سه‌شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۶
کد خبر: 26610

داشتن تحرک به خصوص دویدن در سنین نوجوانی و بلوغ به تراکم بالای استخوان ها کمک می‌کند و فرد در بزرگسالی کمتر در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرد.

سلامت نیوز : داشتن تحرک به خصوص دویدن در سنین نوجوانی و بلوغ به تراکم بالای استخوان ها کمک می‌کند و فرد در بزرگسالی کمتر در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرد.

دکتر احمد رضا جمشیدی فوق تخصص روماتولوژی  اظهار داشت: پوکی استخوان یک بیماری سیستم اسکلتی عضلانی است كه در سنین 50 سال به بالا و زنان یائسه بیشتر بروز می‌کند.

وی افزود: کلسیم یک عنصر حیاتی برای جریان خون، استحکام و تراکم استخوان ها است که به صورت ریز در جریان خون و به صورت بلور بر روی استخوان ها ذخیره می‌شود.

این فوق تخصص روماتولوژی تصریح کرد: با توجه به اینکه کلسیم برای فعالیت سلول‌های حیاتی قلب و سیستم عصبی ضروری و لازم است، با کاهش این عنصر در بدن ، میزان کلسیم مورد نیاز از استخوان برداشت و به مرور زمان بافت اسکلتی با کاهش تراکم و پوکی استخوان مواجه می‌شود.

جمشیدی گفت: پوکی استخوان  در مراحل اولیه علایم خاصی ندارد ولی با پیشرفت بیماری و در حالی که 30 تا 40 درصد تراکم استخوان از بین رفته با شکستگی ناگهانی استخوان و انجام آزمایشات اولیه مشخص می‌شود.

وی ادامه داد: خانم های بالای 50 سال و یائسه با از بین رفتن اثر هورمون‌های زنانه در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند که این امری اجتناب ناپذیر است و آقایان نیز 10 دسال دیرتر به این بیماری مبتلا می‌شوند.

این فوق تخصص روماتولوژی اظهار داشت: به همین منظور پیشگیری باید در بدو تولد و از سنین پایین انجام گیرد تا در سنین بالاتر پوکی استخوان به کندی و دیرتر ظاهر شود.

جمشیدی تصریح کرد: انواع لبنیات، ماست، کشک، پنیر و شیر سرشار از کلسیم هستند ولی متأسفانه به مقدار کافی در سبد غذایی ایرانی ها وجود ندارد.

وی افزود: بدن به طور روزانه به 1000 تا 1500 میلی گرم کلسیم نیاز دارد ولی در بهترین شرایط این میزان در سبد خانواده‌های ایرانی کمتر 400 میلی گرم وجود دارد که باید با فرهنگ سازی مناسب این رقم اصلاح شود.

 این فوق تخصص روماتولوژی بیان داشت: داشتن تحرک به خصوص دویدن در سنین نوجوانی و بلوغ به تراکم بالای استخوان ها کمک می‌کند و فرد در بزرگسالی کمتر در معرض پوکی استخوان قرار می‌گیرد.

جمشیدی ادامه داد: افراد مبتلا به بیماری‌های خاص نظیر سرطان ها، نارسایی کلیه، التهابی و غدد مترشحه، مصرف کنندگان داروهای حاوی کرتون و ضد صرع، سیگاری ها، افراد خیلی لاغر و افراد بی تحرک که مدت طولانی بستری هستند در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند.

وی گفت: البته افرادی که فامیل درجه یکشان مبتلا به پوکی استخوان یا سابقه شکستگی ثابت دارند باید مرتب به پزشک متخصص مراجعه کنند تا علایم پوکی استخوان در آنها مورد بررسی قرار گیرد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha