قریب به 300 سال زمان می برد تا زباله های پلاستیكی دوباره به طبیعت باز گردد. این اتفاقی تلخ است كه محیط زیست ایران را به شدت تهدید كرده و در عین حال هر روز نیز بر میزان زباله های پلاستیك تولید‌شده در كشور افزوده می شود.

نه_به_مصرف_ پلاستیك

سلامت نیوز:قریب به 300 سال زمان می برد تا زباله های پلاستیكی دوباره به طبیعت باز گردد. این اتفاقی تلخ است كه محیط زیست ایران را به شدت تهدید كرده و در عین حال هر روز نیز بر میزان زباله های پلاستیك تولید‌شده در كشور افزوده می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ،طبق آمار، كشورما یكی از بزرگ‌ترین تولیدكننده های زباله پلاستیك در جهان است و از این رو باید با راهكارهای مختلف به سمت كاهش تولید زباله پلاستیكی حركت كرد. بر این اساس، هفته بدون پلاستیك از 21 تیر هر سال، فرصتی برای تلاش برای كاهش تولید زباله به شمار می رود و بخش های مختلف نیز به اجرای طرح هایی در این خصوص می پردازند.

یكی از این طرح ها، جایگزینی كیسه های پارچه ای و پاكت های كاغذی به جای كیسه های پلاستیكی در خرید میوه و تره بار است. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهر تهران در همین باره از تخفیف 50 تومانی به ازای هر کیلو بار خریداری شده توسط شهروندان در صورت عدم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی خبر داده و گفته كه شورای اسلامی شهر تهران در سال 1388 به عنوان نهاد قانون‌گذار تکلیفی را برعهده شهرداری تهران گذاشت تادرباره تغییر الگوی مصرف کیسه‌های پلاستیکی تغییراتی جدی را ایجاد کند که برهمین اساس شهرداری باید با همکاری ستاد محیط زیست و دیگر دستگاه‌های مربوطه نسبت به این تغییر الگو اقدامات جدی را انجام می‌داد.

عبدالحسین رحیمی اظهارداشت: از آن سال به بعد در میدان مرکزی میوه و تره‌بار شهر تهران واحد تولید نایلکس شکل گرفت که این واحد اقدام به تولید کیسه‌های تجدیدپذیر کرد؛ به شکلی که در ابتدا تنها 20 درصد از مصرف بازارهای میوه و تره‌بار از این واحد بود، اما خوشبختانه امروز صد درصد نایلکس‌ها توسط این واحد تولید می‌شود.

نایلکس‌های تولیدی این واحد تجدیدپذیر هستند و در بازارهای میوه و تره‌بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. در حال حاضر 50 درصد نایلکس استفاده شده در تمامی میادین میوه و تره‌بار شهر تهران تجدیدپذیر و 50 درصد مابقی دارای پایه گیاهی هستند. رحیمی با اشاره به 21 تیر ( روز بدون نایلکس) تاکید کرد: شهروندان نقش مهمی در زمینه کاهش مصرف پلاستیک در کشور دارند.

متاسفانه در سال 2014، 300 میلیون تن انواع ظروف پلاستیکی در جهان تولید شده که کشور ما جزو 10 کشور نخست درزمینه استفاده از ظروف پلاستیکی بوده و در حقیقت شهروندان کشور ما سه برابر بیشتر از میانگین جهانی مصرف پلاستیک دارند که شاخص بسیار نگران‌کننده‌ای است.

به تازگی در جهت الگوهای تشویقی اقدامی در سازمان میادین میوه و تره‌بار شکل گرفته که اگر شهروندان به ازای هر کیلو باری که از میادین خریداری می‌کنند از کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنند، به آن‌ها به ازای هر کیلو، 50 تومان تخفیف داده می‌شود. مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار شهر تهران در تشریح جزییات طرح تخفیف عدم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی گفت: این طرح از ابتدای خرداد در تمامی میادین میوه و تره‌بار شهر تهران اجرایی شده است که به ازای هر کیلو بار خریداری شده توسط شهروندان در صورت عدم استفاده از کیسه‌های پلاستیکی تخفیف 50 تومانی داده می‌شود.

با توجه به افزایش قیمت نایلکس، بهره‌بردارها در میادین راغب هستند که در این طرح مشارکت جدی داشته باشند ضمن آنکه اگر شهروندان از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کنند و همزمان تولید این کیسه‌ها با تولید باکیفیت مناسب انجام شود، می‌توانند چندین بار این کیسه‌ها را بعد از شست‌وشو استفاده کنند.

رحیمی در خصوص عرضه کیسه‌های پارچه‌ای به شهروندان در میادین میوه و تره‌بار گفت: امکان عرضه کیسه‌های پارچه‌ای به صورت رایگان با توجه به هزینه‌ای که در بر دارد برای شهرداری تهران امکان‌پذیر نیست و از سوی دیگر شهرداری نمی تواند به شهروندان خرید این کیسه‌ها را تحمیل کند، لذا عرضه این کیسه‌ها در بازارهای میوه و تره‌بار انجام نشده است؛ بنابراین ما از سیاست‌های تشویق و ترغیب برای مشارکت شهروندان در بهره‌گیری از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده کرده‌ایم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha