جمعه ۲۴ دی ۱۳۸۹ - ۲۰:۱۰
کد خبر: 23315

استفاده از این گیاه در زنان باردار ممنوع است و در زنان شیرده و کودکان زیر دو سال نیز باید با احتیاط مصرف شود.

سلامت نیوز : یک متخصص گیاهان دارویی با بیان این ‌که درمان سرماخودگی توسط پزشکان به ‌صورت علامتی انجام می‌شود، گفت: درمان علامتی به‌ معنای درمان قسمت‌های مختلفی از بدن است که در بیماری سرماخوردگی درگیر می‌شود مانند درمان سرفه، آب ریزش بینی، تب که این نوع درمان با داروهای گیاهی نیز امکان‌پذیر است.

دکتر علیرضا یزدی‌نژاد در گفت وگو با ایسنا، خاصیت ضدباکتری گیاه آویشن را یادآور شد و افزود: این گیاه در درمان سرفه‌های خشک مورد استفاده قرار می‌گیرد که در حال حاضر نیز فرآورده‌های مختلفی از آن در داروخانه‌ها موجود است.

وی، بوی معطر این گیاه را دلیل بر حفظ خاصیت آن دانست و اظهار كرد: البته استفاده از این گیاه در زنان باردار ممنوع است و در زنان شیرده و کودکان زیر دو سال نیز باید با احتیاط مصرف شود.

یزدی‌نژاد، گیاه ختمی را از دیگر گیاهان موثر در درمان سرفه‌های خشک سرماخوردگی نام برد و خاطرنشان کرد: افراد می‌توانند به‌صورت دم‌ کرده و یا جوشانده از این گیاه استفاده کنند و قرص مکیدنی آن نیز در داروخانه موجود است.

وی افزود: البته استفاده از این گیاه و یا شکل دارویی آن در افراد دیابتی توصیه نمی‌شود، چرا که استفاده از آن قندخون را افزایش می‌دهد.

این متخصص گیاهان دارویی، گیاه 4 تخم را که ترکیبی از بالهنگ، قدومه شیرازی و صمغ گیلاس و آلبالو است را روش دیگری در درمان سرفه‌های خشک معرفی کرد.

وی همچنین گیاه کتیرا و سرخارگل را از گیاهان دارویی نام برد که موجب تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن می‌شوند و افزود: این دو نوع گیاه با افزایش تولید گلبول‌های سفید و تقویت فعالیت گلبول‌های سفید بدن سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند. گیاه کتیرا بومی ایران است و در بازار نیز به ‌صورت خشک یافت می‌شود، ولی با توجه به این‌ که سرخارگل بومی ایران نیست به‌ صورت آزاد در بازار یافت نمی‌شود، افراد می‌توانند آن را به‌ صورت قرص از داروخانه‌ها تهیه کنند.

یزدی‌نژاد با اشاره به خاصیت تب‌ بری گیاه پرسیاوش در درمان سرماخوردگی اظهار کرد: پرسیاوش گیاه حساسی است و با گذشت 6 ماه از زمان جمع‌آوری آن، خاصیت خود را از دست می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha