پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷
کد خبر: 257189

گرانی روز افزون و عجیب و قریب برنج‌های داخلی در سال‌های اخیر گروه‌های زیادی از مردم را به سمت مصرف برنج های خارجی كشانده است.

نگران برنج های خارجی نباشید!

سلامت نیوز:گرانی روز افزون و عجیب و قریب برنج‌های داخلی در سال‌های اخیر گروه‌های زیادی از مردم را به سمت مصرف برنج های خارجی كشانده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ،برنج هایی كه روزگاری و در ایام جنگ تحمیلی نیز میان مردم توزیع می‌شد اما كیفیت به نسبت مناسب آن، خاطره‌ای نه چندان بد برای مصرف‌كنندگان باقی گذاشته بود. اما در سال‌های اخیر ورود برنج های هندی و پاكستانی به بازار ایران سبب شد تا بازار تازه‌ای در میان مصرف‌كنندگان داخلی رونق بگیرد اما هر از گاهی انتشار اخباری از آلودگی این برنج‌ها نگرانی‌هایی را میان شهروندان ایجاد می كند.در همین باره مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو این اواخر به دنبال شایعاتی درباره كیفیت نامطلوب برنج‌های هندی و پاكستانی توضیحاتی را درباره وضعیت سلامت برنج‌های وارداتی داده است.دکتر وحید مفید درباره وضعیت سلامت برنج‌های وارداتی، گفت: باید توجه کرد که برنج‌های وارداتی که به صورت رسمی و با مجوز وارد کشور می‌شوند، پروانه بهداشتی ورود سازمان غذا و دارو را داشته باشند. البته قرار است یک شناسه و کد رهگیری هم روی بسته‌بندی آن‌ها درج شود تا اصالت‌شان برای مصرف‌کننده احراز شود. البته هنوز همه واردکنندگان این اقدام را انجام نداده‌اند و درخواست کردند تا زمان اجرای تعریف کد را تمدید کنیم.

به هر حال پیگیر ایجاد کد و شناسه رهگیری روی بسته‌بندی برنج‌های وارداتی هستیم تا مردم بتوانند از طریق شناسه درج شده روی بسته‌بندی برنج،اصالت آن را به صورت آنلاین دنبال کنند.وی با بیان اینکه تمام پارامترهای کیفی برنج‌هایی که از کانال وزارت بهداشت وارد می‌شوند و وزارت بهداشت به آن‌ها مجوز می‌دهد، ‌ بررسی و کنترل می‌شود، افزود: بر این اساس اگر استانداردهای کیفی‌شان مطابق با استانداردهای وزارت بهداشت باشد، به آن‌ها مجوز می‌دهیم و مشکلی از نظر کیفیت ندارند. این درحالی است که بسیاری از برنج‌هایی که از کانال‌های غیررسمی و به صورت قاچاق وارد کشور می‌شوند، ‌ ممکن است مشکل داشته باشند و نباید از آن‌ها استفاده کرد. البته باید توجه کرد که واردکنندگان برنج‌های قاچاق، وقتی نمی‌توانند از وزارت بهداشت مجوز واردات رسمی دریافت کنند، محصول‌شان را به صورت قاچاق وارد می‌کنند که این محصول دارای مشکل است.

مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به کشورهای صادرکننده برنج به ایران، گفت: کشورهایی که تا به حال به صورت رسمی برنج از آن‌ها به کشور وارد شده، شامل هند، پاکستان، تایلند و بخشی هم از کشور اروگوئه بوده است. البته گاهی از سایر کشورها هم درخواست واردات برنج وجود داشته، اما بنابه دلایلی که گفته شد به آن‌ها مجوز نداده‌ایم؛ بنابراین برنج‌هایی که در حال حاضر در بازار موجود بوده و دارای پروانه بهداشتی ورود هستند، آزمایش شدند و از نظر بهداشت و سلامت مشکلی ندارند و مطابق استانداردهای وزارت بهداشت هستند.

مفید با بیان اینکه روی کیسه‌های برنج‌های وارداتی مجاز، پروانه بهداشتی ورود قرار دارد، افزود: برچسب اصالت آن‌ها نیز بارکدی است که ما اصرار داشتیم همه آن‌ها بارکد را روی کیسه نصب کنند تا از این طریق بتوان اصالت‌شان را استعلام کرد. در این زمینه درخواست تمدید وقت کردند زیرا امکانات آن را در مبدا نداشتند و قرار است این امکانات را ایجاد کنند.

البته همه برنج‌های وارداتی پروانه بهداشتی ورود را دارند و از طریق این پروانه می‌توان به اصالت‌شان پی برد. سازمان غذا و دارو هم اگر موارد غیرمجازی را در سطح عرضه ببیند،اطلاع‌رسانی می‌کند؛ بنابراین مردم باید در هنگام خرید برنج وارداتی به شماره پروانه بهداشتی آن دقت کنند که نشانه سلامت برنج است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha