سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۱:۲۹
کد خبر: 21036

هر مفصلی ممكن است دچار آرتروز شود اما بروز این عارضه بیشتر در مفاصل زانوها، ستون مهره‌ها و لگن شایع است. اگر احساس درد مفصلی داشتید برای تشخیص صحیح حتما باید به پزشك مراجعه كنید.

سلامت نیوز: متخصصان روماتولوژی با تاكید بر اینكه دو عارضه آرتریت و آرتروز با هم فرق دارند، خاطرنشان كردند كه ممكن است در برخی موارد این دو بیماری با هم اشتباه گرفته شوند در حالی كه نحوه درمان هر كدام وابسته به علائمی است كه بیمار از آن رنج می‌برد.

به گزارش ایسنا، در این مقاله كه در سایت تخصصی «ای هاو» منتشر شده، توضیحاتی مطرح شده است تا شما بتوانید فرق بین این دو بیماری را از هم تشخیص دهید تا در امر درمان دچار مشكل نشوید.

آرتریت التهاب مفاصل است. این عارضه اغلب با درد، تورم، سفتی و حرارت در مفاصل آسیب دیده همراه است. آرتریت ممكن است با تعدادی از ناراحتی‌ها و بیماریهایی مثل آسیب دیدگی، عفونت، اختلالات متابولیكی، یك سیستم ایمنی فوق العاده فعال و حتی مشكلات ناشی از وزن اشتباه گرفته شود.

به گفته متخصصان؛ در حال حاضر بیش از 100 نوع آرتریت شناخته شده است كه شایعترین انواع آنها اوستئوآرتریت، آرتریت روماتوئید و نقرس هستند. در واقع هر نوع التهاب مفصلی شكلی از آرتریت محسوب می‌شود.

بر اساس این گزارش، آرتروز اصطلاح دیگری برای عارضه اوستئوآرتریت است كه یك بیماری غیرالتهابی در مفاصل است و طی آن غضروف مفاصل تخریب می‌شود. این بیماری تحلیل برنده در نتیجه آسیب دیدگی، افزایش سن و كشیدگی یا پارگی طولانی مدت غضروف در مفاصل بروز می‌كند و سبب ایجاد درد و سفتی مفاصل می‌شود.

هر مفصلی ممكن است دچار آرتروز شود اما بروز این عارضه بیشتر در مفاصل زانوها، ستون مهره‌ها و لگن شایع است. اگر احساس درد مفصلی داشتید برای تشخیص صحیح حتما باید به پزشك مراجعه كنید. ارزیابی كامل وضعیت مفاصل شما توسط پزشك ضروری است. درمان آرتریت ممكن است شامل استفاده از داروهای ضد التهابی، ورزش و فیزیوتراپی باشد. در صورت مشورت با پزشك می‌توانید ضمن به حداقل رساندن درد خود، روال عادی زندگی‌تان را داشته باشید. بنابراین ارتریت نتیجه یك التهاب است اما آرتروز در واقع یك مشكل فیزیكی و حاصل آسیب دیدگی عضوی است.

آرتریت در واقع به بیش از 100 نوع مشكل روماتیكی اطلاق می‌شود كه مفاصل، ماهیچه‌ها، تاندونها و حتی پوست و اعضای داخلی خاصی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تشخیص آرتریت بر اساس تست‌های خون و رادیولوژی صورت می‌گیرد. این در حالی است كه آرتروز عمدتا ناشی از افزایش سن است و اساسا غضروف‌ها را دچار می‌سازد. این آسیب غضروفی سبب بروز درد، كاهش توان حركت و كاهش توان ماهیچه‌ای می‌شود. اما باید بدانید كه فعالیت و ورزش منظم می‌تواند غضروف‌ها را تغذیه كند.

غضروف در واقع برای جذب مواد غذایی به حركت نیاز دارد بنابراین تحرك داشتن به حفظ سلامت غضروف مفاصل كمك می‌كند. اما در مجموع توصیه می‌شود كه پیش از هر خود درمانی با پزشك متخصص مشورت كنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha