رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: با اجرای سیستم ارجاع و برنامه ملی پزشک خانواده می توان از مهاجرت پزشکان پیشگیری و مشکل استقبال نکردن برخی از آنها از حرفه پزشکی را برطرف کرد.

مشکل مهاجرت پزشکان با اجرای پزشک خانواده حل می شود

سلامت نیوز: رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: با اجرای سیستم ارجاع و برنامه ملی پزشک خانواده می توان از مهاجرت پزشکان پیشگیری و مشکل استقبال نکردن برخی از آنها از حرفه پزشکی را برطرف کرد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا،ایرج فاضل در پاسخ به این سوال که چرا به رغم اینکه موضوع مهاجرت پزشکان به یک موضوع مهم تبدیل شده اما هنوز اقدام اساسی برای حل این مشکل صورت نگرفته است، توضیح داد: موضوع مهاجرت پزشکان به نابسامانی پزشکی در کشور مربوط می شود.


پیش از این، علیرضا زالی رئیس کل سابق سازمان نظام پزشکی در یک نشست خبری با اعلام اینکه 11 هزار پزشک در چند سال اخیر شماره نظام پزشکی نگرفته اند،‌ گفته بود که این تعداد پزشک یا مهاجرت کرده اند یا طبابت نمی کنند. برخی از آنان هم شاید به دلایلی نمی خواهند که در سیستم وزارت بهداشت ثبت نام کنند.
به گفته او، اینکه گفته می شود برخی پزشکان گمشده هستند، درست نیست زیرا نام آنان پس از دانش آموختگی به عنوان پزشک ثبت می شود اما به هر دلیلی شماره نظام پزشکی نگرفته اند، البته در مورد اینکه چه تعداد مهاجرت کرده اند، آمار درستی در دست نیست.


علیرضا سلیمی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی نیز گفته است که میزان مهاجرت پزشکان به ویژه پزشکان عمومی در ایران بیش از حد انتظار است. باید به این موضوع توجه شود؛ زیرا اگر اکنون شرایط شغلی برای این افراد فراهم نشود، در آینده وضعیت خوبی در انتظار آنها نخواهد بود.
حالا فاضل، رئیس کل فعلی سازمان نظام پزشکی نیز بر این مساله صحه می گذارد، او به خبرنگار ایرنا گفت: اکنون پزشکان مجبور به گذراندن طرح در نقاط دورافتاده و سخت گذر هستند اما اضافه حقوق آنها به موقع پرداخت نمی شود. حق تاسیس مطب را هم ندارند.


فاضل معتقد است، این گونه فعالیت پزشکان در مناطق دورافتاده چه جاذبه ای می تواند داشته باشد که در سخت ترین شرایط و با مشکلات اقتصادی کار کنند ولی دستمزد آنها داده نشود، طبیعی است که هرکس تحت تحمیل قرار گیرد، نمی تواند شرایط را تحمل کند.
بر اساس گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا، رئیس سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: در صورتی که سیستم ارجاع و پزشک خانواده حل شود بسیاری از مسائل مربوط به پزشکان به ویژه پزشکان عمومی حل می شود و وزارت بهداشت مسئول است که این برنامه را بر اساس قانون برنامه توسعه ششم در کشور اجرا کند.


سازمان نظام پزشکی حدود 250 هزار نفر عضو در سراسر کشور دارد که شامل 80 هزار پزشک عمومی، 36 هزار پزشک متخصص و فوق تخصص، 35 هزار دندانپزشک عمومی، بیش از 2 هزار نفر دندانپزشک متخصص، 20 هزار دکترای داروسازی، هزار و 500 نفر دکترای علوم آزمایشگاهی، 50 هزار ماما و حدود 25 هزار نفر گروه ‌های پروانه دار (شامل فیزیوتراپیست، متخصص تغذیه، بینایی سنج، شنوایی سنج) هستند.
گفته می شود، تعداد قابل توجهی از پزشکان عمومی به علل مختلف از جمله مشکلات کار در مناطق کمتر برخوردار پس از فارغ التحصیلی به این حرفه وارد نمی شود و به مشاغل دیگر در بازار آزاد رو می آورند، عده دیگری از آنان که در آزمون دستیاری و تخصصی قبول نمی شوند به خارج می روند و گاهی در کشورهایی که دانشگاه های نه چندان معتبر دارند، به تحصیل در رشته ای تخصصی می پردازند اما در بسیاری از مواقع تأیید مدرک آنها در ایران به مشکل می خورد و پس از بازگشت به کشور با وجودی که سنشان نیز بالا رفته است، با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha