سلامت نیوز : یک آسیب شناس گفتار و زبان با اشاره به اینکه لکنت اختلالی چند بعدیست که فرد از طریق تکرار، کشش و وقفه های نسبتا طولانی در طول صحبت کردن از خود نشان می دهد، گفت: والدین کودکان مستعد به لکنت به خصوص مادران آنها، در شکل گیری و یا از بین بردن علائم این اختلال نقش کلیدی دارند.

محمد رحیم شاه بداغی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این که علل به وجود آورنده لکنت هنوز به طور دقیق شناخته شده نیست، اظهار داشت: عوامل زمینه ساز لکنت در بعضی از کودکان با ایجاد یک سری شرایط در محدوده سنی 3 سالگی شروع به شکل گیری می کند.

وی بیان کرد: انواع لکنت به شکل تکرار حروف، کشش صداها، به میان اندازی (تکیه کلام های نابه جا)، کلمات شکسته شده و مکث‌های طولانی همراه یا بدون تقلا و کشش‌های خاموش (تلاش برای گفتن یک صدا در حالی که هیچ صدایی از حنجره خارج نشود) بروز می کند.

وی با اشاره به این که اگر محیط، زمینه برای تثبیت و سپس تشدید لکنت را فراهم کند فرد مبتلا به لکنت می شود، محیط گفتاری خانواده و الگوهای نگرشی و تربیتی والدین در زمینه ابعاد مختلف برخورد با کودک مانند سخت گیری های نابجا، قطع گفتار کودک و حلقه معیوب ارتباطی با کودک را از مهمترین عوامل محیطی موثر در ایجاد لکنت دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وجود افراد لکنتی در محیط خانواده می تواند زمینه مناسبی برای یادگیری لکنت در بین دیگر اعضا باشد.

شاه بداغی تصریح کرد: گفتار درمانی مهمترین روش درمان اختلال لکنت است و توصیه می شود والدین با مشاهده کوچکترین علامت ناروانی گفتار در کودکان با یک آسیب شناس گفتار و زبان مشورت نمایند در غیر این صورت با تثبیت و تشدید این اختلال درمان بسیار پیچیده و زمان بر می شود.

وی با بیان اینکه دوره درمان در کودکان خیلی سریعتر نسبت به سنین نوجوانی، جوانی و بزرگسالی اتفاق می افتد ، اظهار كرد: با افزایش سن پیچیدگی های روانشناختی افراد که متاثر از اختلال لکنت است موانعی در درمان ایجاد و از سرعت آن می کاهد.

 مصرف تخم کفتر و بلدرچین در درمان لکنت تاثیری ندارد

شاه بداغی با تاکید بر پرهیز از خود درمانی در مواجهه با این اختلال ادامه داد: مصرف تخم کفتر و بلدرچین در درمان لکنت تاثیری ندارد.

این آسیب شناس گفتار و زبان گفت: مراجعه به روانپزشکان و تجویز دارو تنها در موارد اضطراب شدید توصیه می شود و در غیر این صورت گفتار درمانی به تنهایی موثر است.

وی در پایان اظهار داشت: با توجه به ویژگی های شخصیتی فرد لکنتی، محیط خانوادگی و نوع درمان، احتمال برگشت بیماری متغیر است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha