زنگ آغاز سال تحصیلی جدید مدارس دیروز با حضور رئیس جمهوری نواخته شد و حسن روحانی در جمع دانش‌آموزان پرسش مهر سال 97 را مطرح کرد و از 14 میلیون دانش‌آموز پرسید: «پارسال چه مهارت‌هایی را در مدرسه آموختید و امسال چه انتظاراتی در این زمینه دارید؟» دانش‌آموزان پاسخ دهند که چه کسی و کدام معلم بیشتر به آنها در زمینه مهارت آموزی کمک کرد و به نظر آنها کدام مهارت‌ها بیشتر برای آینده زندگی آنها مفید بوده و به‌کار می‌آید و مهم است؟

کدام مهارت‌ها برای زندگی دانش آموزان مفید است ؟

سلامت نیوز:زنگ آغاز سال تحصیلی جدید مدارس دیروز با حضور رئیس جمهوری نواخته شد و حسن روحانی در جمع دانش‌آموزان پرسش مهر سال 97 را مطرح کرد و از 14 میلیون دانش‌آموز پرسید: «پارسال چه مهارت‌هایی را در مدرسه آموختید و امسال چه انتظاراتی در این زمینه دارید؟» دانش‌آموزان پاسخ دهند که چه کسی و کدام معلم بیشتر به آنها در زمینه مهارت آموزی کمک کرد و به نظر آنها کدام مهارت‌ها بیشتر برای آینده زندگی آنها مفید بوده و به‌کار می‌آید و مهم است؟


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ،رئیس جمهوری در جمع دانش‌آموزان دبیرستان دخترانه نمونه دولتی عترت تهران با تأکید بر اینکه اگر بگوییم، همه چیز برای افراد از خانه و مدرسه آغاز می‌شود، سخن گزافی نیست، تصریح کرد: ایمان، اعتقاد، راه و سبک زندگی، نحوه معاشرت و ارتباط ‌گیری، زبان، اخلاق، رفتار و توانمندی‌های علمی و اخلاقی انسان‌ها همه پایه در خانه و مدرسه دارند و اینجاست که مربیان، معلمان و برنامه‌ریزان جامعه باید بدانند که فاصله خانه و مدرسه بایستی بیش از پیش کوتاه شود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهوری در مراسم بازگشایی مدارس و آغاز سال جدید تحصیلی با بیان اینکه ایمان، اعتقاد، راه و سبک زندگی، زبان و اخلاق ما از خانه و مدرسه آغاز می‌شود، گفت: مدرسه جایگاه علم، تعلیم، تربیت، مهارت آموزی و آمادگی برای ورود به جامعه است و به دانش‌آموزان برای انجام کارهای بزرگ باید اعتماد کرد. آموزش و پرورش باید در عمل به جامعه نشان دهد بین مرد و زن تفاوتی وجود ندارد. امسال بازگشایی مدارس مصادف با ایام گرامیداشت فداکاری‌های سالار آزادگان و یاران با وفایش بود که مردم آن را پرشورتر از همیشه برگزار کردند. همچنین بازگشایی مدارس همه ساله با ایام گرامیداشت قهرمانی‌های رزمندگان کشورمان در دوران دفاع مقدس، مصادف است که یاد آنان را نیز گرامی می‌داریم.
روحانی افزود: همچنین به مردم پرآوازه اهواز، شهری که در طول سال‌های دفاع مقدس قهرمانانه ایستاد و مردم این استان دلاورانه مقاومت کردند و اجازه ندادند که حتی یک خیابان از شهرشان در تصرف عفلقیان قرار بگیرد، درود می‌فرستیم. مردمی که متأسفانه دیروز بار دیگر مورد حمله عواملی قرار گرفتند که پول، سلاح، سیاست و تبلیغات آنها از سوی همسایگان ما در جنوب خلیج فارس تأمین می‌شود و آنان با این پول و سلاح‌ها مردم و نوجوانان و کودکان ما را به خاک و خون ‌کشیدند؛ نوجوانان و کودکان عزیزی که یا امسال یا در سال‌های آینده باید به مدرسه می‌رفتند و پدر و مادرهایی که باید امروز برای رفتن فرزندان‌شان به مدرسه شاد می‌بودند.


رئیس جمهوری در ادامه سخنانش روز اول مهر را به‌دلیل بازگشایی مدارس، روزی مهم عنوان کرد و اظهار داشت: در ابتدای مهر فعالیت دانش‌آموزان برای یادگیری و آموختن مهارت‌های زندگی، آغاز می‌شود. اگر نوجوان ما در محیط خانه به‌گونه‌ای می‌اندیشد و به‌شکلی زندگی می‌کند و وقتی وارد مدرسه می‌شود، با شکل دیگری از زندگی و اندیشیدن مواجه می‌شود، این فاصله و احیاناً تناقض برای جامعه به‌ لحاظ اخلاقی، ارزشی، رفتاری و ارتباطی، مشکل‌آفرین خواهد بود. اگر دانش‌آموزان ببینند آنچه در خانه و مدرسه ارزش محسوب شده و باید آنها را مراعات کنند، در یک راستا نبوده و خدای ناکرده متناقض باشند، برداشت او برای زندگی آینده‌اش توأم با ابهام شده و این اولین تردیدهای یک کودک و نوجوان جامعه در زندگی‌اش خواهد بود.
رئیس جمهوری گفت: دانش‌آموز نباید مردد بماند که آنچه در مدرسه گفته می‌شود، درست است یا آنچه در خانه می‌بیند؟ آنچه معلم می‌گوید درست است یا آنچه پدر و مادرش می‌گویند؟ آنچه از همشاگردی‌هایش می‌شنود صحیح است یا آنچه از دوستان یا اقوامش می‌شنود و می‌بیند؟ و این قاعده شامل همه جامعه، رسانه‌ها، تلویزیون و اقشار مختلف دیگر می‌شود.


روحانی با بیان اینکه مدرسه باید دانش‌آموز را به دیروز، امروز و فردای جامعه وصل کند، اضافه کرد: مدرسه اگر نتواند دانش‌آموزان را با تاریخ قرن‌های گذشته کشور آشنا کند یا نتواند آنان را به دنیای امروز متصل کرده و ارتباط دانش‌آموزان را با جهان آینده برقرار کند، نتوانسته بخوبی از عهده وظایف خود برآید. دانش‌آموزان درس می‌خوانند تا در آینده بار اداره جامعه را برعهده گیرند. تحولات زیادی باید در مجموعه آموزش و پرورش انجام شود، چرا که این بخش بار سنگینی نسبت به آینده جامعه برعهده دارد و معلمان مسئولیت بزرگی دارند.


دکتر روحانی تصریح کرد: بخش بزرگی از پیشرفت، مقاومت و ایستادگی جامعه در سایه اخلاق و رفتاری شکل می‌گیرد که در مدرسه ساخته می‌شود. لذا مدرسه و آموزش از هرلحاظ بسیار مهم و تأثیرگذار است. خیلی مهم است که آغاز مهر هرسال روز نشاط دانش‌آموزان باشد، یا اینکه در این روز غصه و غم، دانش‌آموزان را فرا بگیرد. این بسیار مهم است و همه معلمان، مسئولان آموزشی، وزارت آموزش و پرورش، دولت، پدران و مادران و دیگر بخش‌های جامعه باید تلاش کنند که دانش‌آموزان از فرا رسیدن مهر و بازگشایی مدارس با خوشحالی استقبال کنند. دانش‌آموزان باید همان گونه که از نوروز و آغاز سال نو خوشحال می‌شوند بیش از آن از آغاز سال تحصیلی و شروع کلاس و درس جدید و توانمند شدن برای ساختن بهتر ایران خوشحال شوند.


وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش باید در عمل نشان دهد که در جامعه بین زن و مرد تفاوت وجود ندارد، گفت: نهادینه کردن این موضوع در جامعه به صرف گفتن و تکرار آن انجام نخواهد شد. اینکه رئیس جمهوری و دیگر مسئولان، رسانه‌ها، کتاب‌ها و مدارس، صرفاً بر این موضوع تأکید کنند، این اتفاق محقق نخواهد شد، بلکه باید در خود مدارس و در مجموعه‌های آموزشی و سلسله مراتب آموزشی این موضوع به‌طور عملی آموزش داده شده و عملیاتی شود، تا در همه جا ارج نهادن به مقام والای زنان را شاهد باشیم. نکته مهم دیگر این است که باید احترام گذاشتن به یکدیگر را در مدارس آموزش دهیم و از همان محیط مدرسه این مهم را بیاموزیم. بر اساس گزارش مقایسه‌ای که اخیراً مطالعه کردم، نحوه گفت‌و‌گو و انتقاد کردن در فضای مجازی در کشورمان نسبت به دیگر کشورها اصلاً قابل قبول نیست.


روحانی ادامه داد: نگاهی به‌ وضعیت لحن و بیانجامعه در بخش‌های مختلف از جمله در ورزشگاه‌ها نشان می‌دهد که وضعیت خوبی از این لحاظ نداریم. همه اینها نشان می‌دهد که باید احترام گذاشتن به یکدیگر را بیاموزیم. باید یاد بگیریم همان‌طور که خوردن مال دیگران و دروغ گفتن به یکدیگر را گناه می‌شماریم، به همان نسبت اهانت به یکدیگر را نیز گناه بشماریم.


رئیس جمهوری مدرسه را جایگاه علم و مهارت آموزی و کسب آمادگی برای ورود به جامعه معرفی و تصریح کرد: باید در کنار نمراتی که در کارنامه هر سال دانش‌آموزان درج می‌شود، جایی نیز برای ارزیابی و ذکر مهارت یا مهارت های جدیدی که آنان در سال تحصیلی سپری شده آموختند در نظر گرفته شود.
دکتر روحانی با تأکید دوباره بر اهمیت مهارت آموزی در مدارس خاطرنشان کرد: به یاد دارم که در زمان تحصیل بنده در مدرسه، اگر معلمی غیبت داشت، دانش‌آموزان با استعدادی که در کلاس های بالاتر تحصیل می‌کردند، به جای او در کلاس تدریس می‌کردند. فکر نکنیم که دانش‌آموزان امروز چنین توانایی ندارند، باید چنین چیزی را در نظام آموزشی مدنظر قرار دهیم. دانش‌آموزان با استعدادی هستند که گاهی به اندازه یک معلم و پا به پای معلم می‌توانند کلاس درس را اداره کنند.رئیس جمهوری تأکید کرد: باید به دانش‌آموزان اعتماد کنیم و به آنان شخصیت انجام کارهای بزرگ و مهم را بدهیم. باید کاری کنیم که دانش‌آموز حس کند می‌تواند کارهای بزرگ را انجام دهد. دانش‌آموز باید در مدرسه انواع کارها را یاد بگیرد. باید نقاد باشد و ذهن او کارگاه عقل، تدبیر و خلاقیت و مهارت آموزی باشد، نه صرفاً پر کردن مخزن این ذهن از کتاب‌های درسی؛ دانش‌آموزان باید در مدارس فکر کردن و نقدکردن و نظر دادن را یاد بگیرند. باید کاری کنیم که دانش‌آموزان بتوانند کتاب‌هایشان را پس از مطالعه نقد کنند و برای هر نقدی که صحیح باشد جایزه در نظر بگیریم تا دانش‌آموزان کتاب‌های درسی‌شان را بخوانند و نقد و تصحیح کنند؛ این کار از عهده دانش‌آموزان بر می‌آید.


تعلیم و تربیت کشور نیازمند مشارکت همه آحاد جامعه است
وزیر آموزش و پرورش هم در این مراسم با بیان اینکه آموزش و پرورش گسترده‌ ترین دستگاه اجرایی کشور است که در دور افتاده‌ ترین نقاط به دانش‌آموزان خدمات تربیتی و آموزشی ارائه می‌کند، تصریح کرد: تعلیم و تربیت کشور نیازمند مشارکت و همکاری همه آحاد جامعه اعم از مردم و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی بویژه خانواده‌های دانش‌آموزان است. سید محمد بطحایی با بیان اینکه «امروز وزارت آموزش و پرورش از حمایت و پشتیبانی همه مسئولان نظام برخوردار است»، تصریح کرد: آموزش و پرورش گسترده‌ترین دستگاه اجرایی کشور است که در دور افتاده‌ ترین نقاط به دانش‌آموزان خدمات تربیتی و آموزشی ارائه می‌کند و امروز این دستگاه از حمایت و پشتیبانی همه مسئولان نظام برخوردار است؛ رهبر معظم انقلاب آموزش و پرورش را کانون خلق دنیای آینده می‌دانند و سرمایه‌گذاری در آن را بر خلاف برخی، هزینه ندانسته‌اند. رئیس‌جمهوری نیز آموزش و پرورش و مدارس را اساس پیشرفت و رشد جامعه ذکر کرده‌اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha