‌نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس ‌گفت: عمده فعالیت اقتصادی و معیشتی مردم سیستان برمبنای فعالیت‌های کشاورزی است که وابستگی 100 درصد منابع آب این دشت به رودخانه هیرمند و استمرار بیش از دو دهه خشکسالی سبب شده که وضعیت معیشتی مردم مرزنشین درحد بسیاربحرانی و سختی قرارگیرد و پیوسته شاهد مهاجرت جمعیت به سایر نقاط کشور هستیم.

خشکسالی، وضعیت معیشتی مردم سیستان را درحد بحرانی قرارداده است

سلامت نیوز:‌نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند در مجلس ‌گفت: عمده فعالیت اقتصادی و معیشتی مردم سیستان برمبنای فعالیت‌های کشاورزی است که وابستگی 100 درصد منابع آب این دشت به رودخانه هیرمند و استمرار بیش از دو دهه خشکسالی سبب شده که وضعیت معیشتی مردم مرزنشین درحد بسیاربحرانی و سختی قرارگیرد و پیوسته شاهد مهاجرت جمعیت به سایر نقاط کشور هستیم.

‌به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا- ‌حبیب الله دهمرده در بازدید از اراضی و روستاهای منطقه سیستان افزود: عدم آبگیری هامون به عنوان کانون برداشت شن‌های روان و ریزگردها سبب افزایش چشمگیر بیماری‌های تنفسی و چشمی در منطقه شده است.

دهمرده در ادامه اظهار کرد: باید با توزیع ارزاق و تأمین علوفه دام‌ها از کوچ مردم سیستان جلوگیری کرد و در میان و بلند‌مدت از ظرفیت‌های مهم منطقه از جمله ظرفیت مرز و گردشگری استفاده لازم را برد.

نماینده مردم سیستان در مجلس ‌گفت: دولت موظف است زیرساخت‌های موجود در منطقه را هر چه سریع تر فراهم کند و حق آبه هیرمند هم با جدیت دنبال شود.

وی تاکید کرد: از تبخیر آب چاه نیمه‌ها که سالانه 300 میلیون مترمکعب معادل تأمین 10 سال آب در منطقه بخار می‌شود، هم باید جلوگیری کرد.

وی بیان کرد: یکی دیگر از ظرفیت‌ها، استفاده از آب دریای چابهار و انتقال آن به شهرهای استان به ویژه سیستان است.

دهمرده همچنین به موقعیت ترانزیتی استان نیز اشاره کرد و گفت: در تجارت نیز می‌توان از مسیر ترانزیتی چابهار - میلک به عنوان یک ظرفیت بسیار مهم استفاده کرد، احداث راه آهن چابهار- بیرجند هم از دیگر فرصت‌هاست.

وی گفت: مسئولان باید از مرز به عنوان یک فرصت به جای تهدید استفاده کنند، اما مرزها بسته است و حتی زیرساخت‌های گذرگاه های مرزی برای انجام تجارت آماده نشده که می‌طلبد هر چه سریع تر این موضوع توسط دولت پیگیری و شرایط برای ایجاد زیرساخت‌های لازم فراهم شود.




برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha