برای خدماتی كه باید توسط داروخانه‌ها ارایه شود هم به همین شكل دولت تعرفه تعیین می‌كند، این اختیاری است كه مجلس به دولت داده و هرچه خلاف این صورت گیرد از طرف مجلس غیرقانونی تلقی می‌شود، طبیعتا اگر مصوبه‌ای از طریق دولت به هیات تطبیق قوانین دولت و مجلس ارایه شود، توسط مجلس رد می‌شود.

سلامت نیوز:به گفته عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی درباره حذف حق فنی داروخانه‌ها گفت: این روش خوبی نیست كه به صورت فشاری، یك طرفه و با پاك كردن صورت مساله آن را منتفی كنیم.

دكتر امیدوار رضایی در گفت‌وگو با (ایسنا)، تصریح كرد: اگر این واقعیت وجود دارد كه داروساز باید به بیمار در مورد عوارض دارویی و اثرات متقابل داروها روی یكدیگر توضیح دهد، با بررسی سوابق و حساسیت‌های دارویی بر روی بیمار در مورد مصارف بی‌رویه و نابجای دارو به بیماران توضیح دهد، تا عوارض و خسارات مصرف دارو برای بیمار و بیمه كاهش یابد و به طور كلی و تكمیل كننده كار پزشك باشد، باید و در ازای آن حق فنی دریافت كند، باید با نظارت دقیق بر عملكرد داروسازان مسیر احقاق حق آنها را به صورت قانونی تعیین كنیم نه این‌كه حق فنی را حذف كنیم.

به گفته نماینده مردم مسجدسلیمان در خانه ملت، بر اساس قوانین مصوب مجلس خدمات پزشكی بر اساس تعرفه است كه مجلس تعیین تعرفه را هم به اختیار دولت گذاشته است، ضمن این‌كه در برنامه پنجم با اصلاح قانون قبلی تعیین تعرفه كلا در اختیار وزارت بهداشت، شورای عالی بیمه و دولت نهاده شد، یعنی دولت تعرفه خدمات پزشكی و میزان تعهد بیمه و درصد فرانشیز پرداختی توسط بیمار را تعیین می‌كند، در واقع این روند در مسیر خاص قانونی است و هیچ چیزی استثنای آن نداریم؛ لذا حق فنی هم برای ارایه خدمات مشخصی توسط داروسازان برای داروخانه‌ها در نظر گرفته می‌شود.

عضو هیات رییسه مجلس هم چنین خاطرنشان كرد: برای خدماتی كه باید توسط داروخانه‌ها ارایه شود هم به همین شكل دولت تعرفه تعیین می‌كند، این اختیاری است كه مجلس به دولت داده و هرچه خلاف این صورت گیرد از طرف مجلس غیرقانونی تلقی می‌شود، طبیعتا اگر مصوبه‌ای از طریق دولت به هیات تطبیق قوانین دولت و مجلس ارایه شود، توسط مجلس رد می‌شود.

رضایی در ادامه گفت‌وگو با ایسنا افزود: یكی از وظایف دیوان عدالت اداری رسیدگی به عدم تعهد بخش‌های مختلف به وظایف تعیین شده برای آنهاست، به تعبیر بهتر اگر شكایتی در این خصوص مطرح شود دیوان عدالت اداری می‌تواند به آن رسیدگی كند و با تطبیق قوانین و بر اساس قانون عمل كند، به نظر می‌رسد این خدمت باید در وزارت بهداشت با همكاری نظام پزشكی و سازمان‌های بیمه‌ای مورد كارشناسی دقیق قرار گیرد.

وی حق فنی را ویزیت داروسازان دانست و تاكید كرد: باید بررسی شود كه آیا هزینه ارایه این خدمت در دل تعرفه قبلی فروش دارو قرار دارد یا خیر؟ اگر یك خدمت جدا از فروش داروست طبیعتا باید برایش یك خدمت تعریف شود، حق فنی ویزیتی شبیه آنچه پزشك برای تشخیص بیماری دریافت می‌كند، است كه داروساز هم برای ارایه مشورت در مورد داروها باید آن را دریافت كند.

عضو كمیسیون بهداشت افزود: اگر كار یا خدمتی به صورت قانونی تعریف شود، اما درست انجام نشود مانند بسیاری از خدماتی كه در بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها و داروخانه‌ها اجرا نمی‌شود طبیعتا دستگاه‌های نظارتی باید نظارت كنند. برای تحقق خدمات مذكور بیشتر باید بر عملكرد دستگاه‌های نظارتی تكیه شود نه این‌كه با حذف آن صورت مساله را پاك كرد.

دكتر رضایی خاطرنشان كرد: بنابراین اگر اهمیت دارد داروسازان به بیماران مشاوره بدهند و هزینه‌ای به عنوان حق فنی دریافت كنند باید مسیر قانونی برای احقاق این حق دیده شود، مهم این است كه حق فنی نخست خوب تعریف و تعرفه گذاری شود، چراكه خارج از مسیر قانونی طبیعتا مشكل ایجاد می‌كند.

عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی در خاتمه تاكید كرد: تمام موارد مذكور باید در مسیر اصلی خود كه همان بیمه همگانی و نظام سلامت است و قانون‌گذار آن را تعریف كرده، قرار گیرد و دستگاه‌های نظارتی هم به درستی نظارت كنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha