رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تایید تلفات تعدادی از پرندگان مهاجر وحشی در یکی از تالاب‌های استان گیلان بر اثر آنفلوانزای پرندگان گفت: نوع ویروس آنفلوآنزای ایجادکننده این طغیان H5N6 است که با ویروس قبلی متفاوت است ولی تاکنون هیچ مورد ابتلای انسانی در کشور نداشته است.

مرگ پرندگان مهاجر بر اثر آنفلوانزای پرندگان در استان گیلان/ابتلای انسانی نداشتیم

سلامت نیوز رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تایید تلفات تعدادی از پرندگان مهاجر وحشی در یکی از تالاب‌های استان گیلان بر اثر آنفلوانزای پرندگان گفت: نوع ویروس آنفلوآنزای ایجادکننده این طغیان H5N6 است که با ویروس قبلی متفاوت است ولی تاکنون هیچ مورد ابتلای انسانی در کشور نداشته است.
   

به گزارش  سلامت نیوز به نقل از ایرنا ، محمدمهدی گویا روز چهارشنبه افزود: ظرف یکی دو سال گذشته ویروس آنفلوآنزای پرندگان از نوع H5N8 در بین تعدادی زیادی از مرغداری‌ها در استان های مختلف کشور شایع شده و باعث تلفات قابل توجه و خسارات اقتصادی سنگینی بر آنها شده بود.


به گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی،رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت افزود: آنچه هم اکنون به آن اشاره شده، تلفات تعدادی از پرندگان وحشی در یکی از تالاب‌های استان گیلان در میان پرندگان مهاجر وحشی است که بررسی‌های آزمایشگاهی نوع ویروس آنفلوآنزای ایجادکننده این طغیان را H5N6 اعلام کرده که با ویروس قبلی متفاوت است.


وی درباره ابتلای انسانی به این ویروس توضیح داد: برخلاف ویروس قبلی که تاکنون مورد ابتلای انسانی از آن گزارش نشده است، این ویروس در انسان هم ایجاد بیماری کرده است، البته این ابتلا فقط در کشور چین و آن هم به تعداد محدود بوده است.
گویا گفت: قدرت بیماری زایی آن شدیدتر از نوع ویروس قبلی است، البته تاکنون موردی از این بیماری در انسان در هیچ کشور دیگری جز چین مشاهده نشده است، اما از آنجایی که ویروس سد انسانی را پشت سر گذاشته، این احتمال وجود دارد که در کشورهای دیگر نیز بیماری انسانی مشاهده شود و به همین طریق با حساسیت خاصی به آن پرداخته می‌شود.


رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: مهم آن است که نهایت تلاش صورت پذیرد تا این طغیان در کوتاهترین زمان ممکن خاموش شود و آثار آن در پرندگان و محیط از بین برده شود، برای این منظور اقدامات فوری توسط وزارت جهادکشاورزی، سازمان دامپزشکی، سازمان حفاظت محیط زیست و زیرمجموعه وزارت بهداشت صورت گرفته تا از چنین اتفاقی جلوگیری شود.


گویا گفت: تمام افرادی که طی این طغیان با پرندگان سر و کار داشتند و در امر جمع آوری و از بین بردن لاشه‌های آنها درگیر عملیات بودند، تحت مراقبت قرار گرفته، واکسینه شدند و داروی پیشگیری به آنها داده شده است و خوشبختانه تاکنون هیچکدام علائم بیماری را نشان نداده اند.
وی با اشاره به اینکه کماکان اقدامات مراقبتی با دقت و شدت هرچه تمام تر جریان دارد، خاطرنشان کرد: مردم از تماس و شکار پرندگان وحشی و همچنین خریداری لاشه‌های پرندگان وحشی خودداری کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha