رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از کشف ۱۱۱ تن مواد غذایی غیربهداشتی در سال جاری خبر داد.

کشف ۱۱۱ تن مواد غذایی غیر بهداشتی/آلوچه و لواشک در صدر

سلامت نیوز:رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از کشف ۱۱۱ تن مواد غذایی غیربهداشتی در سال جاری خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، مجید تاجیک، با اشاره به اهمیت نقش کارشناسان سلامت محیط در حفظ و ارتقا سطح سلامت مردم، گفت: ازآنجا که حفظ سلامت افراد از وظایف ذاتی این گروه است، بازرسان سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه، طی بازدیدهای روزانه در سطح عرضه، ضمن شناسایی مواد غذایی فاسد، تاریخ‌  مصرف گذشته و فاقد مجوزهای لازم از وزارت بهداشت اقدام به توقیف و معدوم‌سازی این کالاها کردند.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا پایان دی‌ماه، ۱۵۶ هزار بازرسی توسط کارشناسان بهداشت محیط از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی صورت پذیرفت که درنتیجه این بازرسی‌ها بیش از ۱۱۱ تن مواد غذایی اعم از مواد غذایی فاسد، تاریخ‌مصرف گذشته و فاقد مجوزهای لازم از وزارت بهداشت و قاچاق کشف شد به‌طوری‌که این رقم به تفکیک در سه‌ ماهه اول امسال، ۳۹ تن، سه‌ماهه دوم ۲۸ تن، سه‌ماهه سوم ۲۶ تن و در نخستین ماه سه‌ماهه چهارم (دی ماه) ۱۸ تن بوده است.

تاجیک با بیان این مطلب که قاچاق فرآورده‌های غذایی یکی از مهم‌ترین انواع قاچاق است و دستگاه‌های نظارتی و اجرایی می‌بایست در مبارزه با آن از هیچ تلاشی دریغ نکنند، اظهار داشت: قاچاق فرآورده‌های غذایی نه‌تنها سلامت جسمانی مردم را به‌طور مستقیم در معرض خطر قرار می‌دهد، بلکه تأثیر فراوانی بر تغییر سبک و شیوه زندگی مردم ایجاد می‌کند به‌طوری‌که خسارت در این حوزه را به‌سختی می‌توان جبران کرد.

وی افزود: در همین راستا کارشناسان سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همواره در بازرسی‌ها از اماکن و مراکز تحت پوشش، در جهت کشف و معدوم‌سازی این نوع مواد غذایی اقدام می‌کنند بطوریکه در سه‌ماهه سوم سال جاری موفق به کشف و معدوم‌سازی ۱۹ تن مواد غذایی فاقد مجوز لازم از وزارت بهداشت و قاچاق، بیش از سه تن مواد غذایی فاسد و بالغ‌ بر چهار تن مواد غذایی تاریخ‌مصرف گذشته  شده‌ایم.

تاجیک در خصوص بیشترین اقلام جمع‌آوری‌شده، گفت: بیشترین اقلام شامل مواردی از قبیل رنگ و اسانس، آلوچه و لواشک، آب‌میوه‌های غیربهداشتی، آب‌لیموهای دست‌ساز، ترشی فله، ساندویچ‌های فاقد مجوز، اسنک های حجیم شده و...، است.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد عملکرد این گروه در دی‌ماه سال جاری اظهار داشت: در دی‌ماه این رقم به ۱۸ تن رسید که در یک نمونه از این کشفیات دو انبار حاوی محصولات غیربهداشتی در محدوده خیابان مولوی تهران توسط کارشناسان سلامت محیط مرکز بهداشت شرق تهران با هماهنگی سرپرست دادسرای ناحیه ۱۹، همراهی مأموران پایگاه هفتم آگاهی و کارشناسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کشف شد.

تاجیک افزود: از یکی از این انبارها مقدار چهار تن انواع مواد غذایی مانند شیرین گندمک، برنجک و انواع ذرت بوداده به علت نداشتن شرایط مناسب نگهداری و نداشتن مشخصات بهداشتی توقیف شد و از انبار دیگر مقدار ۸ تن اسانس و رنگ تاریخ‌ مصرف گذشته کشف و با توجه به حجم اجناس و تنوع آن در محل توقیف و مکان مذکور پلمب و پرونده متخلفین جهت بررسی و اقدامات بعدی به دادسرای ناحیه ۱۹ تهران ارجاع شد.

وی در پایان با تاکید بر اهمیت کشف رنگ و اسانس تقلبی و تاریخ‌ مصرف گذشته، اظهار داشت: از آنجا که رنگ و اسانس کاربرد فراوانی در تهیه انواع مواد غذایی در مراکزی مانند قنادی‌ها، رستوران‌ها، مراکز طبخ و...، دارند، اقدام به‌موقع کارشناسان سلامت محیط دانشگاه در قالب گشت‌های نامحسوس و کشف این حجم از رنگ و اسانس غیرمجاز و جلوگیری از توزیع آن در بازار تهران، نقش بسزایی در حفظ سلامت عموم مردم داشته است.


برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha