عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: مشکلات معیشتی به‌عنوان بخشی از عوامل بروز اختلالات روانی است و کوچک شدن سفره مردم این اختلالات را در جامعه گسترش داده است.

کوچک‌ شدن سفره‌ها اختلالات روانی را در جامعه گسترش داده

سلامت نیوز:عضو هیأت علمی دانشگاه گفت: مشکلات معیشتی به‌عنوان بخشی از عوامل بروز اختلالات روانی است و کوچک شدن سفره مردم این اختلالات را در جامعه گسترش داده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، احمد برجعلی در خصوص اختلالات روانی در جامعه اظهار کرد: با فرض پذیرش شیوع اختلالات روانی به‌عنوان دامنه نشانه‌های پاتالوژیک در جامعه، شیوع و دامنه‌دار شدن بخشی از این نشانه‌ها تحت تأثیر مسائل دیگر است.

وی تصریح کرد: به‌عنوان مثال بدبینی، یکی از عوامل ایجاد افسردگی و ایجاد اختلال روانی است و زمانی‌که ما خوبی‌های جامعه را اصلاً نمی‌بینیم، باعث می‌شود جمعیت غیربالینی ما نیز به افسردگی دچار شوند.

این روانشناس با بیان این‌که مشکلات معیشتی، خود به‌عنوان بخشی دیگری از عوامل بروز اختلالات روانی است، افزود: به دلیل فقر موجود در جامعه، سفره مردم روز‌به‌روز کوچک می‌شود و ممکن است این بار منفی از سوی معلم و یا خانواده به نوجوانان منتقل و بدبینی را در جامعه اپیدمی می‌کند.

برجعلی در ادامه راه‌حل غلبه بر بدبینی را چنین عنوان کرد: وقتی دو خبر منفی در خانه می‌دهیم، دو خبر مثبت هم بدهیم، تا میانگین خلق خانواده ما پایین نیاید، چون وقتی بدبینی آمد، به‌‌جای رشد نوع‌دوستی، ارتباطات و فضیلت، خشم، پرخاشگری و رذیلت رشد می‌کند.

وی با بیان اینکه توجه به پیشگیری از بد‌بینی در خانواده‌های ما فرهنگ‌سازی نشده و زمان گفتگوی خانواده‌ها به شدت پایین آمده، گفت: اگر وضعیت ایده‌آل را ۲۰ دقیقه در نظر بگیرید، این میزان تا ۱۰ دقیقه هم تنزل پیدا کرده و نکته قابل توجه اینکه، برمبنای پژوهش‌های صورت‌گرفته، این مدت زمان گفتگوی کوتاه بین خانواده هم بیشتر درگیری و بحث‌های حاشیه‌ای است.

این روانشناس یکی دیگر از اشکا‌ل‌های موجود در جامعه را روش تحکمی در گفتگوهای روزمره عنوان کرد و گفت: بروز برخی نابهنجاری‌ها در جامعه به همین دلیل است، چون اقناع افراد نیازمند صرف وقت است و وقتی ما فرصت چندانی را برای افراد در گفتگو نمی‌گذاریم، نوع صحبت ما شکل تحکم پیدا کرده و می‌تواند مانند اخباری همچون ضرب‌وشتم پزشکان بروز پیدا کند.

برجعلی با بیان اینکه اصلاح روش‌های رفتاری از خانواده، همچون یک انرژی مثبت در جامعه منتشر می‌شود، تصریح کرد: وقتی ما ریلمان را در ارتباط عاطفی تغییر دهیم و برای فرزندانمان وقت بیشتری بگذاریم تا متقاعد شوند، بسیاری از مشکلات جامعه حل می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha