معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از کاهش هشت درصدی قاچاق کالاهای سلامت محور در کشور خبر داد و گفت: نگاه فراقوه ای باید در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار سلامت وجود داشته باشد.

سلامت نیوز: معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، از کاهش هشت درصدی قاچاق کالاهای سلامت محور در کشور خبر داد و گفت: نگاه فراقوه ای باید در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار سلامت وجود داشته باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، عبدالله هندیانی در سومین همایش مقابله با فساد در حوزه قاچاق و تقلب کالاهای سلامت با اشاره به روز جهانی مبارزه با فساد (18 آذر مصادف با ٩ دسامبر) با اعلام این خبر اظهار داشت: در حوزه قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور سالانه بیش از سه میلیارد دلار کالا داریم که سهم 25 درصدی از مجموع اقتصاد پنهان کالا و ارز است.
وی ادامه داد: باید ریشه ها، علل و حساسیت قاچاق در کالاهای سلامت محور را در حوزه های نبود اشتغال پایدار، صرفه اقتصادی قاچاق، کمبود کالا، سیاستگذاری غلط، نظارت ناکافی، تعارض منافع، ریشه های اقتصادی و عوامل ساختاری و نظارتی جستجو کرد.
معاون پیشگیری و کاهش تقاضای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور توضیح داد: اگر بخواهیم در حوزه پیشگیری از قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور فعالیت داشته باشیم، باید عوامل ساختاری و نظارتی خود را متناسب سازی کنیم.
هندیانی اضافه کرد: در پیشگیری از قاچاق و تقلب در حوزه فرهنگی، مسائل فرهنگی مانند نبود الگوی صحیح مصرف و عدم آگاهی و در حوزه جغرافیایی نیز گستردگی مرزها، شرایط همسایگان به ویژه شرایط اقتصادی و امنیتی ناپایدار دخیل هستند که موارد یادشده باعث قاچاق می شوند.
وی تصریح کرد: کالاهای سلامت محور از دو جنبه اقتصادی و سلامت جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند از این رو نگاه فراقوه ای باید در مبارزه با کالاهای قاچاق و تقلبی در بازار سلامت وجود داشته باشد.
هندیانی با اشاره به قانون سال 92 مبارزه با قاچاق کالا و ارز که مورد اصلاح قرار گرفته است، افزود: در حال حاضر 20 ماده اصلاحیه این قانون تصویب شده تا بتوان خلاءهایی که از سال 92 در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وجود داشته است، رفع کنیم.
معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به گستردگی وسیع کالاهای مصرفی در حوزه سلامت اظهار داشت: لازم است کالاهای سلامت محور به صورت ویژه توسط همه بخش های کشور مورد ارزیابی قرار بگیرند چرا که ما در این حوزه نیازمند نگاه جامع نگر و ملی به موضوعات مرتبط با حوزه سلامت هستیم.
هندیانی با بیان اینکه بخش مهمی از وضعیت جامعه متوجه کالاهای سلامت محور است، افزود: در جنگ مدرن مالی هستیم و استکبار با تمام توان و قوا تحریم های ظالمانه ای را بر کشور ما تحمیل کرده است.
وی با اعلام اینکه ارائه آمار کالاهای قاچاق و تقلبی وظیفه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، گفت: از ظرفیت های قانونی خوبی از جمله فرامین مقام معظم رهبری و بندهای ۷ و ۲۳ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در این زمینه برخوردار هستیم.
هندیانی گفت: ۶۰ درصد فرآورده های بهداشتی و آرایشی که ۱.۶ میلیارد دلار می شود و همچنین ۱۸ درصد محصولات غذایی، ۶ درصد ملزومات و تجهیزات پزشکی و ۲ درصد دارو شامل این ۳ میلیارد دلار کالای قاچاق و تقلبی در حوزه سلامت می شود.
معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: ستاد مرکزی مبارزه با مواد مخدر یک مرکز سیاستگذاری، هماهنگی و برنامه ریزی است که اقدامات آن را ۲۴ دستگاه اصلی عضو آن انجام می دهند و اولویت های اصلی آن پیشگیری، مقابله با قاچاق و کاهش آسیب به نیروهای عملیاتی حاضر در پیشگیری از قاچاق و تقلب در کالاهای سلامت محور است؛ از این رو لازم است سازمان غذا و دارو نیز زنجیره ای از فرآیندهای تسهیل شده در زمینه ورود کالاهای سلامت محور را فراهم کند.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha