رئیس پژوهشگاه و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: در حال حاضر امکان تشخیص بیش از 400 بیماری ژنتیکی، از طریق روش‌ های ژنتیکی قبل از لانه گزینی وجود دارد.

تشخیص بیش از400 بیماری ژنتیکی قبل از لانه گزینی

سلامت نیوز:  رئیس پژوهشگاه و مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا گفت: در حال حاضر امکان تشخیص بیش از 400 بیماری ژنتیکی، از طریق روش‌ های ژنتیکی قبل از لانه گزینی وجود دارد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از  ایرنا ، دکتر محمدرضا صادقی، اظهار داشت: اگر به هر دلیلی به بیماریی برسیم که یک بیماری غالب ژنتیکی است یا امکان تشخیص آن وجود ندارد، در این صورت با برگزاری جلسات تیمی، زوج را به دریافت خدمات اهدا ارجاع می ‌دهیم.


به گزارش پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی- ابن سینا،این جنین شناس با بیان اینکه، با وجود پیشرفت های صورت گرفته و تکنولوژی های به روز، امکان نگهداری جنین به مدت 5 الی 6 روز در محیط خارج از رحم مادر وجود دارد، بیان داشت: یکی از مزیت‌ های این امکان نسبت به گذشته، بررسی جنین ها در روز پنجم به جای روز سوم است.


وی افزود: تعدادی از جنین ها به صورت خود به ‌خود تا روز پنجم زنده نمی‌ مانند و در این صورت می ‌توان بررسی ها را بر روی جنین های باقیمانده انجام داد. همچنین در هزینه‌ ها نیز صرفه جویی شده و از تحمیل هزینه‌ های بیشتر به زوجین، بدون دریافت نتیجه مطلوب جلوگیری می ‌شود.
صادقی با تاکید بر اینکه به طور حتم قدرت باروری وابسته به سن است، تاکید کرد: ما برای تشخیص ژنتیکی نیاز به تعداد بیشتری جنین داریم و چون ذخیره تخمدانی در زنان، با افزایش سن کاهش پیدا می کند، بنابراین تعداد جنین مورد نیاز برای ارزیابی را در اختیار نخواهیم داشت.


وی ادامه داد: با افزایش سن، تعداد جنین قابل بررسی جهت بیوپسی و گرفتن سلول برای واحد ژنتیک کاهش می ‌یابد و در نتیجه شانس موفقیت باروری پایین می آید. بنابراین زوجی که درحال حاضر تصمیمی برای بچه دار شدن ندارند، می توانند برای فریز جنین اقدام کرده تا در آینده بتوانند از آن استفاده کنند.


رییس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن سینا، ضمن تشریح اینکه مبتلایان به بیماری‌های صعب العلاج چگونه می‌توانند از درمان‌ های جایگزین و اهدا استفاده کنند، گفت در بسیاری مواقع مبتلایان به بیماری های صعب العلاج از سوی مراکز درمان ناباروری به این سمت سوق داده می شوند که بیماری ژنتیکی دارند و قابلیت انتقال به جنین وجود دارد و از سویی چون قابلیت تشخیص علت بیماری در آن مرکز وجود ندارد، به زوجین گفته می‌شود تا از روش اهدا استفاده کنند. متاسفانه از آنجا که هزینه های بخش ژنتیک بالا است، بسیاری از زوجین مایل به استفاده از روش‌های اهدا هستند.


دکتر مریم رفعتی عضو هیأت علمی پژوهشگاه و عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری و سقط مکر ابن سینا نیز با ابراز تاسف از اینکه در کشور ما، علیرغم وجود تکنیک های جدید ژنتیکی مانند NGS همچنان از تکنیک قدیمی فیش و رویکرد منسوخ شده استفاده می شود، خاطرنشان کرد : استفاده از این تکنیک ها علاوه بر زمان بر بودن، ایجاد سرگردانی و نگرانی برای خانواده‌ها، هزینه‌های اضافی را نیز تحمیل کرده، در صورتی که واقعا کمکی هم به درمان ناباروری نمی کند.
این متخصص ژنتیک پزشکی، افزود: با توجه به اینکه در چه خانواده ای، چه تکنیکی را استفاده می کنیم، میزان موفقیت نیز متفاوت است و علیرغم پیشرفت ها بسیار، شانس موفقیت در بارداری با استفاده از تکنیک های کمک باروری و روش های ژنتیکی هنوز به 100 درصد نرسیده است و تنها احتمال موفقیت بارداری، افزایش یافته است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha