سه‌شنبه ۱۸ آبان ۱۳۸۹ - ۱۶:۱۱
کد خبر: 21059

بسیاری از افراد، به دلیل نا آشنا بودن با علائم آنفلوانزا، آن را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند و اقدامات نادرستی را برای بهبود خود انجام می‌دهند.

به گزارش سلامت نیوز دكتر مسعود مردانی، عضو كمیته پیشگیری از آنفلوانزا در گفت و گو با خبرنگار وب‌دا ضمن بیان این مطلب افزود: بیماری آنفلوانزا، با شروع فصل پاییز و زمستان، بروز می‌كند و در واقع یك بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است كه در بعضی از موارد به دستگاه تنفسی تحتانی مثل ریه، هم انتشار پیدا می‌كند.
وی ادامه داد: مشخصه اصلی بیماری آنفلوانزا، بروز ناگهانی تب است كه گاهی تا 40 درجه سانتیگراد هم می‌رسد به شكلی كه فرد می‌تواند زمان دقیق بروز آن را به یاد آورد.
غیر از تب، سردرد، دردهای استخوانی و عضلانی كه به عنوان تن درد از آن یاد می‌شود از مشخصه‌های دیگر بیماری آنفلوانزا محسوب می‌شود.
دكتر مردانی با اشاره به این كه افراد علائم بیماری آنفلوانزا را باید بشناسند و آن را با سرماخوردگی اشتباه نگیرند افزود: بسیاری از افراد به دلیل آگاهی نداشتن از علائم آنفلوانزا، آن را با سرماخوردگی اشتباه می‌گیرند و اقدامات نادرستی را برای بهبود خود انجام می‌دهند كه گاهی برای فرد خطرساز است.
به گفته وی آبریزش بینی، عطسه، سرفه و گلودرد از علائم شایع سرماخوردگی است كه با استراحت كافی، خوردن میوه، سبزیجات و خوردن آنتی‌بیوتیك با تجویز پزشك بهبود می‌یابد.
عضو كمیته كشوری پیشگیری از آنفلوانزا به بیماران دیابتی، قلبی و ریوی، سرطانی، سالمندان بالای 50 سال، كودكان، خانم‌های باردار و بیمارانی كه نقص ایمنی دارند توصیه می‌شود، با شروع فصل سرد سال واكسن آنفلوانزا را دریافت كنند.
به گفته وی آنفلوانزا در افراد مسن اگر پیشگیری نشود، عوارض شدیدی را به همراه خواهد داشت كه یكی از این عوارض، سینه پهلو است كه در برخی از مواقع باعث مرگ آنها می‌شود.
دكتر مردانی به افرادی كه مبتلا به آنفلوانزا هستند توصیه كرد علاوه بر رعایت اصول بهداشت فردی، شستشوی مكرر دست‌ها با آب و صابون را فراموش نكنند زیرا این كار باعث قطع زنجیره انتقال عفونت‌های ویروسی قسمت فوقانی دستگاه تنفسی كه بینی و حلق شده و از انتقال این ویروس به دیگر افراد جلوگیری می‌شود.
وی در پایان خاطرنشان كرد: این واكسن، یك بار در سال و با تجویز پزشك معالج صورت می‌گیرد و برای سال بعد اثری ندارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha