یك متخصص پوست گفت: سالانه حدود 25 تا 30 هزار مورد جدید ابتلا به سالك در وزارت بهداشت ثبت می‌شود و این در حالی است كه تعداد مبتلایان به این بیماری بیش از این میزان است.

به گزارش سلامت نیوز ، دكتر علیرضا فیروز در گفت‌وگو با ایسنا افزود: سالك در همه نقاط ایران كم و بیش دیده می‌شود اما كانون‌های اصلی آن استانهای اصفهان، ‌خراسان، ‌فارس و كرمان هستند. با توجه به آن كه ایران یكی از مراكز اپیدمیك سالك به شمار می‌رود، یافتن راهی برای درمان این بیماری از اولویت‌های وزارت بهداشت و مركز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام است این در حالی است كه تاكنون درمانی قطعی برای سالك در جهان كشف نشده است.

معاون پژوهشی مركز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام درباره تحقیقات صورت گرفته برای درمان این بیماری گفت: انگل «لشمانیا»، عامل ایجاد سالك است و تاكنون تمام پژوهش‌های انجام شده در جهان بر نابود كردن این انگل تمركز داشته و بر روش‌های بهبود زخمهای ایجاد شده بر اثر ابتلا به این بیماری، توجهی نشده است؛ بنابراین در مركز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام علاوه بر تلاش برای درمان انگل و استفاده از پانسمان پلی یورتان، پانسمان نقره را به‌ كار گرفتیم چرا كه نقره، فلزی است كه به ترمیم زخم‌ها كمك می‌كند اما این پانسمان‌ها تاثیری در بهبود درمان سالك نداشتند.

وی درباره فعالیت‌های این مركز تحقیقاتی گفت: با فراهم شدن تجهیزات جدید توانسته‌ایم تحقیقات بیشتری روی محصولات درمانی، آرایشی و بهداشتی انجام دهیم و بدین ترتیب تغییراتی كه به دنبال استفاده از این محصولات روی رنگدانه‌ها و ضخامت پوست ایجاد می‌شود را به گونه موثری مطالعه كرده‌ایم.

وی با اشاره به افزایش زمینه‌های كاری «درمالب» اظهار كرد: ارایه سرویس به بیماران یكی از وظایف این مركز آزمایشگاهی و درمانی است به گونه‌ای كه بسیاری از متخصصان پوست پیش از آغاز درمان بیمار خود با این مركز مشورت می‌كنند تا پس از چند ماه درمان بتوانند زودتر بهبود بیمار خود را ارزیابی كنند علاوه بر آن این مركز طرح‌های پژوهشی را در زمینه تغییرات پوست افراد سالم و بیماران اجرا می‌كنند.

فیروز در پایان گفت:«درمالب» به شركتهای تولید و وارد كننده محصولات آرایشی و بهداشتی در زمینه میزان بی خطر بودن محصولاتشان مشاوره می‌دهد علاوه بر آن به عنوان آزمایشگاه همكار معاونت درمان وزارت بهداشت به رسمیت شناخته شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha