رشد قابل توجه جمعیت سالمندی طی 30 سال آینده ،معاون اول رئیس جمهوری صبح دیروز در کنفرانس منطقه آسیا ـ اقیانوسیه نقش خانواده، اجتماع و دولت در جوامع رو به سالمندی، اظهار داشت: این گردهمایی فرصتی برای تأمل و بازاندیشی درباره موضوع سالمندی و سالمندان است که امیدوارم آغاز یک اقدام بزرگ و جدید برای توجه به سالمندان بوده و دستاوردهای خوبی را به همراه داشته باشد.

80 درصد هزینه های بازنشستگی را دولت می پردازد

سلامت نیوز:رشد قابل توجه جمعیت سالمندی طی 30 سال آینده ،معاون اول رئیس جمهوری صبح دیروز  در کنفرانس منطقه آسیا ـ اقیانوسیه نقش خانواده، اجتماع و دولت در جوامع رو به سالمندی،  اظهار داشت: این گردهمایی فرصتی برای تأمل و بازاندیشی درباره موضوع سالمندی و سالمندان است که امیدوارم آغاز یک اقدام بزرگ و جدید برای توجه به سالمندان بوده و دستاوردهای خوبی را به همراه داشته باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ،اسحاق جهانگیری با اشاره به روند رو به رشد جمعیت سالمندی در کشور گفت: براساس آمار و گزارش‌ها، جمعیت سالمند کشور در ۳۰ سال آینده رشد قابل توجهی خواهد داشت و باید از هم‌اکنون برای تأمین نیاز‌ها و برنامه‌های سالمندان برنامه‌ریزی کنیم.


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر اینکه موضوع جمعیت و آینده نگری برای برنامه‌های آتی کشور بسیار مهم و تعیین‌کننده است، اظهار داشت: ایران در دوره‌ای رشد جمعیت بالای 4 درصد را تجربه کرده است و تأمین نیاز آن رشد بالای جمعیتی، برنامه‌ریزی دقیق و منسجم را می‌طلبد. وی ادامه داد: رشد جمعیت در مقاطعی باعث شد که مدارس کشور سه شیفت و چهار شیفت باشند و وقتی که این جمعیت به سن دانشگاه رسید، کنکورهای بزرگی برای رقابت جهت ورود به دانشگاه‌ها در کشور برگزار شد که البته یکی از برکات این جمعیت زیاد، در اقصی نقاط کشور دانشگاه و مراکز دانشگاهی احداث شد.


جهانگیری خاطرنشان کرد: جمعیت سالمند کشور براساس سرشماری سال 95، حدود 7 میلیون و 400 هزار نفر است که براساس پیش‌بینی‌ها تا سال 2050 جمعیت سالمند کشور سه برابر و حدود 30 میلیون نفر می‌شود. ایران تاکنون با چنین جمعیت سالمندی مواجه نبوده و لازم است با استفاده از تجربیات کشورهایی که در این زمینه موفق بوده‌اند، برنامه‌های دقیقی در جهت تأمین نیازهای سالمندان انجام دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی جهت ارتقای منزلت و کرامت سالمندان گفت: این برنامه باید با سلامت اجتماعی و توسعه کشور مرتبط باشد و با توجه به جایگاهی که سالمندان در کشور دارند و اندوخته بزرگی که این بخش جامعه با خود دارد، هر برنامه‌ای که تدوین کنیم حتماً به برنامه‌های توسعه‌ای کشور کمک خواهد کرد.


وی با اشاره به اینکه قدرت نظام سیاسی و مدنی در استفاده از ظرفیت و توان سالمندان است، خاطرنشان کرد: دولت باید با کمک نهادهای مدنی بتواند از ظرفیتی که در جمعیت سالمندی کشور وجود دارد استفاده مطلوب کند.
معاون اول رئیس جمهوری با بیان اینکه نهادهای مدنی به‌عنوان حلقه‌های ارتباطی بین سالمندان و دستگاه‌های دولتی نقش تعیین‌کننده‌ای در برنامه‌ریزی برای ایجاد رفاه و امنیت سالمندان ایفا می‌کنند، از ایجاد بنیاد فرزانگان قدردانی کرد و افزود: این بنیاد می‌تواند با استفاده از ظرفیتی که در سالمندان وجود دارد و از طریق ارتباطی که با دولت برقرار می‌کند، نقش مؤثری در این زمینه داشته باشد.


وی ادامه داد: سیاست‌ها و برنامه‌های عملی در جهت توانمند‌سازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی و اجتماعی آنها و ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز برای امنیت سالمندان و ارتقای سطح امید به آینده در میان این بخش از جامعه است.
جهانگیری گفت: ما باید از برنامه هفتم توسعه با تأکید بیشتری در برنامه‌ریزی‌های خود سرفصل مشخصی در ارتباط با نیازها و برنامه‌های سالمندان داشته باشیم زیرا جامعه‌ای که جمعیت سالمندان سهم عمده‌ای در هرم جمعیتی آن داشته باشد باید تأثیراتش در رشد اقتصادی کشور، بودجه دولت، هزینه‌های صندوق‌های بازنشستگی و سن بازنشستگی مورد بررسی قرار گیرد و نقش سالمندان در تمام ابعاد سیاسی، ‌اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جامعه به طور دقیق دیده شود.


معاون اول رئیس جمهوری با یادآوری اینکه صندوق‌های بازنشستگی در کشور در مقطع فعلی به‌عنوان یکی از ابر چالش‌ها پیش روی کشور قرار گرفته‌اند و به بودجه دولت متکی هستند، افزود: در حال حاضر بیش از 80 درصد منابع مورد نیاز صندوق بازنشستگی کشوری و حدود 100 درصد هزینه‌های صندوق بازنشستگی نیروهای مسلح توسط دولت تأمین می‌شود و این در حالی است که در سال‌های آینده با انباشت نیروی انسانی که به سن بازنشستگی می‌رسند، هزینه‌های آنها باید از طریق این صندوق‌ها تأمین شود.
وی تصریح کرد: خوشبختانه از اوایل دهه هشتاد شمسی با قانون و آیین نامه‌ها و نهایتاً سندی که دردولت تدبیر و امید تدوین شد تا حدودی به این موضوع پرداخته شده است و علاوه بر آن در برنامه‌های توسعه‌ای و نیز سیاست‌های کلی جمعیت و سیاست‌های خانواده که از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و بندهایی به مسائل سالمندان و نیازهای آنان اشاره داشته است.


جهانگیری با بیان اینکه در فرهنگ ایرانی، سالمندی مترادف با فرزانگی است، تصریح کرد: همان‌طور که تاکنون نهادهای مختلف و مرتبط با نیازهای جامعه در کشور ایجاد شده‌اند، انسان‌های شریفی در کشور به صحنه آمده‌اند و با ایجاد نهادهای مدنی فعال در زمینه موضوعات اصلی جامعه نظیر ساخت مدرسه، بهداشت و درمان و ازدواج، سعی کرده‌اند بخش وسیعی از بار دولت را بر دوش بگیرند.


معاون اول رئیس جمهوری از رسانه‌ها، صدا و سیما، شخصیت‌های مؤثر و نخبگان جامعه خواست وضعیت آینده جمعیتی کشور را برای مردم تبیین کنند تا خیرین تمرکز بیشتری در این حوزه داشته باشند تا در سال‌های آینده دغدغه کمتری برای تأمین نیازهای سالمندان داشته باشیم.
سالمندان باید به‌صورت فعال زندگی کنند
در این مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با اشاره به اینکه جمعیت سالمندی کشور در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت، گفت: بسیار مهم است که اثرات ناشی از سالمند شدن جامعه را در دستور کار قرار داده و برای آن برنامه‌ریزی کنیم.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: امید ما این است که همه سالمندان کشور با هر سطحی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سلامتی این امکان را داشته باشند که به‌صورت فعال زندگی کنند و کارهای خود را انجام دهند.


وزیر بهداشت اظهار داشت: جمعیت سالمندی در ایران نیز از ۹.۳ درصد به سه برابر افزایش می‌یابد. با توجه به اینکه در سال ۱۳۹۵ امید به زندگی افراد ۶۰ تا ۶۵ سال حدود ۲۱ سال برآورد شده است، امید به زندگی افراد در بدو تولد ۷۵ سال است. این بدان معنا است کسانی که در این دوران متولد می‌شوند حداقل بین ۸۰ تا ۸۵ سال عمر خواهند کرد. وی در ادامه با بیان اینکه متولدین ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۷ باید بین ۹۰ تا ۹۵ سال عمر کنند، اظهار کرد: این آمار نشان می‌دهد با افزایش سه‌برابری تعداد سالمندان و افراد ۶۵ سال به بالا هزینه درمان آنان تا سه برابر افراد زیر ۶۵ سال افزایش پیدا می‌کند. قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه همزمان با آغاز سالمندی چرخه معیوب سلامتی آغاز می‌شود، تصریح کرد: نیاز به مراجعه پزشک در این گروه سنی بیشتر است و مطالعه‌ای در سال ۱۳۹۳ نشان می‌دهد مراجعه سالمندان به مراکز درمانی تا دو برابر بیشتر از افراد عادی است. این نسبت تا ۱۶ درصد نسبت به هفت درصد افراد عادی برآورد شده است.


7.8 درصد شاخص رشد جمعیت سالمندی
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این کنفرانس با بیان اینکه افزایش جمعیت سالمندی پدیده‌ای جهانی است و مختص کشور ایران نیست، گفت: در سال 1980 جمعیت سالمندان جهان 382 میلیون نفر بود که این عدد در سال 2017 به 962 میلیون نفر افزایش یافت.
وی افزود: در ایران شاخص رشد جمعیت 1.2 درصد و شاخص رشد جمعیت سالمندی 7.8 درصد است که این یعنی در برنامه‌های خود باید حمایت‌های اقتصادی و اجتماعی از سالمندان را دو چندان کنیم.


بر اساس آخرین سرشماری در سال ۹۵، جمعیت سالمندان در کشور ٩.٣ درصد بوده است. همچنین در حالی که رشد جمعیت کشور تنها ١.٢ درصد بوده، رشد جمعیت سالمندی به ٣.٨ درصد رسیده است. انوشیروان محسنی بندپی با تأکید بر اینکه باید برای سالمندان خدمات اجتماعی اقتصادی را به دو تا سه برابر افزایش دهیم اظهار کرد: در طول این چند سال برنامه‌ریزی‌های مشخصی برای سالمندان شکل گرفته است، از جمله این اقدامات استقرار دبیرخانه شورای ملی سالمندان و تشکیل کارگروه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ذیل وزارت بهداشت و شورای عالی رفاه و تأمین اجتماعی ذیل وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی بوده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha