برای حفظ سلامتی بدن، غذایی كه می‌خوریم باید سالم و مقوی باشد. به این منظور باید مواد غذایی سالم انتخاب و به روش بهداشتی و مناسب نگهداری شود.

به گزارش سلامت نیوزبه نقل ازایسنا  ، برای بهداشت کلی مواد غذایی لازم است تا حد امكان از فروشگاه‌هایی كه فروشندگان آنها شرایط بهداشت مواد غذایی را رعایت می‌كنند خرید شود. حتما به تاریخ تولید، انقضا، شماره پروانه ساخت از وزارت بهداشت و علامت استاندارد توجه شود و از خرید مواد غذایی كه تاریخ مصرف آنها گذشته است پرهیز شود.

همچنین لازم است گوشت، مرغ و ماهی پس از خرید سایر مواد غذایی خریداری شوند، از خرید بسته‌های غذایی آسیب دیده و معیوب اجتناب شود. لازم است توجه داشت كه غذاهای منجمد شده در دمای فریزر (20 درجه زیر صفر) مانند انواع گوشت، ماهی و سبزی حداكثر تا سه ماه قابل نگهداری است نه بیشتر. برای رفع انجماد گوشت و سایر مواد غذایی قرار دادن در یخچال روش مطمئن‌تر و بهتری است.


لازم است، نان از فروشگاه‌ها و نانوایی‌هایی كه اصول بهداشتی را رعایت می‌كنند تهیه شود. از روزنامه برای بسته بندی و حمل مواد غذایی به ویژه نان استفاده نشود. برای جلوگیری از بیات شدن نان آن را در ظروف در بسته و در فریزر نگهداری كنید. تا حد امكان نان را به مقدار نیاز روزانه خریداری كنید.

غلات را در ظروف در بسته و در محیط خشك، تاریك و خنك و در معرض جریان هوا نگهداری كنید.

فروشندگان باید لباس تمیز و كارت بهداشتی داشته باشند و زخم و جراحت روی صورت و دست نداشته باشند.

هنگام خرید میوه و سبزی توجه داشته باشید كه میوه و سبزی از سطح زمین فاصله داشته باشند. در انتخاب میوه و سبزی دقت داشته باشید كه حتما تازه، سالم و تمیز باشند. هنگام حمل مواد غذایی باید برای جلوگیری از آلودگی، سبزی‌ها و میوه‌ها را جدا از گوشت، ‌نان و سایر مواد غذایی قرار دهید. سبزی و میوه را به صورت روزانه خریداری كنید تا تازگی و مواد مغذی آن حفظ شود. از خرید سیب زمینی‌هایی كه دارای شكاف، جوانه و زدگی هستند، پرهیز كنید. سیب زمینی و پیاز را در جای خشك، خنك و بدون نور نگهداری كنید و به محض جوانه زدن هرچه سریع‌تر تا قبل از فاسد شدن مصرف كنید.


همچنین برای نگهداری سبزی‌ها می‌توان از روش‌های خشك كردن و یا انجماد استفاده كرد. بهتر است برای انجماد ضخامت بسته‌ها كم باشد. پس از شستشوی سبزی‌ها آنها را در پارچه نازكی حداكثر به مدت سه روز در یخچال نگهداری كنید. بهتر است سبزی‌ها را به صورت خام و در بسته‌های كوچك در فریزر نگهداری كنید.

گوشت،‌ حبوبات، تخم مرغ و مغزها (گردو، بادام و ...) را از فروشگاه‌هایی كه گوشت‌ها را در شرایط بهداشتی نگهداری می‌كنند خرید كنید. گوشت‌های تازه كه رنگ صورتی یا قرمز روشن، بوی طبیعی و بافتی سالم، قابل ارتجاع و غیرلزج دارند را خریداری كنید. به تاریخ مصرف روی گوشت بسته بندی شده توجه كنید و از خرید بسته‌های آسیب دیده و تاریخ مصرف گذشته اجتناب كنید.

مرغ تازه كه سطح آن درخشنده و مرطوب است و بوی غیر طبیعی نمی‌دهد را انتخاب كنید. مرغ مناسب باید وزنی بین یك و نیم تا دو كیلوگرم داشته باشد. از مصرف پوست مرغ جدا خودداری كنید.

ماهی تازه و سالم باید دارای ظاهری درخشان با چشم‌های براق و برآمده باشد. بافت ماهی باید محكم و قابل ارتجاع بوده و فلس‌ها محكم به بدن ماهی چسبیده باشد. وجود لكه‌های آبی تیره سبز و سیاه روی شكم ماهی دلیل بر كهنگی آن است.

از خرید تخم مرغ شكسته یا ترك خورده خودداری كنید. در صورت وجود تاریخ مصرف، هنگام خرید به آن توجه كنید. تخم مرغ را در یخچال نگهداری كنید. تخم مرغ را برای نگهداری در یخچال نشویید و تنها قبل از مصرف پوسته بیرونی آن را بشویید. هنگام مصرف تخم مرغ، آنها را یكی یكی در ظرف جداگانه شكسته و در صورت داشتن لكه و بوی نامطبوع از مصرف آن خودداری كنید.

 هنگام خرید حبوبات نیز دقت شود كه عاری از سوراخ و آفت زدگی باشند. برای نگهداری حبوبات آنها را در ظروف در بسته در جای خشك و خنك نگهداری كنید.

هنگام خرید شیر و فراورده‌های پاستوریزه نیز به تاریخ تولید و مصرف آن توجه كنید. بهتر است در صورت مشكوك بودن به سلامت شیرقبل از مصرف حداقل به مدت 10 دقیقه آن را بجوشانید. كشك را به صورت پاستوریزه تهیه كنید و قبل از مصرف حتما بجوشانید.

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha