نتایج آزمایش‌ها بیانگر درصد خطای بسیار پایینی بود، بنابراین شرایط پیش‌بینی شده به وسیله نرم‌افزار مینی‌تب، به‌عنوان شرایط بهینه در نظر گرفته شد و پگیله‌سازی در این شرایط، بالاترین درصد پگیله كردن را تایید نمود. در ادامه با استفاده از یك سامانه پایش پیوسته‌ دارو، رهایش دارو از نانوذرات پگیله شده و پگیله نشده بررسی و اثر پگ روی سرعت رهایش، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

سلامت نیوز:پژوهشگران دانشگاه تربیت مدرس تهران، با ایجاد پوششی پلیمری روی سطح نانوذرات آلبومینی حاوی دارو، زمان ماندگاری آنها در بدن افزایش دادند.

به گزارش  فارس، حسن كوچك‌زاده دانشجوی دكترا مهندسی شیمی گرایش بیوتكنولوژی گفت: موفق شدیم؛ شرایط بهینه‌ای را برای پگیله كردن پروتئین‌هایی كه دارای گروه عاملی آمین آزاد بر روی سطح خود هستند (مانند آلبومین‌های سرم انسانی و گاوی)، ارایه دهیم.

وی توضیح داد: پگیله كردن نانوذرات (پوشاندن سطح نانوذرات با پلیمر پلی‌اتیلن‌گلیكول (پگ))، در شرایط بهینه علاوه بر اینكه موجب افزایش زمان ماندگاری نانوذرات در بدن نسبت به نانوذرات پگیله نشده یا كمتر پگیله شده می‌شود، باعث آرام‌تر شدن سرعت رهایش دارو از نانوذرات نیز می‌شود، آزمایش‌های رهایش دارو هم این امر را تایید می‌كنند.

كوچك‌زاده با بیان اینكه در پژوهش‌های قبلی گروه تحقیقاتی ما، نانوذرات BSA تولید و انباشتن دارو درون آنها بهینه‌سازی شده‌ بود، افزود: در این پژوهش، ابتدا نانوذرات حاوی دارو در شرایط بهینه تولید شدند، سپس فرآیند پگیله كردن آنها با استفاده از روش پاسخ سطح و با در نظر گرفتن 4 متغیر بهینه شد. آزمایش‌ها در شرایط مختلف آزمایشگاهی و با دو بار تكرار انجام شدند.

وی گفت:‌ نتایج آزمایش‌ها بیانگر درصد خطای بسیار پایینی بود، بنابراین شرایط پیش‌بینی شده به وسیله نرم‌افزار مینی‌تب، به‌عنوان شرایط بهینه در نظر گرفته شد و پگیله‌سازی در این شرایط، بالاترین درصد پگیله كردن را تایید نمود. در ادامه با استفاده از یك سامانه پایش پیوسته‌ دارو، رهایش دارو از نانوذرات پگیله شده و پگیله نشده بررسی و اثر پگ روی سرعت رهایش، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

جزئیات این پژوهش كه بخشی از نتایج پایان‌نامه ارشد كوچك‌زاده است و با راهنمایی سید عباس شجاع‌الساداتی، مشاوره ابراهیم واشقانی فراهانی و همكاری مهندس امیر مقصودی انجام شده‌است، در مجله‌ AAPS PharmSciTech (جلد 11، صفحات 1211-1206، سال 2010) منتشر شده‌است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha