بر اساس مطالعات و بررسیها‌ی صورت گرفته توسط وزارت آموزش و پرورش در بخش آموزش ابتدایی، در پایه اول ابتدایی بخصوص در مناطق مرزی و دو زبانه مشکلاتِ آموزشی وجود داشت که موجب بروز افت تحصیلی شده بود

برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش به ثمر نشست

سلامت نیوز:برنامه ریزی برای آموزش پیش دبستانی در مناطق محروم یکی از برنامه‌ها‌ی جدی وزارت آموزش و پرورش در راستای محرومیت‌زدایی بود که در سال تحصیلی گذشته اجرایی شد. براساس اعلام نظر معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این برنامه موفقیت آمیز بوده زیرا افت تحصیلی در مناطق محروم به میزان مطلوبی یعنی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.


به گزارش سلامت نیوز،آفتاب یزد نوشت: بر اساس مطالعات و بررسیها‌ی صورت گرفته توسط وزارت آموزش و پرورش در بخش آموزش ابتدایی، در پایه اول ابتدایی بخصوص در مناطق مرزی و دو زبانه مشکلاتِ آموزشی وجود داشت که موجب بروز افت تحصیلی شده بود، به همین دلیل برنامه‌ای برای آموزش پیش دبستان تدوین و فعال شد که از ابتدای سال ۹۵ عملیاتی شد. محمدرضا واعظ مهدوی؛ معاون توسعه علمی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در این خصوص اعلام کرده است طبق گزارش‌هایی که در اختیار ما قرار گرفته، با اجرای این برنامه تقریباً در مناطق محروم و دو زبانه پوشش نزدیک به صد درصدی پیش دبستانی فراهم شده و نمونه‌گیری‌ها حاکی از آن است که افت تحصیلی نیز به میزان مطلوبی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.
همچنین در موضوع بازماندگان از تحصیل نیز این مقام مسئول اظهار کرده است که به منظور جلوگیری از بازماندگی از تحصیل ستاد ویژه‌ای تحت مدیریت و نظارت وزیر آموزش و پرورش تشکیل شد که جلسات آن به صورت مستمر ادامه دارد. فعالیتهای این ستاد عمدتاً شامل سیاستگذاری برای کاهش بازماندگی تحصیلی و در قالب ردیفی برای ایجاد عدالت آموزشی است.


واعظ مهدوی همچنین گفته است بی‌تردید اگر فردی امکان به موقعِ تحصیل در پایه‌های اول و دوم ابتدایی را نداشته باشد، عملا از ادامه تحصیل بازخواهد ماند، گزارش‌های موجود در این زمینه نشان می‌دهد که استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان به ترتیب در رده‌های اول و دوم و استان‌های خراسان شمالی و آذربایجان غربی تقریباً در سطح یکسان و در رتبه بعدی از معضل بازماندگی آسیب آموزشی دیده‌اند که با تمهیدات این ستاد، راهکارهای مفید برای برطرف ساختن مشکل بازماندگی ارائه شده و به اجرا در می‌آید. در این راستا توجه به ساختار مدارس شبانه‌روزی و وضعیت پوشش این مدارس بسیار حائز اهمیت است. در بعضی مناطق فاصله روستاها از یکدیگر و یا از مدارس دور است و یا حتی برخی خانواده‌ها بضاعت مالی کافی برای تحصیل فرزندان را ندارند، لذا مدارس شبانه‌روزی ساماندهی شده‌اند تا بخش زیادی از این مشکلات برطرف شود. هرچند مدارس شبانه‌روزی در گذشته نیز فعالیت داشته، اما در این دولت رسیدگی بیشتری به آنها شد و شرایط آن از لحاظ تغذیه، امکانات اسکانی و آموزشی به میزان محسوسی ارتقا پیدا کرده است.


البته در این میان واعظ مهدوی درباره چرایی افت تحصیلی در مناطق محروم نیز به ایلنا گفته است سرانه آموزش در بعضی مناطق کشور در دولت‌های به شدت کاهش یافته بود از این رو دولت یازدهم از ابتدای سال ۹۵ ردیف اعتباری خاصی بخصوص برای پوشش آموزش و پرورش در استان سیستان و بلوچستان ایجاد کرد که بر اساس آن ۱۷۰ میلیارد تومان به منظور افزایش سرانه تخصیص یافت. در ادامه امسال نیز همین ردیف اعتباری تکرار شد و امیدواریم که با مشارکتی که در قالب یک کنسرسیوم مرکب از اعتبارات استانی، اعتبارات سازمان نوسازی مدارس، اعتبارات ویژه آموزش و پرورش، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، بنیاد مستضعفان همچنین خیرین مدرسه‌ساز ایجاد شده است، بتوانیم هرچه سریع‌تر سرانه آموزشی کشور را به خصوص در مناطق محروم به سطح مناسب و مطلوب برسانیم.


***
رفع چالش دوزبانه شدن آموزش
چالش دوزبانه بودن برخی از پیش‌دبستانی‌ها در سال گذشته معضل بزرگی بود که توسط دولت یازدهم مشخص شد و دولت با هدف توسعه آموزش‌های پیش دبستانی و توسعه عدالت آموزشی در سال تحصیلی، آموزش‌های دوزبانه را در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار داد. محمد دیمه‌ور، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: «بر این اساس چتر پوشش آموزش‌های پیش‌دبستانی در سطح ایران به 65 درصد می‌رسد و در ادامه برای افزایش پوشش تحصیلی به صد درصد اقدام و تلاش جدی صورت می‌گیرد. از سال آینده تمامی نوآموزان در مناطق محروم، دوزبانه و عشایری زیر پوشش رایگان آموزشهای پیش دبستانی قرار می گیرند.»وی همچنین گفت: هم اکنون 170 هزار دانش آموز عشایر در ایران تحصیل می کنند که افزون بر 82 درصد آنها یعنی 145 هزار نفر در دوره ابتدایی شاغل به تحصیل هستند. دانش آموزان مقطع ابتدایی درحوزه عشایر شمار بالایی دارد، به همین دلیل توسعه امکانات، پوشش تحصیلی و افزایش عدالت آموزشی در این بخش مورد توجه و هدف‌گذاری جدی قرار دارد.»


***
مدرسه‌ای در ایران تعطیل نشده
میرحمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات به آفتاب یزد می‌گوید: «رسیدن به این درصد کار بسیار سختی است و زمان بسیار زیادی می‌برد. باید تحقیقات کامل باشد. دولت اقدامات خوبی در آموزش و پرورش انجام داده، به عنوان مثال نظام آموزشی توصیفی نداشتیم در صورتی که در حال حاضر این نظام در مدارس موجود است.»سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در ادامه با اشاره به این که هیچ مدرسه‌ای در ایران تعطیل نشده است، می‌افزاید: «در این راستا یک اقدام کارشناسی جدی صورت گرفته است. در هیچ کوره‌ دهاتی نیست که مدرسه‌ای تعطیل شده باشد. حتی اگر در آن مدرسه زمانی 50 دانش‌آموز بوده اما الان با دو دانش‌آموز هم مدارس در روستاها و مناطق محروم دایر هستند. بنابراین نمی‌توانیم مدرسه را ببندیم چون معلم دارد در مقاطع مختلف به دانش‌آموزان درس می‌دهد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha