چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۳۸۶ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 2461

در آمریكا فشار شرایط اقتصادی - اجتماعی بر خانواده‌ها تاثیر بسزایی در پایین‌‌ آوردن كیفیت رژیم غذایی آنها دارد.

مطالعات یك گروه تحقیقاتی روی 4300 آمریكایی بین 29 تا 65 سال، نشان داده است كه میزان درآمد این افراد، سطح تحصیلات و همچنین قیمت مواد غذایی، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر رژیم غذایی مردم آمریكا و جمعیت بزرگسال این كشور است. محققان برای به دست آوردن این آمار، شرایط اقتصادی - اجتماعی، فرهنگ تغذیه و دیگر موارد تاثیر‌گذار روی رژیم غذایی را مورد مطالعه قرار داده‌اند.

دكتر می‌بیجون و دكتر یوفا وانگ از مركز تغذیه انسانی در دانشگاه علوم پزشكی جان ‌هاپكینز در ایالت بالتیمور،‌ اعلام كرده‌اند كه طبق مطالعات آنها، طبقات بالای اجتماعی - اقتصادی (بر اساس میزان درآمد و تحصیلات) رژیم غذایی باكیفیت‌تری دارند و چربی اشباع‌شده و كلسترول كمتری مصرف می‌كنند، به همین ترتیب فیبر، میوه و سبزیجات و همچنین كلسیم نقش بیشتری در رژیم غذایی آنها دارد.

به این ترتیب معلوم شده است در آمریكا فشار شرایط اقتصادی - اجتماعی بر خانواده‌ها تاثیر بسزایی در پایین‌‌ آوردن كیفیت رژیم غذایی آنها دارد؛ هر چند بر اساس آمارها تاثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی روی رژیم غذایی بین زنان و مردان و گروه‌های مختلف نژادی متفاوت است.

 برای مثال زنان و سفید‌پوستان در ‌طبقات بالای جامعه نسبت به مردان سیاه‌پوست در همان طبقه رژیم غذایی بهتری دارند و میزان چربی اشباع‌شده و فیبر مصرفی آنها با هم متفاوت است.

 محققان می‌گویند به طور كلی آگاهی‌های پزشكی درباره رژیم و تغذیه یا درك فواید رژیم غذایی با كیفیت، انتظار رعایت رژیم غذایی بهتر را بالا می‌برد. معلوم شده است با افزایش این آگاهی، زنان نسبت به مردان رژیم غذایی با كیفیت‌تری دارند.

 پزشكان مركز تغذیه انسانی همچنین در این مطالعات دریافتند اشخاصی كه قیمت مواد غذایی مانعی برای رژیم غذایی آنها به حساب می‌آید،‌ رژیم‌های كم‌كیفیت‌تری دارند برای مثال آنها سدیم بیشتر و فیبر كمتری در رژیم خود دارند و این شامل همه طبقات اقتصادی و اجتماعی می‌شود.

 این در حالی است كه رژیم های غذایی که غنی از چربی و فقیر از فیبر هستند، در بروز سرطان روده‌های بزرگ نقش بسیاری دارند.

محققان می‌گویند این یافته‌ها می‌توانند تاثیر زیادی بر سیاست‌گذاری روی قیمت مواد غذایی داشته باشند چون قیمت مواد غذایی سالم و غیرسالم به طرز آشكاری در ایالت متحده با هم تفاوت دارند.

در واقع می‌توان گفت در طبقات پایین اجتماع قیمت بالای مواد غذایی تاثیر چشمگیری روی كاهش كیفیت مواد غذایی بخصوص از نظر انرژی، چربی،‌ سدیم،‌ و حتی قند دارد. بنابراین با درك این واقعیت باید برای افراد كم‌درآمد مواد غذایی سالم فراهم كرد به این ترتیب كه قیمت مواد غذایی ناسالم را بالا برده و مواد غذایی سالم را ارزانتر كرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha