با توجه به استفاده از كودهای حیوانی در سبزیكاری‌ها به طور كلی آلودگی میكروبی سبزی های جنوب تهران را پذیرفته‌ایم و به همین علت هم وزارت بهداشت دستورالعمل شست و شوی بهداشتی سبزی و میوه‌ها به خصوص سبزی‌هایی مانند كاهو كه خام خورده می‌شوند را تدوین و بارها از طریق رسانه‌ها به مردم آموزش داده است.


به گزارش سلامت نیوز  مدیر كل سلامت محیط و كار وزارت بهداشت گفت: آبیاری سبزی‌های جنوب تهران را با فاضلاب انسانی تكذیب نمی‌كنیم اما این نوع آبیاری باعث رشد سریعتر و غنی‌تر شدن سبزی و محصولات كشاورزی از نظر املاح و ویتامین‌ها شده است. وی ادامه داد: پیش فرض اولیه ما این است كه همه سبزی‌های جنوب تهران آلودگی میكروبی دارند و در هر شرایط توصیه اكید ما رعایت دستور العمل شست‌و‌شوی بهداشتی سبزی‌ها به خصوص سبزی‌هایی كه خام خورده می‌شوند است و با توجه به اینكه آ‌بیاری سبزیكاریها با فاضلاب انسانی را هم در برخی جاها داریم رعایت این دستورالعمل اهمیت بیشتری پیدا می‌كند.

*آلودگی سبزی و میوه‌ها به فلزات سنگین هنوز تأیید نشده است

ندافی  در گفت و گو با فارس گفت: استفاده از كودهای حیوانی از گذشته متداول بوده و هنوز هم هست البته گاهی از كودهای انسانی هم استفاده می‌شود، در مورد كودهای شیمیایی و آلودگی سبزی‌ها و میوه‌ها به مواد شیمیایی از جمله فلزات سنگین تحقیقات ما نشان می‌دهد این نوع آلودگی در تمام انواع سبزی و میوه‌ها نیست و آلودگی همه این محصولات به فلزات سنگین هنوز به تأیید منابع موثق نرسیده است.


* آبیاری با فاضلاب انسانی سبزی و میوه‌ها را از نظر املاح و ویتامین غنی می‌كند

مدیر كل سلامت محیط و كار وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش كه آیا ممكن است به علت فقر خاك، سبزی و میوه‌های برخی مناطق از جمله جنوب تهران از نظر املاح و ویتامین‌ها فقیر باشند، توضیح داد: این موضوع كه این محصولات ممكن است ارزش غذایی نداشته باشند هم مورد تأیید وزارت بهداشت نیست زیرا به علت آبیاری زمین‌های كشاورزی به خصوص در جنوب تهران با فاضلاب انسانی محصولات آنها مواد مغذی بیش از حد لازم دارند و تجربه نشان داده كه آبیاری با فاضلاب انسانی باعث رشد 20 تا 30 درصد بیشتر از حد معمول محصولات كشاورزی از جمله گندم می‌شود.

وی ادامه داد:‌ بر این اساس فقر املاح و ویتامین‌ها در محصولات كشاورزی و سبزی‌های جنوب تهران مورد تأیید وزارت بهداشت نیست و این محصولات تمام املاح، ویتامین‌ها و خواص لازم را دارند و فقط برای از بین بردن آلودگی‌های میكروبی آنها باید به صورت بهداشتی شست و شو شوند.

ندافی در پاسخ به این پرسش كه پس وزارت بهداشت آبیاری زمین‌های كشاورزی به فاضلاب انسانی را پذیرفته است گفت: استفاده از فاضلاب انسانی اگر از طریق عبور از تصفیه خانه باشد و پساب آن استاندارد ملی را داشته باشد مشكلی ندارد اما اگر غیر از این باشد اگر با آن برخورد كنیم، جمع آوری می‌شود.

وی ادامه داد:‌ توصیه ما این است كه آبیاری با فاضلاب انسانی برای سبزیكاری هایی كه سبزی‌های آنها خام خورده می‌شود، استفاده نشود اما ممكن است در جاهایی تخلف هم داشته باشیم . نوعاً در جاهایی كه از فاضلاب انسانی استفاده می‌شود تصفیه خانه و استاندارد ملی را دارد اما اینكه در جاهایی به صورت غیر مجاز از فاضلاب انسانی غیر تصفیه استفاده می‌كنند را هم تكذیب نمی‌كنیم. اما اگر باشد هم میزان آن گسترده نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha