ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری خود گفت: ۹۸ درصد داروی مصرفی کشور در داخل تامین می‌شود و صراحتا اعلام می کنم که ارز دارو هیچ ارتباطی با ارز آزاد ندارد و مردم نگران نباشند.

تولید 98 درصدی داروها در داخل کشور

سلامت نیوز: ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری خود گفت: ۹۸ درصد داروی مصرفی کشور در داخل تامین می‌شود و صراحتا اعلام می کنم که ارز دارو هیچ ارتباطی با ارز آزاد ندارد و مردم نگران نباشند.


 به گزارش سلامت نیوز به نقل از ابتکار ، او تاکید کرد که بازار دارو رصد می شود و با هر گونه تخلف و قصور در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، به شدت برخورد می شود و کمبود دارو در حد یک تا دو درصد بازار دارویی کشور است.


 سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه تاکید کرد:‌ شرکت‌های خارجی و داخلی در صورتی که سنگ‌اندازی کنند از سیستم حذف خواهند شد.
حریرچی در رابطه با وضعیت زائران حج بیان داشت: در تامین نیازهای زائران مشکل خاصی به لحاظ سلامت برای اعزام به حج وجود ندارد و سازمان حج به همراه جمعیت هلال احمر این نیازها را تامین می‌کند و با انجام غربالگری شرایطی فراهم شد که از اعزام آن دسته از زائرانی که به لحاظ جسمانی وضعیت مناسبی نداشتند جلوگیری شود. او تاکید کرد که با واکسیناسیون مشکلات ناشی از بیماری‌ها در خارج از کشور تا حدود زیادی مرتفع شده است.


حریرچی به زائران توصیه کرد که با توجه به گرمای هوا حتما نکات بهداشتی و درمانی را رعایت کنند. دست‌های خود را شسته و از آب بسته‌بندی استفاده کنند. همچنین از خوردن غذا خارج از کاروان خودداری کنند.


سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با اینکه آیا رشد قیمت دارو برای سال 97 همان 9 درصد باقی می‌ماند یا خیر گفت: نوسانات نرخ ارزی هیچ ارتباطی با ارز دولتی که برای کالاها در نظر گرفته شده ندارد. کمبود دارویی نیز مطابق روال چهار سال گذشته و در حد کشورهای غربی است. سخنگوی وزارت بهداشت از مردم درخواست کرد که تخلف‌ها را در حوزه تعرفه، کمبودها و همچنین ارجاع بیماران به خارج از بیمارستان‌ با تماس با 190 اطلاع دهند.
سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با آمار اختلالات روانی در کشور گفت: به ما اعلام شد که 23.8 مردم علائم اختلالات روانی دارند اما اکثریت آنها نیاز به مداخله درمانی ندارند. رسانه‌ها به این قبیل مسائل دامن نزنند چون هیچ عایدی برای سلامت مردم نخواهد داشت.


حریرچی در ادامه در رابطه با کلینیک‌های ویژه در مناطق مختلف کشور گفت: با توجه به استطاعت مردم برای دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی تصمیم گرفته شد این کلینیک‌ها گسترش پیدا کنند چون می‌دانیم که هزینه‌های مراجعات مردم به بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش دولتی است.
حریرچی با اشاره به اینکه حدود 80 درصد مردم به خصوص در بخش بستری توانایی پرداخت تعرفه خصوصی را ندارند، گفت: 17 درصد مردم از طریق بیمه تکمیلی می‌توانند این هزینه‌ها را تامین کنند و تنها سه درصد از مردم توان مراجعه به بخش خصوصی برای دریافت خدمات بستری را دارند.


او در ادامه گفت: در رابطه با خدمات سرپایی سابقا بخش خصوصی تنها 15 درصد در خدمات بیمارستانی سهم داشت اما در بخش سرپایی حدود 80 درصد از خدمات را انجام می‌داد اما با اجرای طرح تحول سلامت این عدد به 66 درصد خدمات سرپایی رسیده و هدف ارائه خدمات برای 50 درصد با تعرفه دولتی از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی است به همین خاطر گسترش کلینیک‌های ویژه را در دستور کار قرار دادیم و در حال حاضر 250 کلینیک در قالب 6هزار و 500 نفر این خدمات را ارائه می‌دهند.


سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با اختلاف نظر وزارت بهداشت با سازمان ملی استاندارد در خصوص میزان آرسنیک برنج گفت: شرایط مصرف برنج در کشور با کشورهای دیگر متفاوت است و به همین خاطر سختگیری‌ها نیز در این رابطه بیشتر است.


او افزود: آرسنیک برنج به دو نوع عالی و غیرعالی تقسیم می‌شود که از منابع متعددی جذب ترکیبات گیاهی از جمله برنج می شود و با توجه به اینکه سرانه مصرف برنج در ایران بالاست و همچنین عدم اطلاع از نوع پخت این محصول به شیوه آبکش یا کته وجود دارد باید حساسیت خود را در قبال آرسنیک برنج مورد توجه قرار دهیم.


حریرچی تاکید کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر برنج به صورت آبکش پخته شود میزان قابل توجهی از آرسنیک از بین می‌رود اما نمی‌دانیم که این محصول به ویژه در بین اقشار فقیر و محروم جامعه به چه صورت پخت می‌شود و مجبور به سختگیری در رابطه با این موارد هستیم. سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد که هر آنچه که درخصوص عدد مورد توافق با سازمان ملی استاندارد بر روی میزان آرسنیک برنج مورد توافق طرفین بوده ما قبول داریم.

 

سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با نرخ ویزیت پزشک متخصص در بخش دولتی و خصوصی گفت: ویزیت متخصص در بخش دولتی 14هزار و 700 تومان است که با دفترچه بیمه مردم فقط چهار هزار و 400 تومان پرداخت می‌کنند در حالی که در صورت مراجعه به بخش خصوصی بدون دفترچه بیمه باید 38هزار و 400 تومان ویزیت پرداخت کنند که رقمی در حدود 9 برابر بخش دولتی است.


او تاکید کرد که مابه‌التفاوت این عدد 23 هزار و 700 تومان است و بیمار باید به همراه چهار هزار و 400 تومان تعرفه دولتی پرداخت کند که عدد آن 28 هزار و 110 تومان می‌شود، یعنی 6.37 برابر بیشتر.


سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هر ایرانی سالانه به طور میانگین بیش از دو بار به متخصص مراجعه می‌کند گفت: ارقام به دست آمده نشان می‌دهد که پرداختی‌های مردم در بخش خصوصی بسیار بیشتر از بخش دولتی است. کلینیک‌های ویژه وزارت بهداشت اصولا در نقاطی استقرار دارند که یا بیمارستان در مرکز شهر نباشد یا اگر باشد در همان بیمارستان خدمات ارائه می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha