چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۷
کد خبر: 224948

سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پوکی استخوان بیش از 200 میلیون نفر را در دنیا درگیر کرده و سالانه حدود 10 میلیون مورد شکستگی ناشی از پوکی استخوان در دنیا اتفاق می افتد.

وقتی استخوان ها پوک می شود

سلامت نیوز:  سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پوکی استخوان بیش از 200 میلیون نفر را در دنیا درگیر کرده و سالانه حدود 10 میلیون مورد شکستگی ناشی از پوکی استخوان در دنیا اتفاق می افتد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،دکتر افشین استوار به شیوع این بیماری در ایران اشاره کرد و افزود: براساس برخی از مطالعات، شیوع این بیماری تا حدود 20 درصد ایران برآورد می شود که در دنیا هم همین میزان است.


وی تاکید کرد که بیماری پوکی استخوان تا زمان شکستگی معمولا علامتی ندارد و فرد مبتلا هیچ اطلاعی از بیمار خود پیدا نمی کند تا اینکه دچار شکستگی در عضوی از بدن مانند لگن شود.


سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: با افزایش سن، شیوع بیماری بیشتر می شود و این عارضه در زنان بعد از یائسگی بیشتر مشاهده می شود.


وی با اشاره به اینکه شکستگی ناشی از پوکی استخوان عواقب وخیمی را به دنبال دارد، گفت: شکستگی لگن و مهره های کمر از مهمترین عوارض این بیماری است. در صورتی که شکستگی براثر پوکی استخوان در لگن رخ دهد می تواند به زمین گیر شدن فرد بیمار و حتی مرگ بیانجامد.
استوار با اشاره به اینکه شکستگی در ستون مهره ها هم می توان عوارض خیلی شدید را به همراه داشته باشد، گفت: کوتاه شدن قد، صدمه به نخاع و دردهای مزمن کمر از جمله عوارض شکستگی مهره ها براثر پوکی استخوان است.

** پوکی استخوان درمان پذیر است
وی با اشاره به اینکه پوکی استخوان قابل پیشگیری و درمان پذیر است، گفت: با اصلاح سبک زندگی و درمان های موثر، می توان پوکی استخوان را درمان کرد تا از شکستگی استخوان ها جلوگیری کرد.
استوار، درمان شکستگی را بسیار دشوارتر از پیشگیری و درمان پوکی استخوان دانست و اظهار کرد: سبک زندگی نادرست، مصرف سیگار و الکل از دیگر عوامل پوکی استخوان است.


سرپرست مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بر لزوم تشخیص زودهنگام پوکی استخوان تاکید کرد و گفت: در صورتی که این بیماری بموقع تشخیص داده شود قابل درمان است.
وی به روند پیر شدن جمعیت در کشور اشاره کرد و افزود: این موضوع اهمیت توجه به بیماری پوکی استخوان را بیشتر کرده و مردم باید به دنبال مراقبت، پیشگیری و درمان این بیماری باشند.
استوار، افزایش سطح آگاهی عمومی و تهیه شواهد و مستندات علمی لازم برای سیاستگذاران و تصمیم گیرندگان را از مهمترین وظائف مرکز تحقیقات پوکی استخوان اعلام کرد و گفت: تهیه شواهد و مستندات در جهت اتخاذ تصمیمات درست در حوزه سلامت است تا شاهد کاهش بار بیماری، پیشگیری و درمان این بیماری باشیم.


وی به برگزاری سمپوزیوم یک روزه تازه های استئوپروز (پوکی استخوان) توسط پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم‌پزشکی تهران اشاره کرد و گفت:برپایی سخنرانی ها و برگزاری پنل های تخصصی در مورد راه های پیشگیری و درمان در این رویداد علمی انجام می گیرد.
استوار ادامه داد که پزشکان و متخصصان رشته های مختلف به بحث و بررسی در این باره می پردازند و تازه ترین روش های پیشگیری، تشخیص و درمان مطرح خواهد شد.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha