عدم تعیین و ابلاغ به موقع تعرفه های پزشکی در آغاز هر سال، مشکلاتی را برای ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات سلامت به وجود آورده است که در این بین، مردم بیشتر ضرر می کنند.

تبعات تاخیر در اعلام تعرفه های پزشکی/مردم ضرر می کنند

سلامت نیوز:عدم تعیین و ابلاغ به موقع تعرفه های پزشکی در آغاز هر سال، مشکلاتی را برای ارائه دهندگان و دریافت کنندگان خدمات سلامت به وجود آورده است که در این بین، مردم بیشتر ضرر می کنند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، دکتر محمدرضا اولیایی منش مدیرکل تعرفه و استاندارد وزارت بهداشت در برنامه «نبض» شبکه خبر، اظهارداشت: الزام این است که حتی قبل از بسته شدن بودجه کشور، تعرفه های پزشکی مشخص شود ولی ما در طی ۱۰ سال گذشته تنها در طی دو سال توانسته ایم این تعرفه ها را در زمان درست مشخص و اعلام کنیم،

وی افزود: این یک روند معیوب است که مشکلاتی را در تعرفه های پزشکی ایجاد کرده است زیرا داروها و خدمات در حال گران شدن هستند ولی مراکز درمانی مجبورند با تعرفه های قدیم کار کنند.

اولیایی منش گفت: علت اصلی این امر عدم توافق در بین دستگاه ها است یعنی در مسائل مالی سازمان های ذی نفع به توافق نمی رسند و این اجماع نظر بعضا تا خرداد و یا تیرماه ادامه پیدا می کند، براین اساس بودجه کشور روند اصلی تصمیم گیری درمان می شود که البته راهبرد اشتباهی است.

وی افزود: طرح تحول سلامت در سال ۹۳ عملیاتی شد که شیرینی آن را همه مردم احساس کردند، منظور ما از رشد تعرفه ها پرداخت بالاتر هزینه ها از جیب مردم نیست، بلکه منظور ما نظام بیمه ای قوی با همراهی دولت است تا قیمت واقعی تعرفه عملیاتی شود بنابراین قرار نیست پرداختی از جیب مردم بیشتر شود.

مدیرکل تعرفه و استاندارد وزارت بهداشت گفت: اصلاح ساختار به معنی کمتر شدن هزینه ها نیست ما هم اکنون در بخش دولتی تا ۷۰ درصد با کسری بودجه روبرو هستیم اما سئوال این است که چه کسی این کسر بودجه را باید پرداخت کند.

اولیایی منش گفت: اگر تعرفه ها واقعی نباشد کیفیت خدمات کاهش می یابد لذا این امر کمکی به مردم نمی کند و عملا این مردم هستند که ضرر می کنند.

بخش خصوصی رقیب دولت نیست

حسین بابایی رئیس کمیسون تعرفه و بیمه سازمان نظام پزشکی، متولی تعیین تعرفه های پزشکی را سازمان نظام پزشکی معرفی کرد و گفت: به دلیل برخی مشکلات این قانون نگهداشته شده است و وزارت بهداشت این کار را انجام می دهد و چند سالی است تعرفه ها به موقع تصویب و ابلاغ نمی شود.

وی افزود: منابع مالی در حوزه سلامت محدود هستند و باید بودجه حوزه سلامت به درستی مدیریت شود و دولت هم طبق قانون اساسی ماموریت دارد خدمات بهداشتی را به هموطنان ارائه کند و مدیریت صحیح بودجه سلامت بخش خصوصی و دولتی ندارد.

بابایی با اشاره به مشکلات تعیین نشدن تعرفه های پزشکی، گفت: اگر ما فقط تورم را در نظر بگیریم در طرح تحول سلامت و پزشک خانواده، پزشکان باید هزینه های نیروی کار و حامل های انرژی را با افزایش قیمت بپردازند در صورتی که تعرفه هایشان مربوط به سال گذشته است.

رئیس کمیسون تعرفه و بیمه سازمان نظام پزشکی افزود: جامعه پزشکی ما یک جامعه اشتغال آفرین است و برای اینکه از مشکلات آنها کم کنیم باید تعرفه ها به موقع تصویب شوند.

بابایی با اشاره به اصل ۲۹ قانون اساسی گفت: در قانون اساسی دولت موظف شده است خدمات بیمه ای را به افراد جامعه از محل درآمدهای عمومی و خدمات ارائه کند.

وی افزود: ما باید برای تامین منابع مالی و سرمایه گذاری، مشارکت های مردمی و بخش خصوصی را جدی بگیریم زیرا بخش خصوصی رقیب دولت نیست بلکه کمک حال دولت در بخش سلامت و ارائه خدمات است.

بابایی گفت: هر سال باید قبل از شروع سال جدید تعرفه های پزشکی مشخص شوند ولی تاکنون محقق نشده است با توجه به اینکه دولت به دنبال مستهلک شدن منابع خود نیست و در کنار آن بخش خصوصی هم به دنبال سرمایه گذاری است و تعرفه ها باید واقعی تر در نظر گرفته شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha