شنبه ۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۲
سلامت نیوز: یك روان‌پزشك گفت: والدین نباید با اعمال فشار روحی بر فرزندان و انتظار بی‌جا از آن‌ها باعث ایجاد استرس در زمان امتحانات شوند.

دكتر عارفه مبشر در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار كرد: اضطراب یعنی نگرانی برای آینده كه می‌تواند به دو صورت مثبت و منفی بروز كند. یك نوع اضطراب، موثر است و موجب می‌شود دانش‌آموز برای مطالعه درس‌ها برنامه‌ریزی منظمی داشته باشد، این درحالیست كه نوع مخرب استرس و اضطراب می‌تواند موجب كاهش تمركز دانش‌آموز و اختلال در خواب آن‌ها شود.

وی افزود: استرس و اضطراب‌ بیش از حد دانش‌آموزان در فصل امتحانات می‌تواند در رفتار والدین ریشه داشته باشد. در فصل امتحانات برخی دانش‌آموزان به قدری دچار استرس می‌شوند كه ممكن است این حس در آن‌ها ایجاد شود كه دیگر قادر به ادامه زندگی نیستند و دچار ناامیدی، خستگی از زندگی و واكنش‌های نامناسب شوند.

به گفته مبشر، كمال‌طلبی بیش از حد والدین می‌تواند استرس‌ دانش‌آموزان را افزایش دهد. كمال‌طلبی بیش از حد به این معنی است كه والدین از فرزند خود انتظاراتی داشته باشند كه از توان فرزند خارج است و در صورت محقق نشدن انتظارات نیز فرزند را سرزنش كنند. این‌گونه رفتارهای والدین می‌تواند مشكلات روحی و روانی در دانش‌آموزان ایجاد كند و موجب شود كه در دوران امتحانات فشار زیادی به آن‌ها وارد شود.

این روان‌پزشك خاطرنشان كرد: برخی والدین باید نگرش خود را اصلاح كنند و از فرزند محصل خود بیش‌ از حد توان انتظار نداشته باشند تا او هم با آرامش درس بخواند.

وی خاطرنشان كرد: دانش‌آموزان و دانشجویان نیز باید در فصل امتحانات استرس خود را مدیریت كنند و از افكار استرس‌زا و گفت‌وگوهای درونی نامناسب مانند "من نمی‌توانم"، "من همیشه ناتوان بوده‌ام" و یا "من بدشانس هستم" پرهیز كنند.

مبشر گفت: گرایش به اعتقادات مذهبی، خواندن دعا و نماز در فصل امتحانات در كاهش استرس و اضطراب دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار موثر است.

این روانپزشك گفت: در مواردی نادر استرس منشاء بیولوژیكی دارد كه در این صورت باید درمان دارویی انجام ‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha