیبایی انجام دهید حتما پیش از هر اقدامی به این نکات توجه کافی داشته باشید:
١- عنوان «فوق‌تخصص زیبایی» که در برخی مراکز مربوط به عمل زیبایی می‌بینید، عنوانی کاملا جعلی است. اگر با مرکزی تحت این عنوان برخورد کردید، فعالیت آن طبق آیین‌نامه‌ها و ضوابط وزارت بهداشت نبوده و متخلف به شمار می‌آید.
٢- درباره تعبیر «هیچ‌گونه عارضه‌ای ندارد» حساس باشید.  به‌ویژه اگر ضرورتی برای عمل‌ زیبایی مربوطه وجود نداشته باشد، امکان ایجاد عوارض بعد از عمل، شدت می‌یابد. همچنین باید دقت داشت طبق اعلام معاونت درمان وزارت بهداشت، افزایش عمل‌های غیرضروری، احتمال خطا را بالا می‌برد.
٣- به پزشکی که در رشته‌ها و تخصص‌های مختلف فعالیت و تبلیغ می‌کند، اعتماد نکنید.  ضمن این‌که تبلیغ در چند رشته و تخصص، غیرمجاز و براساس قوانین آیین‌نامه نظام پزشکی تخلف محسوب می‌شود.
٤- گاهی پزشک، مراجعه‌کننده را از عوارض احتمالی بعد از عمل آگاه می‌کند.  بنابراین چنانچه مراجعه‌کننده فرم رضایت از عمل را با توجه به عوارض احتمالی آن پر کرده باشد، امکان شکایت برمبنای این عوارض وجود ندارد.
٥- پزشک حاذق و معتقد بر اخلاق پزشکی قطعا قبل از عمل به شما مشاوره خواهد داد. گاهی نیز شما را از انجام عمل منصرف خواهد کرد. چنین پزشکی سلامت مراجع و بیمار را به کسب درآمد ترجیح می‌دهد.
٦-  به قانونی‌بودن مراکز انجام عمل زیبایی دقت کنید. کمترین خطر این‌گونه مراکز استفاده از تجهیزات تقلبی، ژل‌های مخرب، دستگاه‌های لیزر بی‌کیفیت، بوتاکس‌های جعلی و مواد تاریخ‌مصرف‌گذشته است.
٧-  جراحان زیبایی و پلاستیک‌ بر این باور هستند زیبایی بینی به معنای کوچک‌بودن آن نیست، بلکه ملاک آن تناسب بینی با سایر اعضای چهره است.
٨- بسیاری از محصولات مربوط به سلامت و زیبایی که از شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند، فاقد مجوز قانونی از وزارت بهداشت کشور هستند و سلامت فرد را به خطر می‌اندازند.
٩-  اگر محصول مربوطه به شکل تلفنی یا پیامکی خریداری شود، با توجه به این‌که تولیدکننده و عرضه‌کننده دارو مشخص نیست، امکان طرح شکایت وجود ندارد،  بنابراین کالای مورد نظر را فقط از مراکز قانونی تهیه کنید.
١٠- مشاوره داشته باشید.
١١- به تبلیغات اغراق‌آمیز و عوام‌فریبانه در این عرصه توجه نکنید.  اغلب آنها طبق اعلام مدیریت نظارت و اعتباربخشی امور درمان وزارت بهداشت، غیرقانونی هستند که در صورت مشاهده می‌توانید با سامانه ۱۵۹۰ تماس گرفته و موارد را گزارش کنید.
١٢- پیش از انجام عمل، حتما از تعرفه‌های مصوب وزارت بهداشت در این زمینه اطلاع پیدا کنید.
١٣-  بعضی از عمل‌های غیرضروری، ریشه در مسائل روانی دارد.  اختلال خودزشت‌پنداری (Body Dysmorphic Disorder)، نیاز به درمان از طریق مراجعه به روانپزشک یا روانشناس مجرب دارد، نه انجام عمل زیبایی. همچنین ٦٠ ‌درصد از مبتلایان به این اختلال از افسردگی رنج می‌برند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha