دوشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۸
کد خبر: 25944
سلامت نیوز :کلسترول بالا به افزایش میزان کلسترول در خون گفته می‌شود كه اگر مقدار آن در خون بیش از حد شود، می‌تواند در سرخرگ‌ها باعث ایجاد گرفتگی شود و به بروز بیماری‌هایی چون بیماری عروق کرونری و بیماری قلبی منجر شود.

به گزارش  ایسنا، مهمترین عوامل مستعد كننده افزایش كلسترول خون شامل سابقه خانوادگی، رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده و کلسترول زیاد، رژیم غذایی حاوی مقادیر کم فیبر خوراكی، ابتلا به بیماری کبدی، کم کاری تیروئید، دیابت کنترل نشده، پرکاری غده هیپوفیز،‌ نارسایی کلیوی، بی‌اشتهایی عصبی، چاقی، سیگار، بی‌تحركی، مصرف الکل، استرس، بارداری، لوپوس و تومور بافت لنفاوی بدن هستند.

سایت مركز تخصصی مایوكلینیك در مقاله‌ای دراین‌ باره آورده است: کلسترول ماده‌ای شبیه به چربی است که به صورت طبیعی در دیواره سلول‌ها وجود دارد. بدن با استفاده از کلسترول، برخی از هورمون‌ها، ویتامین د و نیز اسیدهای صفراوی را می‌سازد که به هضم غذا کمک می‌کنند.

در این مقاله همچنین آمده است كه بالا بودن کلسترول خون به دو صورت دیده می‌شود. یک نوع از آن یک اختلال ژنتیکی است که تقریبا یک نفر از هر پانصد نفر را گرفتار می‌کند و در سنین کودکی هم دیده می‌شود. نوع دوم شایعترین نوع این بیماری است و معمولا بیماران با سابقه خانوادگی کلسترول بالا مخصوصا بعد از خوردن غذاهای حاوی چربی‌های اشباع شده و کلسترول زیاد به این بیماری مبتلا می‌شوند.

اگرچه برخی از عوامل مستعد کننده را نمی‌توان تغییر داد اما مهمترین عوامل خطرزا را می‌توان کنترل کرد. این عوامل خطرزای مهم شامل چاقی، رژیم غذایی حاوی چربی اشباع شده زیاد و اسیدهای چرب ترانس، رژیم غذایی حاوی فیبر كم، كم‌ تحركی، استرس، سیگار، زندگی در کشورهای توسعه یافته و صنعتی، کم کاری تیروئید و دیابت هستند. در اكثر موارد عامل اصلی بالا رفتن کلسترول، مصرف غذاهای پرچرب در یك الگوی زندگی کم تحرک است.

به گفته متخصصان علوم پزشكی مركز مایوكلینیك در آمریكا، اگر کلسترول بالا درمان نشود عوارض جدی می‌تواند داشته باشد. یكی از این عوارض ابتلا به بیماری قلبی است که یکی از علل شایع مرگ و میر است. کلسترول بالا خطر حمله قلبی را بیش از دو برابر افزایش می دهد. پیامدهای دیگر افزایش كلسترول شامل سکته مغزی، مقاومت به انسولین و در نتیجه بروز دیابت هستند.

رسیدن به وزن مناسب، تغذیه مناسب و ورزش اثر بسیار زیادی در كاهش میزان کلسترول خون و پیامدهای نامطلوب آن دارد. همچنین عوارض کلسترول بالا با درمان به موقع و پایین آوردن میزان کلسترول کاهش می‌یابند. یک درصد کاهش میزان کلسترول خون، خطر بروز بیماری عروق کرونری را تا دو درصد کاهش می‌دهد.

پزشكان توصیه می‌كنند از آنجا که علائم کلسترول بالا دیر بروز می‌کند لذا اندازه‌گیری کلسترول از طریق آزمایش خون در امر پیشگیری و كنترل بیماری بسیار حائز اهمیت است. مهمترین بخش درمان برای این بیماران تغییر در شیوه زندگی و انتخاب یك رژیم غذایی سالم و مفید است. دارو نیز طبق تشخیص پزشك و متناسب با شرایط جسمی بیمار و با در نظر گرفتن سایر شرایط تجویز می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha