چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۶
کد خبر: 24531

تحقیقات نشان می‌دهد دخالت پدرها در مسائل مربوط به نگهداری از کودکان، بیش‌تر باعث بروز تنش‌ها و درگیری در محیط خانه می‌شود.

سلامت نیوز :تحقیقات نشان می‌دهد دخالت پدرها در مسائل مربوط به نگهداری از کودکان، بیش‌تر باعث بروز تنش‌ها و درگیری در محیط خانه می‌شود.
امروزه بحث بسیاری از خانواده‌های مدرن امروزی این است که مردان باید بیش از گذشته در امور خانواده نقش داشته باشند و بخشی از وظایف خانه را به دوش بکشند. اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد با این کار نه تنها روابط بین زن و شوهرها بهتر نمی‌شود بلکه تنش‌ها و درگیری‌های بیش‌تری در محیط خانه به وجود می‌آید.
محققان دانشگاه اوهایو استیت چندی پیش مطالعه ای را روی 112 خانواده انجام داده و نتایج آن را در نشریه روانشناسی رشد به چاپ رساندند.
تمام این خانواده‌ها دارای کودکانی در سنین پیش دبستانی بودند. در این مطالعات مشخص شد زمانی که پدران زمان بیش‌تری را صرف بازی کردن با کودکان و گذارن وقت با آن‌ها کنند کیفیت ارتباط بین والدین گرم‌تر و همکاری بین آن‌ها بیش‌تر می‌شود. در همین حال اختلافات کم‌تری بین زن و شوهرها بر سر مسائل مختلف به وجود می‌آید.
اما اگر پدران بیش از این در مسوولیت نگهداری از کودکان دخالت کنند، بعد از یک سال رابطه بین والدین با مشکل رو به رو می‌شود. بعد از این مدت پدر و مادرها بیش‌تر روش‌های یکدیگر برای مراقبت و تربیت فرزندان را زیر سوال می‌برند و بر سر مسائل ساده به بگو مگو می‌پردازند.
برای بررسی این موضوع محققان در یک محیط مشخص سناریوهای مختلفی را طراحی کرده و از شیوه رفتار و برخورد والدین بر سر مسائل مرتبط با تربیت کودکان فیلم‌برداری کردند.
با انجام این مطالعات دانشمندان به دنبال فهمیدن این موضوع بودند که آیا واقعا مادران به دنبال داشتن قدرت در محیط خانه هستند یا در طول صدها سال به واسطه نقشی که در محیط خانه ایفا کرده‌اند به عنوان هسته و مرکز اصلی در خانه شناخته شده‌اند.
سارا شاپ سولیوان نویسنده این تحقیقات و استاد رشد انسانی و علوم خانواده از دانشگاه اوهایو استیت در این باره گفت: بسیاری از زوج‌ها تمایل دارند که کارهای مرتبط با نگهداری و مراقبت از فرزندان را به طور مساوی بین خود تقسیم کنند، اما در حقیقت هیچ گاه این اتفاق رخ نمی‌دهد. انتظارات بسیاری از والدین به هیچ وجه برآورده نمی‌شود و آن‌ها نمی‌توانند در موارد زیادی به تفاهم برسند.
به همین دلیل کارشناسان معتقدند بهتر است زوج‌ها قبل از باز شدن پای یک فرزند به خانه در مورد شیوه‌های مراقبت از کودکان بحث کنند. یکی از بهترین رو‌ش‌ها برای موفقیت در این امر شرکت در کلاس‌هایی برای آموزش اصول اولیه نگهداری از فرزندان است.
سولیوان در این باره گفت: عجیب است که هنوز هم بسیاری از مردم معتقدند برای پدر یا مادر شدن نیازی به هیچ آموزشی ندارند. بعد از به دنیا آمدن اولین فرزند تغییرات بسیار زیادی در بنیاد خانواده به وجود می‌آید و ناگهان همه چیز دستخوش تغییر می‌شود. این موضوع بدان دلیل است که والدین آمادگی کافی برای مواجهه با تازه وارد را ندارند و در این مورد آموزشی دریافت نکرده‌اند.

مشکلاتی که برای نگهداری از والدین به وجود می‌آید و اختلاف نظرها در این مورد می‌تواند در نهایت منجر به نارضایتی از زندگی مشترک شود. حتی در برخی موارد این نارضایتی تا حدی پیش رفته که در نهایت به طلاق منجر شده است.
سولیوان در این باره گفت: در حقیقت اختلاف نظر بر سر فلسفه نگهداری از کودکان و وظایف هر شخص چیزی بیش‌تر از یک مشکل معمول است. در صورتی که نسبت به این موضوع توجه کافی صورت نگیرد ممکن است در نهایت مسائل ساده به معضلات زیادی در نهاد خانواده تبدیل شود.
در توضیح علت بروز مشکل در صورت دخالت پدرها در مسائل خانوادگی و نگهداری از فرزندان، توضیحات گوناگونی را می‌توان مطرح کرد. شاید مادران چندان تمایل ندارند مرتب از همسر خود در مورد موضوعات مختلف راهنمایی بشنوند. شاید با این کار نقش محوری مادر در خانه در خطر قرار می‌گیرد و رفته رفته او به حاشیه رانده می‌شود. این در حالی است که همیشه وظیفه اصلی کارهای منزل به عهده مادر بوده و این اولین نسلی است که بخشی از این وظیفه را از پدران طلب می‌کند.
منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha