سلامت نیوز :حدود 1 میلیون پناهنده افغان قرار است سال آینده تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند اگر چه که شاید به دلیل بیمه نبودن آن ها نتوان نام آن را بیمه تکمیلی گذاشت .
  حدود 1 میلیون پناهنده افغان قرار است سال آینده تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گیرند اگر چه که شاید به دلیل بیمه نبودن آن ها نتوان نام آن را بیمه تکمیلی گذاشت .

این خبر را جرج وود مسئول کمیساریای عالی امور پناهندگان در ایران اعلام می کند و می گوید که هزینه این کار 72 تا 100 میلیون دلار است .

 البته جعفری مسئول اداره بین الملل اداره کل اتباع وزارت کشور در تکمیل این خبر در گفتگو با خبر آنلاین این بیمه را شامل 7 مورد هزینه بستری ،هزینه جراحی ،هزینه آزمایش های پاراکلینیکی 1-2 . 3 و همچنین زایمان می داند و  می گوید"برای این بیمه حدود 80 میلیون دلار بودجه نیاز است که تابه حال 10 میلیون دلار آن از توسط کمیساریا تامین اعتبار شده است "

البته هم اکنون هم پناهندگان مبتلا به 3 بیماری تالاسمی ،هموفیلی و نیازمندان به دیالیز تحت پوشش بیمه قرار دارند و خدمات بیمه رایگان در اختیارشان قرار می گیرد .

گویا تا به حال از 6 بیمه ایران ،رازی ،دانا،معلم ،دی و پارسیان استعلام شده است و قرار است این 6 بیمه قیمت خود را اعلام کنند و پس از آن با توجه به نرخ های اعلام شده اقدامات اولیه برای عقد قرارداد انجام شود جعفری در مورد پیش بینی در مورد زمان اجرای شدن این پروژه می گوید :"زمان زیادی به طول نخواهد کشید و احتمالا بعد از عید اجرایی خواهد شد "

 اما نگرانی ها از جای آغاز می شود که با آغاز طرح هدفمندی یارانه ها صحبت از افزایش 40درصدی در بخش دولتی  و 60 درصدی در بخش خصوصی خدمات درمانی است و این افزایش قطعا تاپیرات به سزای در این بیمه ها هم خواهد گذاشت جعفری می گوید :

"ادر این صورت احتمالا بیمه ها در سقف تعهدات خود تجدید نظر کنند و آن را مقداری کاهش دهند "

 درست است که در صورت ارائه بیمه تکمیلی به پناهندگان ،البته در صورتی که بتوان نام آن را بیمه تکمیلی نامید چون در اصل بیمه ای وجود ندارد که آن تکمیل شود  آن ها می توانند از 7 خدمت در مانی به طور رایگان و البته در بیمارستان های دولتی استفاده کنند اما همچنان در مورد خدمات اولیه درمان مانند مراجعه به پزشک و...از بیمه محرومند .

 جعفری می گوید اگر قرار بود این جور خدمات هم تحت پوشش بیمه قرار گیرد هزینه آن به بالای 150 میلیون دلار می رسیدو از عهده کمترپناهنده ای ساخته یود .در حال حاضر قرار است مابقی 70 میلیونی این طرح از پناهندگان دریافت شود آن هم به این صورت که پولدارها کل پول ،طبقه متوشط بخشی از هزینه و عده ای هم به طور رایگان تخت پوشش این طرح قرار گیرند .و قاطعانه پاسخ می دهد که دولت هزینه ای را در مورد این طرح تقبل نمی کند به جز هماهنگی قانونی و کارهای اجرایی

 به هر حال اگرچه  که شاید به ظاهر عقد قرارداد با بیمه ای خصوصی برای 7 مورد از خدمات پزشکی کار بزرگی به نظر نیاید اما یک میلیون پناهنده افغان که سال هاست از این امکانات محرومند به آن به چشم فرصتی بزرگ می نگرند .

در حال حاضر حدود یک میلیون وصدهزار پناهنده ثبت شده و یک میلیون و دویست هزار مهاجر غیر مجاز افغان در کشور ما زندگی می کنند .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha