به گزارش سلامت نیوز، دكتر سيد هاشم سيدمهدي با بيان اينكه پراكندگي جغرافيايي سرطان معده متفاوت و به شرايط اقليمي، تغذيه و ژنتيك وابسته است، اظهار كرد: تاكنون فعاليتهاي بسياري بر روي غذاهاي حاوي ميكروب، پرنمك و سرخشده شديد شده است.
وي با تاكيد بر نقش و تاثير استعمال توتون و دخانيات و مصرف الكل در بروز سرطان معده، افزود: با اين وجود هنوز علت اصلي سرطان معده ناشناخته است.
بازرس انجمن علمي جراحان عمومي با بيان اينكه طي دو دهه اخير تلاش فراواني براي تشخيص و درمان به موقع با كمك روشهاي تشخيصي آندوسكوپي و درمان ميكروب هليكوباكترپيلوري براي كاهش ميزان مرگ ومير سرطان معده شده است، گفت: در نتيجه پزشكان متخصص، جراحان و انكولوژيستها توانستهاند زندگي بهتري را براي مبتلايان به سرطان معده به ارمغان بياورند.
به گزارش ستاد خبري پنجمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي دكتر سيدمهدي ، آدنوكارسينوما را شايعترين فرم سرطان معده برشمرد و افزود: البته انواع ديگري از اين سرطان چون لنفوم، ساركوم، ليوميوساركوم و كارسينوماهاي مختلفي در سرطانهاي معده وجود دارد.
وي با بيان اينكه درمان اوليه پس از تشخيص از طريق علايم باليني و آندوسكوپي آغاز ميشود، گفت: درمان سرطان معده در مراحل اوليه قاطع و صد درصد است اما عدم و يا ضعف درمان، بيتوجهي و مراجعه ديرهنگام از اثرگذاري درمان ميكاهد.
بازرس انجمن علمي جراحان عمومي به روشهاي درماني كمكي نظير شيميدرماني و راديوتراپي در درمان برخي از انواع سرطان معده اشاره كرد و افزود: سرطان معده با علايم و نشانههاي گوارشي آغاز ميشود و چنانچه فرد توجه خاصي به اين علايم داشته باشد تشخيص و در نتيجه درمان آن بههنگام خواهد بود اما چون معده عروق خوني فراوان و سيستم لنفاوي كاملي دارد در صورت تشخيص ديرهنگام به سرعت به ساير اعضاء به ويژه اعضاي مجاور كبد، پانكراس و..... انتشار مييابد.
دكتر سيدمهدي با تاكيد برضرورت توجه به هرگونه علايم گوارشي يادآورشد: ديده شده سرطان معده در افراد خامخوار نظير گياه و ميوهخوار كمتر ديده ميشود اما در مقابل وفور سرطان معده در افردي با غذاهاي پرنمك، فست فودي و غذاهاي شديدا سرخ شده بسيار است.
گفتني است، پنجمين كنگره انجمن علمي جراحان عمومي 19، 20و21 آبان 89 در هتل المپيك تهران برگزار ميشود و شركت براي عموم آزاد است.