سلامت نیوز: قائم مقام وزیر بهداشت در امور بازرگانی گفت: گزارش‌هایی مبنی بر ورود و توزیع مانكن‌های جنسی به كشور داشته‌ایم اما هنوز نمی‌توانیم این خبر را تأیید كنیم با این حال از مراجع مختلف قانونی این موضوع را پیگیری كرده‌ایم و اگر از طریق شركت‌های دارای مجوز باشد به سرعت با آن برخورد می‌كنیم.

ابراهیم متولیان در گفتگو با فارس، افزود: گزارش‌هایی در مورد ورود مانكن‌های جنسی به كشور داشته‌ایم و به بخش بازرسی تجهیزات پزشكی اعلام كرده‌ایم كه موضوع را پیگیری كند، اما بررسی‌های ما نشان می‌دهد كه ورود این كالاها از مبادی قانونی نبوده است اما اگر مشخص شود كه این كار از طریق شركت‌های بهداشتی و تجهیزات پزشكی ثبت شده بوده است به شدت با آن برخورد می‌كنیم.

وی در پاسخ به این پرسش كه پس از وزارت بهداشت از ورود این كالاها اطلاع دارد گفت: بله ما اطلاع داریم و گزارش‌هایی در این مورد داشته‌ایم كما اینكه ممكن است كالاهای دیگری مانند مشروبات الكلی نیز به صورت قاچاق وارد كشور شود. چون نظارت بر این نوع كالاها به عهده وزارت بهداشت است ما موضوع را رصد می‌كنیم و اگر از طریق شركت ثبت شده باشد با آن برخورد قانونی می‌كنیم و اگر از طریق جاهای دیگر باشد موضوع را به مراجع قضایی منتقل می‌كنیم.

رئیس مركز امور هماهنگی بازرگانی و تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت ادامه داد: با وجود این با توجه به اینكه تمام ثبت سفارش‌های شركت‌های تجهیزات پزشكی روزانه ثبت می‌شود و بایگانی الكترونیك دقیق روزانه وجود دارد، اصلاً اجازه نمی‌دهیم شركت‌های تجهیزات پزشكی و لوازم بهداشتی مجاز این نوع كالاها را خریداری و وارد كنند بنابراین از طریق شركت‌های دارای مجوز و تحت نظارت وزارت بهداشت نبوده است.

متولیان گفت: من فعلاً نمی‌توانم این خبر را به طور دقیق تأیید كنم اما احتمالاً از طریق مراكز غیر قانونی بوده است و اگر این كالا آن طور كه اعلام شده به در منازل افراد توزیع می‌شود ما هم روش‌هایی برای پیدا كردن آنها داریم، گزارش‌هایی به دست ما رسیده اما هنوز آدرسی كه نشان دهد این اقلام از كجا توزیع می‌شوند را به دست نیاورده‌ایم.

وی در پاسخ به این پرسش كه اگر این مانكن‌ها از طریق شركت‌های كه تحت نظارت وزارت بهداشت نیستند وارد شده باشد، مسئول كیست،‌ گفت: به هر حال گمركات مسئول هستند اما هر كالای پزشكی كه طریق گمرك ترخیص می‌شود نیازمند مجوز وزارت بهداشت است البته این كالا جزء كالاهای پزشكی یا medical divice محسوب نمی‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در امور بازرگانی گفت: این نوع كالاها در برخی كشورهای اروپایی به صورت معمول در مغازه‌ها به فروش می رسد و حتی در ژنو یك مغازه مشخص هست كه این كالاها را در ویترین گذاشته و به راحتی می‌فروشد اما شأن و ارزش‌های كشور ما اجازه نمی‌دهد كه شاهد توزیع این نوع كالاها در كشور باشیم بنابراین به محض اینكه وارد كننده و توزیع كننده این كالاها مشخص شود به سرعت با آن برخورد خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha