چرا كه مصرف سیگار علاوه بر اثرات تهدید كننده بر ارگان‌های داخلی از جمله قلب و ریه با تاثیر بر پوست منجر به پیری زودرس پوست شده و كاهش كیفیت زندگی را به دنبال دارد

به گزارش سلامت نیوز تاثیر سیگار بر روی پوست از دو طریق صورت می‌گیرد؛ به طوری كه مصرف سیگار سبب پخش شدن مواد شیمایی مضر در محیط، خشكی سطح پوست، خارش و در نهایت اثر تخریبی بر پوست می‌شود. همچنین سیگار با انقباض عروق خونی به كاهش جریان خون در بافت‌ها از جمله پوست منجر شده و كمبود اكسیژن و مواد مغذی اساسی پوست را سبب می‌شود.

بر اساس اعلام دبیرخانه ستاد كشوری كنترل و مبارزه ملی با دخانیات، مطابق یافته‌های موجود، سیگار كاهش ذخیره ویتامین A در بدن را سبب می‌شود. این ویتامین نقش محافظت پوست در برابر عوارض مخرب موجود در سیگار را بر عهده دارد. در حین سیگار كشیدن جمع شدن دهان منجر به ایجاد چین و چروك‌های اطراف دهان و اطراف چشم‌ها می‌شود.

تاثیرات سیگار بر پوست، مو و ناخن

تحقیقات نشان داده استعمال دخانیات آسیب‌های زیر را بر روی پوست به دنبال دارد:

- ایجاد چین و چروك در پوست

- نازك شدن پوست و قابل مشاهده شدن رگ‌ها

- كاهش چربی زیرجلدی و در نهایت گودافتادگی گونه و كاسه چشم

- ریزش مو با الگوی مردانه

- نازك شدن صفحه ناخن، ضخیم شدن ناخن و تشدید چین‌های پوستی

- خاكستری شدن رنگ مو و سفید شدن زودرس موها، تغییر رنگ پوست و ایجاد لكه‌های پوستی

- تحلیل عضلات و آویزان شدن پوست

- ایجاد جوش‌های سرسیاه معروف به جوش سیگاری‌ها یا جوش غیرالتهابی

- افزایش احتمال بروز نوعی بیماری پوستی به نام بیماری صدف یا پسوریازیس (بیماری پوستی وابسته به سیستم ایمنی كه باعث بروز پوسته‌های نقره‌ای ضخیم در آرنج و زانو شده كه در صورت كنده شدن، زیر آن نقاط خونریزی دهنده دیده می‌شود. البته این بیماری انواع مختلف دارد كه محل پوسته‌ها بر حسب نوع متفاوت است. اما در سیگاری‌ها این بیماری به دلیل تاثیر اجزای سمی سیگار بر سیستم ایمنی شدیدتر است)

سیگار  و خطر 3 برابر شدن بیماری پوستی وابسته به سیستم ایمنی

كاهش قدرت ارتجاعی و خشكی و پیری زودرس پوست و عدم توانایی در تعریف كارآمد، ممانعت از خنك شدن پوست نیز از دیگر عوارض استعمال دخانیات بر روی پوست است.

به گزار ش سلامت نیوز سرطان‌های غیرملانومای پوستی از جمله سرطان‌هایی هستند كه در اثر استعمال دخانیات بوجود می‌آیند. سیگار یكی از عوامل محیطی پیری زودرس پوست است. سیگار یا هر نوع از مواد دخانی به علت وجود نیكوتین و مونوكسید كربن مانع ترمیم پوست می‌شود.

سیگار عامل خطر مهمی برای ایجاد یك بیماری خودایمنی و عروقی به نام برگر است. در این بیماری با ایجاد تنگی عروق، شریان‌ها و وریدهای كوچك مسدود شده و منجر به ایجاد زخم‌های پوستی در انگشتان پا می‌شود. انسداد عروق ایجاد شده با پیشرفت بیماری ناگزیر به انتخاب درمان قطع پا برای ادامه حیات می‌شود.

چهره سیگاری‌ها نیز به صورت چهره اخمو، خشن با چین و چروك‌های پوستی فراوان، تشدید خطوط پوستی وعمیق شدن آنها تغییر می‌كند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha