یكی از نگرانی های چند سال اخیر بسیاری از خانواده ها و والدین دانش‌آموزان، ایمنی سرویس های مدارس بوده است كه از تصادفات شهری گرفته تا مشكلات اخلاقی برخی رانندگان، دانش آموزان را تهدید كرده است.

استقرار «مراقب» در ون های دانش آموزی

سلامت نیوز:یكی از نگرانی های چند سال اخیر بسیاری از خانواده ها و والدین دانش‌آموزان، ایمنی سرویس های مدارس بوده است كه از تصادفات شهری گرفته تا مشكلات اخلاقی برخی رانندگان، دانش آموزان را تهدید كرده است.

به گززارش سلامت نیوز به نقل از قانون ،راه حل های مختلفی نیز برای صیانت از دانش آموزان و كاهش خاطرات سرویس ها اعمال شد كه در یكی از تازه ترین آن‌ها قرار است مراقب در ون های دانش آموزی مستقر شود.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در همین باره گفته كه سامانه پایش ناوگان حمل و نقل دانش آموزی (سپند) برای سال تحصیلی جدید از اواسط مرداد به صورت سراسری شروع به کار می‌کند.

مرضیه حصاری با بیان اینکه طی یک‌سال و نیم گذشته دستورالعمل سرویس مدارس با کمک وزارت آموزش و پرورش بازنگری‌ شد، اظهار کرد: در این دستورالعمل ناهماهنگی، کمبودها و نقاط گنگی وجود داشت که در بازنگری اخیر ضمن برطرف سازی این مشکلات، وظایف آموزش و پرورش، شهرداری‌ها و بخشداری‌ها تفکیک شد.

در دستورالعمل جدید مرکز صدور پروانه فعالیت سرویس‌های مدارس نیز مشخص و مقرر شد که تمام فعالیت‌های مربوط به این سامانه اعم از مشخصات راننده، مسیر دانش آموزان، اطلاعات شرکت‌های حمل و نقلی فعال در این حوزه و... ثبت شود و این سامانه به گونه‌ای طراحی شده است که تنها مختص به یک اپلیکیشن‌ خاصی نباشد و همه با رعایت چارچوب بتوانند در این حیطه فعالیت کنند.

حصاری با اشاره به آغاز به کار سامانه «سپند» از اواسط مرداد، گفت: دستورالعمل‌های لازم دراین باره به مراجع ذی‌ربط مانند شهرداری‌ها و آموزش و پرورش ابلاغ شده و آموزش و پرورش نیز آن را به ادارات کل خود ابلاغ کرده است؛ به عبارت دیگر هماهنگی خوبی میان دستگاه‌ها در این زمینه صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر حمل و نقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداری‌ها با اشاره به اینکه سامانه سپند سال گذشته به صورت پایلوت در استان قزوین مورد بهره برداری قرار گرفت، گفت: این سامانه به صورت سراسری از امسال آغاز به کار خواهد کرد و به عبارت دیگر از مرداد سال جاری امکان استفاده از این سامانه و اپلیکیشن‌ مربوطه فراهم می‌شود.

تا قبل از آغاز به کار این سامانه دوره‌های آموزشی برگزار شده تا نحوه استفاده از این سامانه آموزش داده شود.به گفته وی، در دستورالعمل جدید سرویس حمل و نقل دانش‌آموزی اشخاص حقیقی به صورت منفرد امکان ورود به سامانه را ندارند و باید از طریق شرکت اقدام شود.

یعنی باید شرکت‌های حمل و نقلی مسئولیت سرویس مدارس را برعهده گیرند که مجوزشان را از شهرداری‌ها یا سازمان‌های راهداری دریافت کرده باشند زیرا برای شرکت‌ها بار قانونی در نظر گرفته شده است و تمام مسئولیت‌ها بر عهده شرکت است و اگر راننده‌ای با مشکل مواجه شود، شرکت باید راننده دیگری را جایگزین کند.

همچنین باید برای سرویس مدارس مقطع دبستان که ون یا اتوبوس است مراقب تعیین شود و این اقدامات توسط خود شرکت صورت گیرد.حصاری با بیان اینکه برای کارگروه ماده 18 سرویس حمل و نقل دانش‌آموزان مدارس وظایف خوبی درنظر گرفته شده است، گفت: این کارگروه متشکل از شهرداری ، آموزش و پرورش و انجمن اولیا و مربیان است که باید نظارت کاملی بر سامانه «سپند»داشته باشند و در صورت تخلف راننده، به مراجع صدور پروانه فعالیت گزارش دهند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha