سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۲
کد خبر: 237207

محققان دانشگاه میشیگان با آزمایش روی مدل‌های حیوانی دریافتند قرار گرفتن طولانی در معرض نورهای ضعیف می‌تواند موجب کاهش ظرفیت مغز شود.

نور ضعیف موجب کاهش ظرفیت مغز می شود

سلامت نیوز: محققان دانشگاه میشیگان با آزمایش روی مدل‌های حیوانی دریافتند قرار گرفتن طولانی در معرض نورهای ضعیف می‌تواند موجب کاهش ظرفیت مغز شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این آزمایش از موش‌های صحرایی آفریقایی استفاده شد که در طول روز فعالیت کرده و شب‌ها به خواب می‌روند. هنگامی که گروهی از این جانوران به مدت چهار هفته در طول روز در معرض نور ضعیف قرار گرفتند، حدود 30 درصد از ظرفیت هیپوکامپ خود را از دست دادند.
این بخش از مغز با قابلیت‌های یادگیری و حافظه ارتباط دارد. در این آزمایش مشخص شد عملکرد موش‌ها در انجام امور روزمره آن‌ها نیز تضعیف شده است.
گروهی دیگری از موش‌های صحرایی به مدت چهار هفته هرروز در معرض تابش نور شدید قرار گرفتند و بر خلاف گروه قبلی عملکرد مغز آن‌ها بهبود چشمگیری را نشان داد.
هنگامی که موش‌های گروه اول به مدت یک ماه استراحت کرده و سپس به مدت چهار هفته در معرض نور شدید قرار گفتند، عملکرد مغز آن‌ها به‌طور کامل بازیابی شد.
در این آزمایشات مشخص شد نور ضعیف منجر به کاهش قابل توجه پپتیدها در مغز می‌شود. پپتیدها زنجیره‌هایی از اسیدهای آمینه هستند و موجب ارتباط موثر بین نورون‌های هیپوکامپ می‌شوند.
از آنجا که نور مستقیما هیپوکامپ را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد، محققان معتقدند پس از عبور از چشم بر بخش‌های دیگر مغز تاثیر می‌گذارد. یکی از این بخش‌ها هیپوتالاموس است که پپتیدی موسوم به اورکسین تولید می‌کند. این پپتید مجموعه‌ای از عملکردهای مغز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین علت گام بعدی محققان انجام آزمایشاتی روی موش‌های صحرایی با استفاده از اورکسین است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha