مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به حجم 700 میلیون مترمکعبی آب پشت سدهای پنجگانه تهران گفت: 42 درصد حجم این سدها پر است که در مقایسه با سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.

42 درصد حجم مخازن سدهای تهران پر است

سلامت نیوز: مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به حجم 700 میلیون مترمکعبی آب پشت سدهای پنجگانه تهران گفت: 42 درصد حجم این سدها پر است که در مقایسه با سال گذشته تغییر محسوسی نداشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، «محمدرضا بختیاری» امروز (شنبه) در نشست خبری افزود: اکنون 294 میلیون مترمکعب آب پشت سد طالقان، 141 میلیون مترمکعب آب پشت سد امیرکبیر، 183 میلیون مترمکعب پشت سد ماملو، 24 میلیون مترمکعب پشت سد لار و 58 میلیون مترمکعب آب پشت سد لتیان جمع آوری شده است.


این مقام مسوول پیش بینی کرد، تا پایان خرداد، 100 درصد مخازن سدها پر شود و پس از آن شاهد سر ریز شدن سدها (بجز سد لار که با مشکل فرار آب مواجه است) باشیم.


 دایره عملکرد شرکت آب منطقه ای تهران با وسعتی نزدیک به 196 هزار و 500 کیلومترمربع از سوی شمال به کوه های البرز، از شرق به استان سمنان، از غرب به استان قزوین و از جنوب به استان های قم و مرکزی محدود می شود و دارای جمعیتی افزون بر 13 میلیون و 400 هزار نفر است.
مسئولیت حفاظت و نظارت بر بهره برداری از منابع آب های سطحی و زیرزمینی در شهرستان های تهران، اسلامشهر و پردیس به وسعت یک هزار و 900 کیلومتر مربع، بر عهده امور آب تهران بزرگ است.


در این منطقه نزدیک به 10 میلیون نفر ساکنند که 9 میلیون نفر آنان در شهر تهران سکونت دارند.
بختیاری بیان داشت: سال گذشته در همین زمان حجم ذخیره آب پشت سدهای تهران 702 میلیون مترمکعب بود، اما امسال از نظر ذخیره برف در وضعیت بهتری به سر می بریم که ناشی از برودت هوای آغاز سال است.
وی در همین پیوند به مردم و طبیعت گردان در استفاده از طبیعت و اطراق کردن در اطراف رودخانه ها در روزهای آینده به دلیل احتمال افزایش روان آب ها و سیلاب هشدار داد که بویژه شامل رودخانه های کن، دارآباد، فرحزاد و رودخانه های شهرستان فیروزکوه است.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفت: در استان تهران از آغاز سال آبی 96- 1395 تا ساعت 6 و 30 دقیقه صبح امروز، 233 میلیمتر بارش به ثبت رسیده است که در همسنجی با سال آبی گذشته هشت درصد و در مقایسه با میانگین درازمدت 13 درصد رشد داشته است.

** ساخت تونل 30 کیلومتری برای مقابله با فرار آب سد لار
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به راهکار ساخت تونل 30 کیلومتری برای مقابله با فرا آب سد لار، خاطرنشان کرد: مطالعات آن در حال انجام است که پس از تکمیل شدن اجرایی خواهد شد، اما به 6 تا هفت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
به گزارش ایرنا، سد لار فقط قادر به نگهداشت 30 میلیون مترمکعب آب است و ورود بیش از این مقدار، فرار آب را افزایش می دهد.
به گفته بختیاری، شهریورماه پارسال طرح ساخت تونل 30 کیلومتری از پایین دست سد و محل فرار آب تا بالای نیروگاه کلان در وزارت نیرو مصوب شد که اکنون در دستور کار است.


وی بیان داشت: این طرح در مدت پنج سال اجرا می شود و سالیانه از فرار 160 میلیون مترمکعب آب از سد لار جلوگیری می کند.
مدیرعامل آب منطقه ای تهران گفت: سد لار از نظر ساختگاه، بسیار خوب است و اگر با مشکل فرار سالیانه 150 تا 200 میلیون مترمکعب آب به دریای مازندران روبرو نمی شد، با وجود حجم مخزن 950 میلیون مترمکعبی شاید تا 50 سال نیازهای آبی تهران را پاسخگو بود.

** بی مهری به طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی
وی با اشاره به برنامه ریزی برای پر کردن دو هزار حلقه چاه غیرمجاز در سال 95 در اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، تصریح کرد: سال گذشته تنها موفق به پر کردن 914 حلقه چاه غیرمجاز شدیم که همه آنها نیز با اعتبارات داخلی شرکت به اجرا رسیده است.
بختیاری همچنین با اشاره به استفاده از 286 کنتور هوشمند در چاه های استان در سال گذشته در چارچوب همین طرح، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه طرح احیا و تعادل بخشی مهمترین طرح وزارت نیرو برای حفاظت از آب های زیرزمینی محسوب می شود، اما مورد بی مهری قرار گرفته و در سال گذشته هیچ بودجه و اعتباری به آن تخصیص نیافته است.
به گفته وی، بودجه 170 میلیارد ریالی برای اجرای این طرح در استان تهران در نظر گرفته شده بود که هیچ تخصیص نداشته است؛ با این وجود با اجرای طرح از محل اعتبارات داخلی شرکت، سال گذشته از مصرف 44 میلیون مترمکعب آب به صورت غیرمجاز جلوگیری شد.

** فرونشست زمین
مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به خطرات فرونشست زمین در دشت های تهران ناشی از برداشت بی رویه آب، مهمترین راهکار این موضوع را جلوگیری از برداشت غیرمجاز آب و صرفه جویی در مصارف بویژه در بخش کشاورزی عنوان کرد.


این مقام مسئول گفت: دشت های تهران سالیانه با بیلان منفی 150 میلیون مترمکعبی مواجه اند که 80 میلیون مترمکعب آن در دشت ورامین است.
وی افزود: تامین آب دشت ورامین در سال های گذشته از رودخانه جاجرود انجام می شد، اما آب این رودخانه بتدریج به شرب تهران اختصاص یافت و به مرور با افزایش جمعیت، افزایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی و کاهش بارش ها، امروز با بیلان منفی سالیانه 80 میلیون مترمکعبی آن مواجه ایم.
بختیاری تاکید کرد، با انجام اقدام هایی همچون تغذیه مصنوعی سفره های آب زیرزمینی، بستن چاه های غیرمجاز، مدیریت مخازن و ... به دنبال مقابله با این پدیده هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha